• چهارشنبه / ۱۸ تیر ۱۴۰۴ / ۲۰:۲۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404041811347
  • خبرنگار : 71573

یاد مهشید مشیری پس از درگذشتش

یاد مهشید مشیری پس از درگذشتش

مراسم یادبود مهشید مشیری، فرهنگ‌نویس، نویسنده و مترجمی که به تازگی از دنیا رفت، برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، هشتصد و شصت و چهارمین شب از شب‌های بخارا به یادبود مهشید مشیری اختصاص یافته که از  ساعت ۱۸ روز  پنجشنبه، نوزدهم تیرماه ۱۴۰۴ با سخنرانی بهاءالدین خرمشاهی، مهنوش مشیری، بهروز محمودی بختیاری، مهدی فیروزان، گلاویژ شیخ‌الاسلامی، اسعد اردلان و علی دهباشی در تالار خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.

در معرفی مجله بخارا از این فرهنگ‌نویس آمده است: مهشید مشیری (۲۹ اسفند ۱۳۳۰ در تهران ـ ۳۰ خرداد ۱۴۰۴ در پاریس)  با دیپلم طبیعی در تهران فارغ‌التحصیل شد. همزمان با تحصیل در رشتۀ مدیریت، به یادگیری ادبیات فارسی و زبان انگلیسی پرداخت. پس از اتمام دورۀ کارشناسی ارشد زبانشناسی همگانی، به‌عنوان مترجم و ویراستار و کارشناس برنامه‌ریزی آموزشی در دانشگاه آزاد ایران استخدام شد. سپس در رشتۀ زبانشناسی با گرایش واژگان‌نگاری در دانشگاه سوربن به تحصیل پرداخت. و دکترای زبانشناسی را از دانشگاه سوربن دریافت کردند. در حین تحصیل، به‌خاطر ارائۀ رسالۀ «ویژگی‌های زبان‌شناختیِ اصطلاحات علمی» موفق به دریافت دیپلم مطالعات پیشرفته شد. در سال ۱۹۸۶ میلادی، با دفاع از پایان‌نامۀ «نوین‌گراییِ واژگانی در زبان علمیِ فارسی» فارغ‌التحصیل شد.
ازجمله فرهنگ‌های فارسی تألیف‌شده توسط او، می‌توان به «فرهنگ الفبایی ـ قیاسی زبان فارسی»، «فرهنگ فشردۀ زبان فارسی»، «فرهنگ پیش‌دانشگاهی زبان فارسی»، «فرهنگ همگانی فارسی» و... اشاره کرد. فرهنگ‌های «افعال فرانسه» و «اطلس» (در پنج جلد) ازجمله آثار او در زمینۀ فرهنگ‌های دوزبانه است.

 مهشید مشیری در زمینۀ تألیف فرهنگ‌های خاص نیز فعالیت‌ می‌کرد که از جمله آن‌ها می‌توان «فرهنگ آوایی ـ املایی زبان فارسی»، «فرهنگ واژه‌های اروپایی در فارسی»، «فرهنگ عشق و عرفان»، «فرهنگ موضوعی غزل‌های سعدی» و... را نام برد. «پروپدی دانشنامۀ بزرگ فارسی»، «دایره‌المعارف،‌ بازتابی از عالم کبیر»، «زبان، فرهنگ و ترجمه»، «فارسی و تهاجم زبانی»، «باباطاهر و خاک عالمگیر غربت»، «ضرباهنگ عشق در سخن سعدی و حافظ و مولوی»، «چهل سال شاعری» (نگاهی به شعر فریدون مشیری) و... ازجمله آثارش در زمینۀ دانشنامه‌نویسی، بررسی‌های زبان‌شناختی و ادبی و شعر امروز است.

مهشید مشیری در زمینۀ داستان‌نویسی نیز فعال بود و رمان‌های «یاد جاران»، «آتشی هست...»‌ و مجموعه داستان‌های کوتاه «آلما»‌ و «زمزمۀ داوود» از او به یادگار مانده است.

فرهنگسرای نیاوران در خیابان پاسداران، مقابل پارک نیاوران واقع است.

 انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha