به گزارش ایسنا، چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم ایران در دیماه برگزار شد، امسال حدود ۴۰۰ نفر از ۱۱۰ کشور برای حضور در مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی اعلام آمادگی کردند که به نوعی رکورد محسوب میشود، زیرا با توجه به وجود تعداد ۵۰ کشور اسلامی در جهان؛ مسلمانان ساکن در ۶۰ کشور غیر اسلامی هم در مسابقات حضور دارند.
به همین منظور عباس سلیمی- قاری برجسته قرآن- در گفت و گو با ایسنا، در خصوص اینکه برگزاری مسابقات قرآنی در کشور تا چه اندازه میتواند در عرصه فرهنگی و دینی اثر گذار باشد، اظهار کرد: براساس روح حاکم بر برخی از آیات قرآن از جمله این مورد که خداوند خطاب به بندگان در آیه ۱۴۸ سوره بقره میفرماید «لِکُلٍّ وِجْهَةٌ هُوَ مُوَلِّیها فَاسْتَبِقُوا الْخَیْراتِ أَیْنَ ما تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللهُ جَمیعاً إِنَّ أللهَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدیرٌ؛ هر امتی قبلهای دارد که خداوند آن را تعیین کرده است؛ و به جای گفتوگو درباره قبله، در نیکیها و اعمال خیر، بر یکدیگر سبقت جویید». براساس این آیه خداوند میفرماید «هرجا باشید، خداوند همه شما را (در روز رستاخیز) حاضر میکند؛ زیرا او بر هر چیزی تواناست».
وی ادامه داد: خداوند در این آیه انسانها را به کار خیر دعوت میکند و میفرمایید در این امر از یکدیگر سبقت بگیرید. همچنین در آیه ۲۱ سوره حدید نیز خداوند میفرمایید «سَابِقُوا إِلَیٰ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّکُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا کَعَرْضِ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ أُعِدَّتْ لِلَّذِینَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ ذَٰلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَنْ یَشَاءُ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِیمِ؛ رقابت سالم در امور خیریه یکی از مواردی است که برای آن توجیه اخلاقی داریم».
این استاد قرآن خاطرنشان کرد: قرآن اشرف موضوعاتی است که انسان با آن سر و کار دارد و چکیده و عصاره کتاب آسمانی که برای هدایت بشر نازل شده و تا قیامت هم پابر جاست و خداوند در آیه ۹ سوره الحجر وعده میدهد «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُون، بیتردید ما این قرآن را به تدریج نازل کردهایم و قطعا نگهبان آن خواهیم بود». برای امت اسلام اول یک وظیفه است که برای رواج قرآن در ابعاد مختلف قرائت، حفظ، ترجمه، تفضیل، تدبر و عمل به قرآن و حاکمیت سبک زندگی قرآنی و... تلاش کنیم.
سلیمی یادآور شد: نکته بعدی اینکه حق هر انسان مسلمان و انسانهای آزاده است که از مفاد این کتاب شریف مطلع شوند و بهره ببرند تا راه عبودیت را طی کنند، با توجه به این موارد برگزاری مسابقات قرآنی آثار و برکات زیادی دارد و پیامهای ارزشمندی در رابطه با ارتباط دینی مردم و تشویق و ترغیب مردم به ویژه جوانان عزیز در این عرصه دارد که میتواند به عنوان نقشه راه زندگی آنها را بیمه کند و حیات ببخشد.
یکی از عوامل کاهش جرایم، پرداختن به مفاهیم قرآن است
وی افزود: مسابقات قرآنی جمهوری اسلامی ایران بزرگترین رویداد قرآنی کشور است و در حال حاضر به صورت نسبی همافزایی و همکاری خوبی داریم اما کافی نیست، مسلما اگر همه سازمانهای دیگر با استفاده از ردیف بودجههای فرهنگی و قرآنی خودشان به میدان بیایند و در رابطه با حتی خانواده خودشان برنامهریزی کنند نفعشان به خودشان میرسد و بهرهوری افزایش پیدا میکند و قرآن به صورت فراگیر در کشور پخش میشود.
این قاری برجسته کشور بیان کرد: اگر بتوانیم مفاهیم قرآنی را در کشور به صورت کامل ومطلوب نهادینه کنیم شاهد این همه ناهنجاری و نافرمانی و جرایم نخواهیم بود، ضمنا این مفاهیم در ارتباط با پیشگیری از وقوع جرم میتواند تاثیر چشمگیر داشته باشد.
سلیمی در پایان گفت: چهلمین دور مسابقات بینالمللی قرآن برگزار شد اما بیشتر از این تعداد مسابقات ملی را داشتیم که روز اول آن در سال ۶۰ بود، البته آن زمان محدود بود اما امروز در شاخههای مختلف برگزار میشود که نمونه بارز آن مسابقه محتوایی قم بود که در رابطه با قرآن، مفاهیم دینی، صحیفه سجادیه و نهج البلاغه برگزار شد. مسلما اگر با این سرعت پیش برویم چشم اندازه آینده بیشتر از همیشه خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات