• سه‌شنبه / ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۶:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402121511066
  • خبرنگار : 50253

 رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان خبر داد

احداث نهالستان‌های دانش‌آموزی در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت

احداث نهالستان‌های دانش‌آموزی در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت

ایسنا/خراسان رضوی  رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان از همکاری با آموزش‌وپرورش و احداث نهالستان‌های دانش‌آموزی در اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت خبر داد.

امیر زمانی مقدم ۱۵ اسفند در نشست خبری با اصحاب رسانه با گرامیداشت هفته درختکاری اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۳۱ فقره پرونده تصرف و تخریب اراضی ملی قوچان در مراجع قضایی ثبت و بیش از ۱۰ هکتار از اراضی ملی نیز خلع‌ید شده است.

وی عنوان کرد: به مناسبت گرامیداشت هفته درختکاری و اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در سطح کشور، تاکنون بیش از ۲۰ هزار نهال صنوبر در شهرستان توزیع ‌شده که این نهال‌ها از محل تهاتر نهال با یکی از استان‌های شمال غربی کشور تأمین‌ شده است.

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری قوچان با بیان اینکه سهمیه شهرستان قوچان ۶۰ هزار نهال صنوبر است، اظهار کرد: به دلیل استقبال مردم در حوزه زراعت چوب که به اقتصاد جامعه و معیشت خانواده کمک می‌کند و از سویی تأمین چوب صنعتی نیاز کشور به واردات و جنگل‌های شمال کشور را کاهش می‌دهد این نوع درخت توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تلاش داریم سهمیه نهال صنوبر را افزایش دهیم، به اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و گفت: اقدام خوبی که در حوزه اجرای این طرح در شهرستان انجام‌ شد، همکاری با آموزش‌وپرورش و احداث نهالستان‌های دانش‌آموزی است.

 وی اضافه کرد: در این طرح برای کاشت بذر درختان جنگلی گلدان‌های پلاستیکی تهیه و در صورت نیاز خاک هم تأمین و تحویل مدارس می‌شود که مهمترین هدف آن فرهنگ‌سازی برای دانش آموزان و خانواده‌ها است.

 زمانی مقدم افزود: در این طرح ۶ نهالستان بیش از ۱۰۰۰ گلدانی در شهرستان قوچان ایجاد شده است.

 وی با اشاره به دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر افزایش زمان کاشت درختان برای اجرای بهینه طرح یک میلیارد درخت، بیان کرد: با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری طی این مدت در شهرستان ۲۰ پویش انجام‌ شده که عمده آن‌ها با همکاری بسیج بوده است.

 رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان اظهار کرد: سالانه تعداد زیادی نهال بین دهیاران و مجموعه‌های روستایی و شهرداری‌ها توزیع می‌کنیم که استقرار این نهال‌ها در مناطق مرتبط با شهرداری‌ها بیشتر و موفقیت‌آمیزتر است.

 وی افزود: چون عمدتاً دهیاری‌ها نهال‌ها را در محل‌های عبور دام کشت می‌کنند و از سویی اعتباری برای نگهداری نهال ندارند به همین دلیل نتیجه کاشت درختان رضایت‌بخش نیست، این عوامل موجب شد امسال فقط در صورتی‌ که امکان محصورسازی فضا و یا ایمن کردن نهال با کیسه یا تور را داشته باشند نهال مورد نیازشان را تأمین ‌کنیم.

 زمانی مقدم در ادامه با اشاره به جنگل‌کاری گونه‌های محلی در ۳۹ هکتار از اراضی منطقه باجگیران گفت: احیای مراتع عمدتاً با مشارکت مردم بوده است، به‌عنوان‌ مثال سه نوبت بذرپاشی با مشارکت مرتع‌داران و کوهنوردان در سطح ۶۰۰ هکتار از اراضی منطقه محمد بیک و کاشت و بذرپاشی گیاهان دارویی در ۵۰ هکتار از اراضی منطقه بهارکیش انجام‌ شده است.

 وی همچنین با اشاره به اجرای پروژه‌های آبخیزداری در سال گذشته از محل اعتبارات ملی و سفر ریاست جمهوری، افزود: بودجه ساخت بند قره شاهوردی و مزرج از محل سفر ریاست جمهوری تأمین ‌شده و بندهای خمارتاش، مزرج و هودانلو از محل اعتبارات ملی تخصیص ‌یافته است. همچنین با انعقاد یک تفاهم‌نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) یک بند خاکی در این شهرستان ساخته خواهد شد.

 رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان در ادامه از خلع‌ید ۱۰.۷۷ هکتار از اراضی ملی شهرستان قوچان خبر داد و تصریح کرد: امسال ۳۱ فقره تخریب اراضی ملی به مساحت ۲۲.۸ هکتار شناسایی و برای ۱۵ فقره به مساحت ۱۰.۷۷ هکتار خلع‌ید صادر شد و مابقی در مراجع قضایی در دست پیگیری است.

وی افزود: خوشبختانه امسال شاهد حریق گسترده‌ای در سطح مراتع شهرستان نبودیم و ۵ حریق به مساحت ۱۰.۷ هکتار رخ داد که با سرعت عمل گروه‌های مردمی مهار شد.

زمانی مقدم در پاسخ به مطلبی مبنی بر نبود آب شرب در روستای امام قلی به دلیل فعالیت یک حلقه چاه آب متعلق به منابع طبیعی در این منطقه گفت: هرچند از دهه ۷۰ کسی پیگیر این چاه ۹ متری فاقد پروانه نبود، اما در دهه ۸۰ مجوز صدور پروانه آب از کمیسیون مربوطه درخواست شد که هنوز پرونده در کمیسیون مربوطه در دست بررسی است.

وی افزود: در دوره‌ای که درخواست مجوز برای حفر یک حلقه چاه آب شرب در منطقه امام قلی و در حریم منابع طبیعی مطرح شد، به دلیل اینکه آب شرب بود مجوز برای حفر چاهی عمیق‌تر صادر شد بنابراین یک چاه ۹ متری تأثیری در کمبود آب شرب که از چاهی عمیق‌تر تأمین می‌شود ندارد.

 رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قوچان اظهار کرد: بارها اعلام آمادگی کرده‌ایم درصورتی‌که چاه آب روستا کفاف تأمین آب شرب مورد نیاز را نمی‌دهد حاضریم از این چاه به ‌عنوان چاه کمکی استفاده کنیم، اما کمبود آب شرب روستای امام قلی به دلیل استفاده از آب شرب مربوط به حوزه‌های دیگری است.

وی در پایان از انعقاد تفاهم‌نامه برای تأمین آب مورد نیاز آبیاری فضای سبز خبر داد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه هرجایی فضای سبزی ایجاد شود و دهیاران یا متولیان فضای سبز کمبود آب داشته باشند منابع آب شهرستان مجوز برداشت آب از چاه‌های کشاورزی اطراف را درصدی افزایش می‌دهد تا بتوان درختان را آبیاری کرد.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha