به گزارش ایسنا، روزنامه جام جم نوشت: در همین راستا، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با همتای قطری خود گفت که بهدلیل شدت جنگ علیه ساکنان غیرنظامی غزه، اکنون گسترش دامنه جنگ اجتنابناپذیر شده است.این اظهارات پس از آن بیان شد که مقامات سیا و موساد با دولتمردان قطری جلسهای محرمانه جهت آتشبس در غزه تشکیل داده بودند.
اشاره وزیر خارجه ایران به بازشدن جبهههای جدید به روی اسرائیل و آمریکاست. جبهههایی مانند شلیک موشکهای بالستیک یمن که اسرائیل را غافلگیر کرده است. همزمان، حمله پهپادی جریان مقاومت عراق به پایگاههای آمریکایی، واشنگتن را متوجه وخامت اوضاع کرده است.دیروز همچنین حزبالله لبنان تانکهای اسرائیلی را هدف راکتهای خود قرار داد که پاسخی به تجاوز اشغالگران به جنوب لبنان بود.این تحولات درحالیاست که کابینه نتانیاهو در داخل با بحران روبهرو و به سقوط نزدیک است. تلآویو هیچ برنامهای برای ادامه جنگ ندارد و خود را در حال درگیرشدن با جبهههای تازه میبیند.
منطقه، آبستن انفجار بزرگ
اگر پیشنهادهای اخیر آتشبس که واشنگتن با دستپاچگی روی میز گذاشته، در ساعات آتی مورد قبول واقع شود، شانس جلوگیری از یک جنگ فراگیر وجود دارد، در غیر اینصورت، منطقه آبستن انفجار بزرگی است.
کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی نیز ضمن اشاره به درگیری و حملات رژیمصهیونیستی علیه غزه گفته است: درگیریها در خاورمیانه به جنگجهانی سوم ختم خواهد شد و این جنگ در آستانه شروع است. همه باید آماده باشند. وی افزوده است: این درگیریها به خصومتهایی میانجامد که میتواند به دیگر مناطق جهان کشیده شود.با توجه به چنین هشدارهایی، به نظر میرسد اگر جنگ گستردهای آغاز شود، اهداف آن متوقف به اراضی اشغالی و پایگاههای نظامی آمریکا نمانده و دامنگیر دولتهای عربی حامی اسرائیل نیز خواهد شد.وقتی تصاویر هوایی غزه را نگاه میکنیم، میتوان ابعاد فاجعه را تصور کرد که با توجه به معادله غیرمنطقی میان تواناییهای نظامی نیروهای رژیم اشغالگر و تسلیحات درنظرگرفتهشده که پیشرفتهترین نوع تسلیحات جهان در مقایسه با سلاحهای ساده رزمندگان مقاومت است، بدیهی به نظر میآید.
جنگ طولانی، بلای جان صهیونیستها
ارتش رژیمصهیونیستی نیروی هوایی پیشرفته و پایگاههای نظامی دارای صدها هواپیمای جنگی از انواع مختلف در اختیار دارد و آمریکا یکی از بزرگترین تأمینکنندگان جنگندههای ارتشصهیونیستی است.با وجود تفاوت فاحش میان تواناییهای نظامی رژیم اشغالگر و مقاومت فلسطین در غزه، ناتوانی ارتش رژیم اشغالگر در پایاندادن به جنگ به نفع خود در مدت زمان کنونی، ناظران را بهتزده کرده است تا جایی که بسیاری معتقدند رژیم صهیونیستی نمیتواند در این جنگ پیروز شود.هرچند رژیمصهیونیستی طبق شاخصجهانی قدرتهاینظامی درسالجاریمیلادیدرجمع ۱۵رتبه برترجهان قرار ندارد، ولی نیرویهوایی رژیمصهیونیستی یکی از پیشرفتهترین نیروهای نظامی جهان از نقطه نظر فنی بهشمار میرود. ارتش این رژیم ۶۰۱فروند هواپیمای نظامی شامل ۲۴۱هواپیمای شکاری رهگیر، ۳۲هواپیمای تهاجمی، ۱۵هواپیمای ترابری، ۱۲۶فروند بالگرد،۲۳هواپیمای مأموریت ویژه، ۱۱هواپیمای سوخترسان و ۱۵۳هواپیمای آموزشی دراختیار دارد.رژیم اشغالگر قدس پیشرو در زمینه ساخت و استفاده از پهپادهاست و سامانههای مدرن اطلاعاتی، مراقبتی و جاسوسی، مراکز فرماندهی و کنترل پیشرفته و سامانههای پدافند هوایی یکپارچه را برای مقابله با انواع تهدیدات هوایی و موشکی در اختیار دارد. ارزیابیها نشان میدهد رژیمصهیونیستی تاکنون از بهترین تواناییها و قابلیتهای هوایی خود استفاده کرده است و ترجیح میدهد نبرد را در سریعترین زمان ممکن پایان دهد، زیرا طولانیشدن جنگ به نفع آنها نیست.
جاهطلبی رژیم اشغالگر قدس
بهراحتی نمیتوان جنایتهایی را که نوار غزه و ساکنانش متحمل شدهاند فهرست کرد اما بهطور خلاصه میتوان گفت حملات هوایی وحشیانه رژیمصهیونیستی زیرساختهای نوار غزه را ویران کرد و تعداد زیادی از انسانهای بیگناه شهید و زخمی شدند. اینها علاوه بر فلسطینیانی است که تاکنون در نتیجه حملات هوایی آواره نقاط مختلف ازجمله سرپناهها شدهاند.با وجود همه این جنایتها، رژیم اشغالگر صهیونیستی به هدف مد نظر خود که پیروزی بر حماس است دست نیافته، زیرا این جنبش فلسطینی از هفتم اکتبر شروع به شلیک موشک کرده است، راکتها و موشکهایشان همچنان ازعمق زمین بیرون میآیند، به مناطق صهیونیستنشین اصابت میکنند و پایاپای درحال مقابله با صهیونیستها هستند. آژیرهای خطر همچنان لرزه براندام صهیونیستها میاندازد و مقاومت فلسطین هرازگاهی مکانهای حیاتی رژیمصهیونیستی را هدف قرارمیدهد. واقعیت این است، همه حملات هوایی رژیمصهیونیستی و مقادیر عظیم موادمنفجره تاکنون تنها باعث تخریب ساختمانها، بیمارستانها و مدارس و کشتار غیرنظامیان بیدفاع شده و در حمله به مواضع حماس ناکام مانده است.
نبرد هوایی تعیینکننده نیست
مقاومت فلسطین همچنان به حملات موشکی خود از نوار غزه به سمت اراضی اشغالی ادامه میدهد و برد موشکها تا تلآویو رسیده است و مبارزان فلسطینی نیز در مناطق بمبارانشده غزه به درگیری با نظامیان رژیم اشغالگر مشغول هستند. ناکامی صهیونیستها درغلبه برحماس تأثیر منفی زیادی بر روحیه صهیونیستها گذاشته است.از منظر نظامی، ادامه بمباران و درگیریها و بهصدادرآمدن آژیر در شهرها و مناطق صهیونیستنشین مستلزم نفوذ و هک سامانههای شناسایی، هشدار و واکنش سریع است و این موضوع آمادگی مقاومت فلسطین را نشان میدهد که ساعتها میتوانند ویژگیها و تواناییهای رزمی خود را با تجهیزات مناسب حفظ کنند. با این اوصاف، اهداف تعیینشده به وسیله مقاومت قابل پیشبینی نیست و این موضوع تأثیرات روانی مخربی بر صهیونیستها میگذارد و از هفتم اکتبر اسطوره ترسیمشده از قدرت ارتش صهیونیستی شکسته و بر همگان آشکار شده است آنها ببر کاغذی هستند. در تاریخ عملیاتهای نظامی ثابت شده است عملیاتهای هوایی پایان نبرد را مشخص نکرده، بلکه سربازان و پیادهنظام هستند که موقعیت خود را در میدان نبرد تثبیت و اوضاع را کنترل میکنند. این موضوع در میدان نبرد غزه همچنان محقق نشده است. آنچه کار را برای ارتش رژیم اشغالگر دشوارتر میکند، وجود تونلهایی است که مقاومت در غزه ایجاد کرده و آنها را قادر میسازد مانع برتری نیروهای رژیمصهیونیستی در انجام وظایفشان شوند.اعتقاد بر این است، مقاومت در غزه میتواند با انجام حملات پیشگیرانه علیه فرودگاهها و سایتهای تسلیحاتی و تجهیزاتی قبل از انجام حملات رژیمصهیونیستی با تهدیدات هوایی و موشکی آنها مقابله کند. این کار با استفاده از موشک، توپ، خمپاره، پرتابگرها، یگان ویژه و پهپاد یا مقابله با هواپیماها و موشکها با تمامی سلاحهای موجود ازجمله موشکهای ضدهوایی و مسلسلها انجام میشود.
رژیم صهیونیستی قادر به جنگ طولانیمدت نیست
یوآو گالانت، وزیر جنگ رژیمصهیونیستی بهتازگی گفت، این رژیم جنگ را متوقف نخواهد کرد و هیچ اعتراضی به ادامه آن برای یکسال کامل ندارد. هرچند این اظهارنظر نشان میدهد رژیم اشغالگر توانایی تداوم جنگ دارد اما طبق تحلیل ناظران از تواناییهای ارتش رژیم اشغالگر، ادعاهای وزیر جنگ منطبق بر واقعیت نیست. درواقع، آنچه وزیر جنگ رژیمصهیونیستی مدعی شده، در چارچوب جنگ روانی است و نه چیزی بیشتر. جنگ غزه نبرد ارادههاست و رژیمصهیونیستی تحمل جنگ طولانیمدت ندارد، زیرا پیامدهای آن جنگ، هزینههای اقتصادی آن و باری که بر دوش تلآویو خواهد گذاشت، قابل تحمل نخواهد بود.
دلیل دیگر، افزایش انتقادات بینالمللی است که خواستار پایاندادن به تجاوزگری صهیونیستها هستند. آنچه در غزه رخ میدهد، چیزی جز نسلکشی و جنایت جنگی نیست که عاملان آن باید به دادگاه کیفری بینالمللی معرفی شوند.برآوردهای اولیه رژیمصهیونیستی نشان داد جنگ غزه ۲۰۰میلیارد شکل (۵۱میلیارد دلار) برای این رژیم هزینه در بر داشته است. این تخمینها بر این مبنا بود که وضعیت جنگی بیش از یکسال طول نمیکشد، جبهههای دیگری ایجاد نمیشود و سربازان ذخیره زود به سر کار بازمیگردند. این درحالیاست که جنگغزه تاکنون باعثشده۷۶۰هزارصهیونیست شغل خودرا ازدست بدهند. همه اینموارد درصورت طولانیشدن جنگ، خسارتهای زیادی به رژیمصهیونیستی وارد میکند.
انتهای پیام
نظرات