• دوشنبه / ۲ مرداد ۱۴۰۲ / ۱۹:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402050201475
  • خبرنگار : 50614

مدیرکل آموزش و پرورش استان مطرح کرد

هدایت تحصیلی بیش از ۳۶ درصد دانش‌آموزان خراسان رضوی به هنرستان‌های فنی

هدایت تحصیلی بیش از ۳۶ درصد دانش‌آموزان خراسان رضوی به هنرستان‌های فنی

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از هدایت بیش از ۳۶ درصد دانش‌آموزان در سال دهم تحصیلی به سمت هنرستان‌های فنی خبر داد.

سید امیر شوشتری امروز، دوشنبه ۲ مردادماه، در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه آموزشی مهارتی و ایجاد ۱۲هنرستان جوار کارخانه که در اداره کل آموزش و پرورش استان برگزار شد، عنوان کرد: استان خراسان رضوی از لحاظ توسعه متوازن رشته‌ها در جایگاه بسیار خوبی دارد. اگر وضعیت کشور در این خصوص حدود ۴۰درصد باشد ما بیش از ۳۶ درصد هدایت دانش‌آموزان در سال دهم تحصیلی به سمت هنرستان‌های فنی را داشتیم که به زیر ساخت‌های آن از قبل پرداخته شده بود.

وی با تاکید بر اهمیت هنرستان‌های جوار کارخانه افزود: باید این موقعیت‌ها را غنیمت بدانیم و سعی می‌کنیم بیشتر در این خصوص بپردازیم. ما امید داریم که انشالله در راه اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، همچنین هدایت تحصیلی‌ها و توسعه متوازن در سال بعد و برای جذابیت بیشتر رشته‌های فنی را توسعه بدهیم و برنامه ریزی شود تا حداقل دوبرابر این تفاهم نامه‌ها برای سال بعد داشته باشیم‌.

محمود رضایی، معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در بخش دیگری ازاین مراسم عنوان کرد: اجرای برنامه توسعه رشته‌های هنرستان‌های جوار کارخانه یکی از اهداف بلندی بوده است که به منظور توانمندسازی، ایجاد مهارت، فرصت‌های شغلی و تقویت نیروی کار حرفه‌ای در سطح استان، بهبود مستمر فضای کسب و کار، توسعه و گسترش آموزش‌های فنی و حرفه‌ای با توجه به اصل ششم سند تحول بنیادین آموزش و پرورش انجام گرفته است.

رضایی در خصوص دستاوردهای استان در زمینه هنرستان‌ها در سال گذشته، ادامه داد: کسب ۱۵رتبه کشوری در نخستین جشنواره الگوهای برتر تدریس مبتنی بر شایستگی و دروس کارگاهی کارودانش، جذب و پوشش حداکثری دانش‌آموزان، کسب رتبه اختصاصی کشوری در سال ۱۴۰۱، کسب رتبه اول در پانزدهمین دوره المپیاد ملی فرش دستبافت ایران، تهیه و توزیع تجهیزات آموزشی مورد نیاز هنرستان‌های فنی، کسب رتبه دوم کشوری با تحقق ۴۶.۴۹ درصد توسعه متوازن، کسب رتبه برتر کشوری در شناسایی بازماندگان تحصیلی و بسیاری دیگر از جمله دستاوردهای استان در سال گذشته است.

وی ضمن اشاره به چالش‌ نیروی کار در رابطه با تعداد هنرجوهای هنرستان‌ها اظهار کرد: از نظر کمی تعداد ۱۰۶هزار و ۳۷۷هنرجو داریم. به تفکیک حدود ۶۱هزار هنرجو پسر و ۴۵هزار هنرجو دختر هستند. همچنین تعداد ۶۴۱هنرستان داریم که به تفکیک ۳۵۸هنرستان پسرانه و ۲۸۳ هنرستان دخترانه هستند. در حال حاضر سهم آموزش‌های فنی استان ۴۶.۴۷ درصد است که حدود ۳درصد با سهم استان فاصله داریم.

منصوره شریف الحسینی، مدیر عامل مجمع خیرین توسعه و ترویج آموزش‌های فنی و حرفه‌ای نیز در این مراسم عنوان کرد: آموزش باید به کار ربط پیدا کند و ایران بتواند از سرمایه‌های خود به درستی استفاده کند. مرکز ما با تمام دستگاه‌های متولی مهارت، مشارکت صنعت و سرمایه گذاری اجتماعی و اقتصادی مردم تشکیل شده است و مقید به پرداختن به ۳۲ برنامه است.

وی افزود: سه دستگاه متولی مهارت یعنی آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و آموزش عالی و سازمان فنی و حرفه‌ای عضو این مجموعه هستند که در کنار حضور صاحبان صنایع در این خصوص سازماندهی انجام می‌دهند. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha