• یکشنبه / ۳۰ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۲
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1402073021296
  • خبرنگار : 71342

گزارشی از یک تماشاخانه‌ خاص

گزارشی از یک تماشاخانه‌ خاص

رئیس هنرستان هنرهای زیبای پسران تهران اظهار امیدواری کرد که به زودی تماشاخانه این هنرستان برای انجام فعالیت‌های تخصصی دانش‌آموزی به بهره‌برداری برسد.

ابراهیم گله‌دارزاده در گفتگو با ایسنا با ارایه توضیحاتی درباره راه‌اندازی این تماشاخانه که یک سالن حرفه‌ای تئاتر است، ابراز امیدواری کرد که به زودی تجهیزات مورد نیاز آن تکمیل شود تا دانش‌آموزان بتوانند از این تماشاخانه استفاده کنند.
او درباره راه‌اندازی این سالن توضیح داد: سال گذشته طراحی‌های تماشاخانه صورت گرفت و بلافاصله اجرای آن آغاز شد که لازم است از همراهی‌های علی عابدی و احسان آقایی قدردانی کنم .چون ریزترین جزییات طراحی را با دوستان متخصص بررسی کردند تا این سالن کاملا یک تماشاخانه حرفه‌ای باشد.
گله دارزاده ادامه داد: این تماشاخانه که شاید اولین سالن حرفه‌ای تئاتر در یک مدرسه باشد، یک بلک باکس کاملا حرفه‌ای با ظرفیت ۳۵ تماشاگر است که تجهیزات آن با مشارکت‌های مردمی و حمایت‌های اداره کل ارشاد تهران، معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل آموزش تامین شده است. به عنوان نمونه صندلی‌های آن قبلا در اداره تئاتر استفاده می‌شده و از آنجاکه مدتی بدون بهره‌برداری مانده بود، اداره کل هنرهای نمایشی این صندلی‌ها را به دانش‌آموزان هدیه دادند.

گزارشی از یک تماشاخانه‌ خاص


رئیس هنرستان هنرهای زیبای پسران درباره دیگر امکانات مورد نیاز برای بهره‌برداری از این سالن گفت: در حال حاضر نیازمند تجهیزات فنی صدا و نور هستیم و پس از آن، تماشاخانه آماده بهره‌برداری است. همه تلاش‌مان بر این بوده که از امکانات خوب حرفه‌ای استفاده کنیم. به طوری که این تماشاخانه اتاق فرمان کاملا فنی دارد و برای طراحی و اجرا هم از متخصصان حرفه‌ای کمک گرفته‌ایم. ضمن اینکه سیستم برق آن از سیستم برق مدرسه مجزاست. پشت صحنه کوچکی هم برای تعویض لباس و فضایی کوچک برای گریم در نظر گرفته‌ایم تا تمام ویژگی‌های یک سالن حرفه‌ای تئاتر را داشته باشد.

او با اشاره به قول مساعد وزیر ارشاد برای تامین تجهیزات مورد نیاز این مدرسه افزود: مهر ماه که جناب وزیر همراه با معاونت امور هنری و مدیران کل تشریف آورده بودند، مرقومه‌ای درباره تجهیزات مورد نیازمان نوشتیم که به دست مدیر کل آموزش و معاونت امور هنری هم رسید و ایشان هم رویت کردند و قول دادند در تامین تجهیزات کمک کنند.

گزارشی از یک تماشاخانه‌ خاص


گله‌دارزاده درباره بودجه مورد نیاز برای بهره‌برداری از این تماشاخانه توضیح داد: رقم بالایی می‌شود ولی ما تگناهای مالی وزارتخانه را می‌دانیم و تقاضایمان کمک مالی نیست بلکه این است که اگر تجهیزاتی در انبار دارند، از هنرستان حمایت کنند. همواره این رویه در مرکز هنرهای نمایشی بوده که به سالن‌های حرفه‌ای تئاتر کمک شده و شاید اولین بار باشد که خواستار تجهیز یک سالن دانش‌آموزی هستیم ولی معتقدیم که این تماشاخانه می‌تواند تاثیر بسزایی در رشد فعالیت‌های دانش‌آموزی داشته باشد. خوشبختانه نیمی از تجهیزات را با کمک‌های مردمی تامین کرده‌ایم و امیدواریم با حمایت دوستان معاونت هنری و مرکز هنرهای نمایشی، بتوانیم فضایی حرفه‌ای برای عرضه کار دانش‌آموزی داشته باشیم.

گزارشی از یک تماشاخانه‌ خاص


او یادآوری کرد: هنرستان هنرهای زیبا تابع سیاست‌های وزارت فرهنگ است ولی در عین حال باید قوانین وزارت آموزش و پرورش را هم رعایت کند. در هر صورت به دوستان وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده‌ایم که آماده همکاری با تئاترهای دانش‌آموزی هستیم و این امکان وجود دارد که این تماشاخانه در جشنواره دانش‌آموزی یا برای دیگر فعالیت‌های دانش‌آموزی مورد استفاده قرار بگیرد چون امکانات آن متعلق به تئاتر دانش‌آموزی است.
گله‌دارزاده در عین حال برای همکاری با رویدادهایی که در وزارت ارشاد طراحی ‌اجرا می‌شود هم اعلام آمادگی کرد و افزود: به جز همکاری با تئاترهای دانش‌آموزی، این امکان هست که در جشنواره‌های متعددی که وزارت فرهنگ دارد، ما نیز گوشه‌ای از کار را بگیریم و کمک کنیم تا جشنواره‌ای برای جوانان و نوجوانان داشته باشیم.

گزارشی از یک تماشاخانه‌ خاص


این مدیر هنری ابراز خرسندی کرد: اینجا یک فضای دانش‌آموزی است و چه خوب که بتواند به طور تخصصی به موضوعات دانش‌آموزی بپردازد. برای مدرسه‌ای که در سال ۲۰ هنرجوی جدید تئاتر می‌پذیرد، فرصتی است که بچه‌ها در طول سال کارهای یکدیگر را ببینند و داوری کنند.
او درباره اجراهای روتین دانش‌آموزی در این سالن توضیح داد: طبیعتا نمی‌توانیم مانند یک سالن حرفه‌ای، همیشه اجرا داشته باشیم ولی می‌توانیم از مرکز هنرهای نمایشی مجوزی بگیریم که در طول سال، بعضی از روزها کار دانش‌آموزی داشته باشیم. از آنجاکه همواره یکی از مشکلات ما نبود پاتوق‌های فرهنگی برای گروه سنی نوجوان است، این تماشاخانه می‌تواند بخشی از این کمبود را جبران کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha