فاطمه امینی که حدود ۱۶ سال است در مدارس به تدریس تئاتر میپردازد، در گفتگویی با ایسنا از مزیتهای آموزش به کمک تئاتر سخن گفت و نکاتی را درباره برنامه «عروسکخونه» بیان کرد.
او یادآوری کرد: در تمام این سالها همواره دغدغه داشتهام که نمایش مستقیم و غیرمستقیم حال خوب را به کودکان هدیه بدهد و در عین حال به آنان آموزش بدهد.
امینی با اشاره به ضرورت ورود نمایش به واحدهای درسی مدارس تاکید کرد که نمایش باید جدی گرفته شود و به کمک این هنر، مفاهیم آموزشی را به طور غیر مستقیم به بچهها آموزش دهیم و از مستقیمگویی که نتیجه مطلوبی ندارد، فاصله بگیریم.
او که بازیگر و مجری کودک و نوجوان نیز هست، در ادامه درباره لزوم تولید و پخش برنامه «عروسکخونه» که برنامهای درباره نمایش عروسکی است، توضیح داد: پایه و اساس این برنامه براساس نمایش است و ما نمایش را برای بچهها جدی میگیریم. همه دستاندرکاران این برنامه از حوزه تئاتر و نمایشهای عروسکی هستند و همه، دغدغه نمایش داریم.
این مربی تئاتر خاطرنشان کرد: برای هیچ نمایشی آنچنان که باید هزینه نمیشود و نمایشها حاصل دغدغه و تلاش فردی گروههاست و هنرمندان و عوامل کارها خودشان برای تولید آثار نمایشی هزینه میکنند.
امینی با اشاره به رویکرد برنامه «عروسکخونه» ادامه داد: در «عروسکخونه» کارهایی انتخاب شد که حرفی برای گفتن داشته باشند. این نمایشها گاه حرفهای نبودند و مثلا خانوادهها با تشکیل یک تیم و ساخت عروسک، اثری را خلق کردند که در آن حرفی برای گفتن وجود داشت.
او درباره مشارکت کودکان در انتخاب بهترین تئاتر در «عروسکخونه» توضیح داد: میزان علاقهمندی کودک و نوجوان به نمایش بسیار زیاد است و بچهها عاشق نمایش و تصویر هستند و این اتفاق در «عروسکخونه» هم رخ میدهد.
امینی گفت: ظرفیت برنامه «عروسکخونه» بالاتر از این است که سالی یک بار شاهد آن باشیم چراکه این برنامه، ظرفیت تولید و پخش هفتگی را دارد و میتواند در طول سال پخش شود و هر هفته، دو تا سه برنامه با «عروسکخونه» داشته باشیم و نمایشهای بیشتری را معرفی کنیم.
او در پایان با اشاره به ضرورت معرفی برنامه «عروسکخونه» به جامعه عروسکی یادآور شد: بسیاری از دوستان فعال در حوزه نمایش از «عروسکخونه» چیزی نمیدانند. امیدوارم برای این برنامه زمان بیشتری بگذاریم و با تبلیغات بیشتری پیش برویم.
انتهای پیام
نظرات