به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی تماشاخانه سنگلج ، نمایش «یاقوت رُمّانی» که نوشته و کار بابک صفی خانی است از ۱۲ شهریور ماه جاری اجرای خود را در تماشاخانه سنگلج آغاز میکند.
در این نمایش بازیگراانی همچون محمد پورحسن، نوید شیخمحمدی، افشین ممیشی، ساناز حسینی، مسین کلاته، علیرضا عابدینی، سارا ابراهیمی، حسین گنجعلی، حسین غریبی، سهیل پیراسته، ماهان حیدری، رومینا رامین، رسول لطفی، مهسا ابراهیمی فرد، محیا ابراهیمیفرد، آرشیدا کشاورز افشار ایفای نقش میکنند.
طراحی حرکت این نمایش را غزال بختیاری، آهنگسازی را حسین صادقیان ، طراحی نور را حسین رودباری و طراحی دکور را مهدی رامین ، طراحی گریم را سهیلا جوادی و دستیاری کارگردان را نوید شیخ محمدی بر عهده دارند.
مجریان گریم این نمایش سعید کروندی، نسرین علوی، ندا میرزایی، سهیلا جوادی هستند. ساخت تیزر را حسین صادقیان، عکاس شاهین مقدم، طراح پوستر نوید شیخمحمدی و منشی صحنه لاله قربانپور بر عهده دارند.
در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «سی سال پس از واقعه عاشورا، دو بازرگان جوان برای تجارت از بصره به دمشق رفتهاند. در بازار دمشق، پیرمرد گدای نابینایی توجه حابس را به خود جلب می کند. آن پیرمرد انگشتری به انگشت دارد که به باور حابس، انگشتری حسین بن علی(ع) است. یعنی همان انگشتی که در روز عاشورا، پس از قطع کردن انگشت حسین آن را از دستش بیرون کشیدند. این دو انگشتری را گوهرتراشی بصری به سفارش پدر حابس ساخت است. پدر حابس که از دوستان حسین (ع) بوده، این انگشتری را به ایشان هدیه کرده بوده است. گشودن راز این انگشتری بهانه ای است برای مرور برخی از حوادث پیش و پس واقعه کربلا. سرانجام آشکار می شود که این پیرمرد همان کسی نیست که انگشت حسین (ع) را قطع کرده بلکه در پی برخی حوادث نهایتاً این انگشتری به دست او افتاده است. هر چند خود او نیز از سپاهیان دون پایه عمربن سعد بوده که از ترس انتقامگیری مختار از کوفه گریخته است.»
****
کاظم نظری و علی ژکان نمایشهای سنگلج را دیدند
آخرین اجرای دو نمایش «پرده در پرده» و «شب روی سنگفرش خیس» با حضور کاظم نظری و علی ژکان در تماشاخانه سنگلج روی صحنه رفت.
مدیر کل هنرهای نمایشی روز گذشته ضمن بازدید از تماشاخانه سنگلج به تماشای «شب روی سنگفرش خیس» به کارگردانی میکائیل شهرستانی نشست.
علی ژکان فیلمنامهنویس و کارگردان سینمای ایران نیز از جمله مهمانان تماشاخانه سنگلج در این روز بود که پس از دیدن نمایش «پرده در پرده» گفت: این نمایش شامل تعدادی کار کلاسی بود که در یک نمایش به اجرا در میآمد و از این جنبه که میتوان کارهای کلاسی را با جنبه آموزشی بر صحنه آورد برایم جالب بود.
وی که بازی در نمایشهای «سگی در خرمن جا»، «استثناء و قاعده»، «آنکه گفت آری و آنکه گفت نه»، «قصه حریر و مرد ماهیگیر» و «تامارزوها در جنگل» را در پیشینه تئاتری خود دارد، با بیان این نکته که تماشاخانه سنگلج یک تماشاخانه حرفهای است و انتظار اجرای آموزشگاهی از آن نمیرود، گفت: گرچه پرده در پرده یک نمایش آموزشگاهی است اما تجربه ای جدید که من تا به حال نه درباره آن شنیده و نه دیده بوده ام را بر صحنه آورده است. از همین منظر که این نمایش جنبه آموزشی نیز دارد می تواند مورد توجه قرار بگیرد.
میکائیل شهرستانی در پایان اجرای نمایش «شب روی سنگفرش خیس» روی صحنه آمد و ضمن تقدیر از تلاش و سختکوشی گروه اجرایی، همراهی بنیاد اکبر رادی و همکاران تماشاخانه سنگلج گفت: از سال ۵۸ که پا به صحنه تئاتر گذاشته ام همچنان این مسیر را ادامه داده و خواهم داد. تولید و اجرای تئاتر در شرایط امروز کار بسیار دشواری است ولی با سختکوشی این بچه ها با موفقیت به اجرای پایانی رسید.
تماشاخانه سنگلج میزبان هادی مرزبان، محمدرضا خاکی، قطبالدین صادقی، جابر قاسمعلی و جمعی از فعالان تئاتر و سینما بود.
انتهای پیام
نظرات