سمیرا رحیمینژاد پنجشنبه ۲۶ مرداد در جمع خبرنگاران، با اشاره به ارائه خدمات رایگان برنامه سلامت میانسالان در ۱۵ مرکز بهداشت ملایر، مطرح کرد: با وجود اینکه چند سال از اجرای این برنامه می گذرد اما متأسفانه هنوز عده زیادی از مردم در سطح شهر از این خدمات اطلاعی ندارند.
رحیمینژاد با اشاره بررسی وضعیت تن سنجی افراد شامل قد و وزن، بررسی وضعیت فعالیت جسمانی و وضعیت مصرف دخانیات گفت: هنگام بررسی وضعیت تن سنجی، وضعیت تغذیه ای مراجعه کنندگان نیز بررسی و آموزش های تغذیه ای به وسیله مراقبان سلامت ارائه می شود.
وی از مشاوره تغذیه ای رایگان کارشناسان تغذیه مراکز بهداشت خبر داد و افزود: فعالیت جسمانی مناسب برای گروه سنی ۳۰ تا ۵۹ سال، پنج روز در هفته به صورت روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی با شدت متوسط است.
رحیمینژاد ادامه داد: شدت متوسط یعنی فرد هنگام پیاده روی قادر به صحبت کردن نباشد و بین هر چند کلمه، نیاز به نفسگیری داشته باشد تا بتواند ادامه دهد.
وی با بیان اینکه افرادی با مشکلات قلبی، اسکلتی، فشار خون، عضلانی و هوشیاری باید به پزشک مراجع کرده و طبق تجویز پزشک فعالیت جسمانی مناسب داشته باشند، تصریح کرد: در بررسی مصرف دخانیات، متأسفانه مردم اطلاعات درستی ارائه نمی دهند و در نتیجه آمارها در این زمینه به واقعیت نزدیک نیست.
رحیمینژاد اضافه کرد: علت ممکن است عدم فراهم سازی فضای مناسب و جلب اعتماد مردم باشد یا اینکه به علت قبح مسأله، مردم اطلاعات واقعی به کارشناسان مربوطه ارائه نمی دهند.
کارشناس برنامه سلامت میانسالان مرکز بهداشت ملایر تأکید کرد: کارشناسان سلامت روان و پزشکان مراکز بهداشت برای افرادی که خود یا خانواده شان تمایل به ترک دخانیات داشته باشند، موظف به مداخله مناسب بوده و در کنار فرد خواهند بود تا بهبود یابند.
رحیمینژاد بررسی سلامت روان را از دیگر خدمات مورد ارائه در مراکز بهداشت سطح شهر برشمرد و مطرح کرد: در این بخش افراد به پرسش نامه هایی پاسخ می دهند که اگر امتیازات کسب شده از این پرسش نامه ها، در محدوده اختلالات روانی باشد در مرحله اول به پزشک مراکز مراجعه می کنند و با صلاحدید پزشک یا به سطوح تخصصی یا به کارشناسان سلامت روان ارجاع داده می شوند.
وی از مشاوره کارشناسان مراکز بهداشت به صورت کاملا رایگان خبر داد و افزود: در مراکز بهداشت کارشناسان بسیار زبده ای از نظر سلامت روان و تغذیه داریم که به صورت کاملا رایگان خدمات ارائه می دهند.
رحیمینژاد به خطرسنجی بیماری های قلبی، عروقی اشاره و خاطرنشان کرد: این خدمت برای افراد ۴۰ سال به بالا و برای افراد زیر ۴۰ سال در صورت وجود خطر، انجام می شود که با اندازه گیری فشارخون یا آزمایش بررسی قند و چربی خون پیش بینی می کند طی ۱۰ سال آینده چقدر احتمال دارد فرد به بیماری قلبی، عروقی مبتلا شود.
وی ادامه داد: افرادی که آزمایش آنها سطح خطر بالایی برای ابتلا به بیماری قلبی را نشان دهد، تحت مراقبت قرار می گیرند و در صورت نیاز به سطوح تخصصی ارجاع داده می شوند.
رحیمینژاد از غربالگری چند سرطان پر تعداد در قالب برنامه های سلامت سالمندان و میانسالان بصورت رایگان در مراکز بهداشت ملایر خبر داد و گفت: کارشناسان مامایی به صورت کاملا رایگان غربالگری سرطان سینه را در مراکز انجام می دهند.
کارشناس برنامه سلامت میانسالان مرکز بهداشت ملایر بیان کرد: در صورت وجود مشکلی خاص از نظر ابتلا به سرطان، افراد برای انجام ماموگرافی به بیمارستان مهر ارجاع داده می شوند تا با هزینه دولتی و خیلی کمتر از بخش خصوصی ماموگرافی را انجام دهند.
وی با تأکید بر اینکه افراد تنها با معرفی نامه پزشکان مراکز، می توانند به بیمارستان مراجعه کرده و این خدمت را بصورت دولتی دریافت کنند، گفت: کارشناسان مامایی همچنین نمونه گیری سرطان دهانه رحم را در سطح مراکز بصورت رایگان انجام می دهند.
رحیمینژاد به انعقاد یک تفاهم نامه با آزمایشگاه مرکزی واقع در خیابان قائم مقام اشاره و مطرح کرد: نمونه های سرطان دهانه رحم که به همراه معرفی نامه به این آزماشگاه ارجاع داده شود با ۳۰ درصد تخفیف مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت استقبال بیشتر مردم، درصد تخفیف نیز بیشتر خواهد شد.
وی غربالگری سرطان پروستات از طریق انجام آزمایش PSA را از دیگر خدمات رایگان مراکز بهداشت برشمرد و یادآور شد: این آزمایش نیز در آزمایشگاه مرکزی با ۳۰ درصد تخفیف بررسی می شود.
رحیمینژاد از انجام غربالگری سرطان روده بزرگ به صورت پایلوت در مرکز بهداشت ولیعصر(عج) و پایگاه مطهری خبر داد و افزود: در صورت مثبت شدن تست فرد، به سطح تخصصی ارجاع داده می شود.
کارشناس برنامه سلامت میانسالان مرکز بهداشت ملایر از شهروندان خواست با حضور در مراکز بهداشت محله خود از خدمات رایگان این طرح استفاده کنند.
وی در بخش دیگری بیماری قرن ۲۱ را چاقی خواند و تأکید کرد: طبق بررسی های انجام شده، نخستین عامل مرگ و میر ناشی از بیماری در سطح شهرستان ملایر، بیماری قلبی، عروقی است که با وضعیت تن سنجی و تغذیه افراد ارتباط مستقیم دارد.
رحیمینژاد با اشاره به اینکه از نظر طب سنتی تغذیه می تواند زمینه ساز سلامت و بیماری باشد، گفت: تا زمانی که گرسنه نشدیم نباید غذا بخوریم و این احساس گرسنگی نباید خیلی طول بکشد یعنی باید بلافاصله آن را برطرف کرد.
وی غذا خوردن با عجله و استرس را مهمترین عامل ابتلا به سوء هاضمه و چاقی شکمی دانست و تصریح کرد: هر وعده غذایی باید در ۲۰ دقیقه خورده و هر لقمه غذا باید حداقل ۳۰ ثانیه جویده شود تا به صورت مایع درآمده و سپس بلعیده شود.
رحیمینژاد با بیان اینکه قبل از ۲۰ دقیقه هورمون سیری از مغز ترشح نخواهد شد، افزود: در این صورت خیلی زود پس از وعده غذایی احساس گرسنگی می کنیم و این منجر به ریزه خواری در طول روز و در نتیجه چاقی شکمی می شود.
کارشناس برنامه سلامت میانسالان مرکز بهداشت ملایر با تأکید بر اینکه نباید حین خوردن غذا، آب یا مایعات دیگر بنوشیم، گفت: بهتر است آب و میوه با فاصله از وعده غذایی و قبل از غذا مصرف شوند.
مرکز ناباروری بیمارستان مهر در هفته دولت افتتاح می شود
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملایر نیز در ادامه به هزینه های صرف شده برای ارائه خدمات رایگان به مردم در مراکز بهداشت اشاره و اظهار کرد: حیف است مردم از این خدمات استفاده نکنند.
دکتر کریم میرزایی حوزه بهداشت را مهمتر از حوزه درمان دانست و گفت: اولویت ما در شبکه حوزه بهداشت است و اقدامات خوبی در زمینه تأمین تجهیزات پزشکی و نیروهای متخصص انجام شده است.
میرزایی ادامه داد: خدمات رایگان مراکز بهداشت بصورت منطقه ای ارائه می شود و مردم می توانند به مرکز بهداشت محله خود مراجعه کنند.
وی از افتتاح مرکز ناباروری بیمارستان مهر در هفته دولت خبر داد و گفت: تاکنون ۶۷ میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز مرکز اورژانس و مرکز ناباروری بیمارستان مهر هزینه شده است.
به گزارش ایسنا، طرح سنجش سلامت خبرنگاران شامل بررسی وضعیت تن سنجی و وضعیت قند و فشارخون از طریق آزمایش خون به مناسبت هفته و روز خبرنگار انجام شد.
انتهای پیام
نظرات