به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلین سیدعلی قاضی عسکر -تولیت آستان عبدالعظیم الحسنی(ع)- با اشاره به حدیثی از رسول گرامی اسلام در مورد اینکه چه کار کنیم تا در این دنیا و آخرت عاقبت به خیر شویم، میگوید: یکی از دعاهایی که مردم به آن توجه دارند این است که خدایا به ما خیر دنیا و آخرت عطا کن. پیامبر اکرم(ص) در همین راستا روایتی دارند گه در آن میفرمایند چند چیز است که اگر انسان به آن عملکند به خیر دنیا و آخرت دست پیدا خواهیم کرد.
رسول گرامی اسلام میفرمایند «اگر خداوند چهار خصلت را به کسی بدهد خیر دنیا و آخرت را به دست خواهد آورد». اول اینکه خدا به انسان توفیق بدهد که دنبال گناه و معصیت نرود، به تعبیر امروزیها فلان واکسن را باید زد که مریض نشد، تقوا هم به مثابه واکسن انسان را از گناه واکسینه میکند. تقوا خیلی برکات دارد، خدا در قرآن میگوید انسان باتقوا میتواند مسیر درست و غلط را بشناسد.
دومین خصلت داشتن اخلاق نیکو است، به شکلی که انسان در تمام طول زندگی خود بتواند با مهربانی زندگی کند، بداخلاقی نکردن با مردم و درگیر نشدن با دیگران یا همسایهآزاری نکردن و مردم آزاری نکردن از مصادیق اخلاق خوب است. پیامبر(ص) همیشه در برخورد با مردم تبسم میکردند، امروز جامعه ما بسیار به اخلاق خوب نیاز دارد، گاها بداخلاقی در جامعه ما به درگیری و قتل میانجامد، پس باید بگیریم با مردم و خانواده مهربان باشیم.
سومین خصلت مربوط به صبوری است، همهی مردم که انسان آگاه نیستن، برخی جهالت دارند و باید در برخورد با آنها صبوری کرد. پیامبر اکرم(ص) در بسیاری از موارد با رفتار ناشایست مردم روبهرو بود اما از خدا گلایه یا حتی نفرین نمیکرد، بلکه میگفت خدایا این انسانهای جاهل را به راه راست هدایت کنید.
آخرین خصلت داشتن همسر خوب است که انسان را در زندگی یاری دهد و این موضوع بسیار مهم است. روزی فردی به سراغ پیامبر(ص) آمد و گفت «ای رسول خدا همسر من هرگاه من از خانه میخواهم بیرون بروم مرا همراهی میکند و به خدا میسپارد و هرگاه به منزل بازمیگردم به استقبال من میآید و مرا در همه موضوعات همراهی میکند. رسول خدا(ص) به آن مرد تاکید کرد این همسر تو کارگزار خداست و باید قدر او را بدانید». امروز جدای از زنان؛ مردان هم باید همسران خود را همراهی کنند تا یک زندگی شیرین داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات