به گزارش ایسنا، فراخوان دریافت آثار پنجاه و سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد به دبیری حسین عبادتی منتشر شده است.
در این دوره از جشنواره، آثار فیلمسازان داخلی و خارجی با نگاه برخورداری از برجستگیهای زبان هنری، جذابیت ذاتی و تأثیر عمیق عاطفی و تأثیر شگرف آن بر ارتقای روحیه کنجکاوی، پرسشگری و اشتیاق به درک خویش و جهانِ پیرامون، به رقابت خواهند پرداخت.
شورای سیاستگذاری جشنواره پنجاه و سوم با تأکید بر توجه ویژه به مدرسه و فرایندهای آموزشی و تربیتی آن، بهعنوان نهاد مهم تمدنساز و تربیتکننده نسل آینده برای حل مسائل کشور، «شناسایی و معرفی برترین تولیدات علمی، آموزشی و تربیتی در عرصه فیلم و سینما»، «کمک به ایجاد زمینه و بستری بهمنظور هدایت این تولیدات در سطوح ملی و بینالمللی»، «پشتیبانی از عرصه تعلیم و تربیت دینی و اخلاقی فضیلتمحور»، «پشتیبانی هنری و تربیتی از جریان رسمی تربیت و یادگیری»، «ایجاد زمینه و بستری بر پایه عدالت برای رشد و بالندگی ظرفیت هنریتربیتی معلمان و دانشآموزان فیلمساز» و «گسترش نوآوری و خلاقیت و ارتقای سطح کیفی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی» را به عنوان اهداف اساسی این دوره از جشنواره اعلام کرده است.
در فراخوان این دوره از جشنواره «اهداف عملیاتی و راهکارهای کلان سند تحول بنیادین آموزش و پرورش»، به عنوان منبع الهام بخش مناسبی برای دستیابی فیلمسازان علاقهمند جهت حضور در این رویداد بینالمللی، به ایدههای ناب، جذاب و بدیع معرفی شده است.
بخشهای پنجاه و سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد در سه بخش بینالملل، معلمان فیلمساز و دانشآموزان فیلمساز برگزار خواهد شد.
در این دوره چهار جایزه ویژه به آثاری در موضوعات «مدرسه؛ مبدأ پیشرفت تمدنساز ایرانی ـ اسلامی و الهامبخش برای جهان»، «نشان ویژه معلم»، «نشان ویژه ایثار و ازخودگذشتگی» اهدا خواهد شد.
دبیرخانه جشنواره در هر دوره، شخصیت یا مصداق خاصی را بهعنوان نماد «نشان ویژه ایثار و از خودگذشتگی» انتخاب میکند. در پنجاهوسومین دوره جشنواره فیلم رشد نشان ویژه ایثار و از خودگذشتگی به آثاری اختصاص خواهد داشت که به دفاع از مردم و کودکان مظلوم فلسطین پرداخته است.
جوایز نهادها و دستگاههای کشور در بخش حامیان این دوره از جشنواره نیز به پنج محور «خانواده و جوانی جمعیت»، «فرهنگ کار، کارآفرینی و تعاون»، «پیوند نماز، مسجد و مدرسه»، «آسیبهای اجتماعی با رویکرد صیانت از حقوق کودک» و «آسیبهای فضای مجازی» اختصاص خواهد داشت.
قالبهای این دوره از جشنواره، شامل فیلمهای کوتاه و بلند با محوریت داستانی، مستند، پویانمایی و فیلمنامه است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، بر اساس اعلام دبیرخانه پنجاه و سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم رشد، آخرین مهلت ارسال آثار ۲۴ آبانماه ۱۴۰۲ خواهد بود. علاقهمندان برای ثبتنام و بارگذاری آثار میتوانند به نشانی الکترونیکی http://eff.roshd.ir/ مراجعه کنند.
پنجاه و سومین دوره جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد در مجتمع فرهنگی هنری سینما فلسطین برگزار خواهد شد و پس از آن آثار برگزیده در سراسر کشور برای مدارس به اکران در خواهد آمد.
در چند دوره اخیر انتقادهایی نسبت به کیفیت برگزاری این جشنواره مطرح شده بود. یکی از انتقادها در سال گذشته مربوط به انتشار دیرهنگام فراخوان جشنواره فیلم رشد به عنوان یک رویداد بینالمللی بود که حدود 45 روز پیش از آغاز جشنواره منتشر شد. در فراخوان این دوره هم به تاریخ برگزاری اشارهای نشده است.
جشنواره بینالمللی فیلم رشد قدیمیترین جشنواره سینمایی ایران است که اولین بار در دهه چهل خورشیدی یعنی سال ۱۳۴۲ برگزار شد و ابتدا با نام «فستیوال » فیلمهای آموزنده شروع به کار کرد. در برگزاری هشتمین جشنواره (1350) ، نام جشنواره بینالمللی فیلمهای آموزنده به جشنواره بینالمللی فیلمهای آموزشی تغییر یافت و درجشنواره بیستم (1369) برگزارکنندگان به اتفاق آراء، افزودن نام «رشد» را به نام قبلی تایید کردند.
بیشتر بخوانید:
چه بر سر قدیمیترین جشنواره فیلم ایران آمده؟
قدیمیترین جشنواره فیلم ایران عقبگرد دارد؟
انتهای پیام
نظرات