مسعود میرزایی شهرابی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به نقش دانشگاه، پارک علم و فناوری و حاکمیت در کاهش مهاجرت اظهار کرد: در رابطه با بروز این مشکل از نقش و قدرت رسانه غرب نباید غافل شد. غرب با بهکارگیری هوش مصنوعی در رسانهاش غوغا میکند، در حالیکه موضوع مهاجرت به تلخیای که نشان داده میشود، نیست. نخست آنکه آیا بررسی و رصد شده که کسانی که مهاجرت کردهاند، به همان شکلی که رسانههای غربی میگویند، در آنجا زندگی میکنند؟ اگرچه کشورهای غربی برای جوانان ما باغ سبز و سرخ نشان میدهند، اما بیشتر جوانان ما آنجا از مسیری که برایشان تعریف میکنند، خارج میشوند و درصد کمی از آنان موفق هستند.
وی با تأکید بر قدرت رسانهای غرب، ادامه داد: علاوه بر آن پایین بودن سرانه مطالعه مردم سبب میشود که هر چه در این رسانهها پمپاژ میشود را بازگو کنند، بدین ترتیب هر یک از ما مبلغ یک خبر غیرمتواتر خواهیم شد. البته در کنار مسئولان پاک، دلسوز و پرتلاش، منکر برخی بدسلیقگیها در میان بعضی مسئولان نیستم که موجب ناامیدی و دلآزردگی جوانان میشوند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور، بیان کرد: جوانان ما به این علت که هم نمیخواهند درگیر زحماتی در مسیر کاری شوند و هم تبلیغات رسانهای غرب را میبینند، اقدام به مهاجرت میکنند. در حالیکه مشکلات دوری از وطن قابل مقایسه با مشکلات مسیر کاری در کشور نیست و من به عنوان رئیس پارک برتر علم و فناوری کشور از جوانان جویای کار دعوت به همکاری میکنم.
میرزایی اضافه کرد: بهتر است جامعه رسانه و جامعه نخبگانی موضوع مهاجرت را با ادبیات دیگری مطرح کند. ما هم شغل داریم و هم نیازمند استفاده از ظرفیت جوانان و نوجوانان هستیم. اکنون در پارک خراسان ۵۶۰ شرکت داریم که ۲۰۰ شرکت رتبه یک هستند. بنابراین به نظر میرسد مهاجرت از جمله کلیدواژههایی است که رسانه غرب به خوبی با ضریب دادن آن را برجسته کرده است.
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به رابطه پیشرفت با سختکوشی، عنوان کرد: به واسطه شغل استادی، با تعداد بسیاری از دانشجویان در ارتباط هستم. باید پذیرفت که دانشجویان ما تا حدی راحتطلب شدهاند، در حالیکه پرکار بودن رمز موفقیت است. وجود چند مسئول بد یا مشکلات اقتصادی از نظر من دلایل پذیرفتهشدهای برای مهاجرت نیست، بلکه باید با سختکوشی موانع را یکی یکی پشت سر گذاشت.
وی ادامه داد: باید در راستای تعالیم قرآن، شعور طبیعت، فناوری و نوآوری گام برداریم، در گذشته علمای دین ما شیمیدان، پزشک، منجم، ریاضیدان و ... بودند. غرب با جدا کردن این علوم از علم دینی موفق به جداسازی علم از دین شده، در حالیکه علم با دین یکی است. آنان خود عامل به توصیههای دینی، الهی و طبیعت هستند، اما در شبکههای اجتماعی چون اینستاگرام مغایر و خلاف آن را به نمایش میگذارند.
انتهای پیام
نظرات