به گزارش ایسنا،مهدی بختیاری در یادداشتی در سرمقاله وطن امروز نوشت: با گذشت ۲۰۸ روز از آغاز جنگ غزه، موج ضدصهیونیستی بیش از پیش در کشورهای مختلف جهان گسترده شده است. اتفاقات اخیر در دانشگاههای مهم و بزرگ آمریکا و تظاهرات بیسابقه دانشجویان و اساتید این دانشگاهها در حمایت از مردم غزه و مخالفت با جنایتهای اسرائیل در جنگ اخیر - که با سرکوب شدید پلیس آمریکا همراه شده است - را نباید دستکم گرفت.
آمریکا مهمترین و بزرگترین حامی رژیم صهیونیستی است که در طول چند دهه گذشته هیچگاه چتر حمایتهای بیدریغش چه در عرصه سیاسی و بینالمللی، چه اقتصادی و چه تکنولوژیک و نظامی، یک روز هم از سر این رژیم جمع نشده است.
آمریکا با باز گذاشتن دست اسرائیل در انجام هرگونه جنایت و حمایت از آن در مجامع بینالمللی شریک جرم اصلی آنهاست و دستش به همان اندازه به خون مسلمانان و مردم بیگناه و بیدفاع فلسطین آغشته است اما همین دولت جنایتکار آمریکا هم توان جلوگیری از افزایش موج ضدصهیونیستی در کشور خودش را ندارد. جنگ غزه و کشتار بیرحمانه مردم بیدفاع این منطقه که تعدادشان از ۴۰ هزار نفر فراتر رفته (باز هم باید یادآوری کرد بیش از ۷۰ درصد این شهدا را زنان و کودکان فلسطینی تشکیل میدهند) اسرائیل را در افکار عمومی به منفورترین واحد سیاسی جهان تبدیل کرده است.
دولت نتانیاهو پیش از شروع این جنگ و از ابتدای روی کار آمدنش در سال ۲۰۲۲ به یکی از مهمترین چالشهای سیاسی و اجتماعی در داخل سرزمینهای اشغالی تبدیل شد، به طوری که تظاهراتهای بیسابقه علیه دولتش در شهرهای بزرگ نظیر تلآویو و اورشلیم (قدس) شکل گرفت که خواهان سرنگونی دولت مستقر و انتخابات زودهنگام بودند؛ اتفاقی که اسرائیل پیش از آن، ۵ سال مداوم با آن درگیر بود.
شروع جنگ غزه و ناتوانی دولت نتانیاهو در تحقق اهدافی که اعلام کرده بود (بویژه آزادی اسرای در دست حماس) بر شدت این مخالفتها افزود و ساکنان سرزمینهای اشغالی (چه خانوادههای اسرا و چه سردمداران سیاسی و اپوزیسیون) همگی فقط یک شعار میدهند: سقوط دولت نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودهنگام. بر این موضوع باید آغاز روند استعفا و برکناری مقصران شکست اسرائیل از حماس در ۷ اکتبر را هم افزود که با استعفای «آهارون هالیوا» رئیس آمان (اطلاعات ارتش اسرائیل) آغاز شد و به نظر میرسد در روزهای آینده شاهد گسترش آن و درگیر شدن شخصیتهای مهمتری نظیر رئیس ستاد ارتش و دیگران هم باشیم.
موج نفرت از رژیم صهیونیستی امروز نه فقط در سرزمینهای اشغالی و نفرت از صهیونیسم نه فقط در کشورهای جهان اسلام، بلکه در دیگر نقاط عالم و کشورهای غیراسلامی نیز شکل گرفته است و این موج گسترده نهتنها اسرائیل را در جهان منزویتر کرده، بلکه گریبانگیر بزرگترین حامی آن نیز شده است.
جو بایدن، رئیس دولت فعلی آمریکا رابطه چندان مطلوبی با نتانیاهو ندارد و به نظر میرسد فشار افکار عمومی نیز وی را در حمایتهای همهجانبه از این رژیم و جنایاتش (برای مثال در موضوع حمله به رفح) با تردید زیاد مواجه کرده است.
البته همینجا باید یادآور شد دولت آمریکا هیچگاه نه حاضر است و نه میتواند دست از حمایت اسرائیل بردارد. اسرائیل مهمترین حربه و امتیاز آنها در دل جهان اسلام و غرب آسیاست و اگر آمریکا روزی دست از حمایت رژیم اشغالگر بردارد (که اینچنین نخواهد شد) آن وقت دیگر هیچ کشور متحدی در منطقه روی آمریکا حساب باز نخواهد کرد (این کشورها چگونگی حمایت دولت آمریکا از صربستان، مصر، عراق، لیبی و دیگران را به چشم دیدهاند).
با این حال به نظر میرسد در مقطع فعلی، دولت آمریکا هم حاضر نیست در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، همه داشتههایش را خرج نتانیاهو کند. رای ممتنع آمریکا به قطعنامه آخر شورای امنیت سازمان ملل در موضوع آتشبس هم از همین جهت قابل تحلیل است.
موجی که امروز در آمریکا برپا شده، ثمره همین حمایتهای بیدریغی است که آمریکا از پول و آبروی مردم کشورش پای خونریزترین رژیم یک قرن اخیر هزینه کرده است؛ موجی که نه آمریکا و نه پلیس قدرتمندش توان جلوگیری از آن و گسترشش به دیگر نقاط این کشور و حتی جهان را نخواهد داشت. گسترش این موج ضدصهیونیستی و همهگیر شدن آن در همه جای جهان فقط و فقط از توان یک نفر برمیآمد: بنیامین نتانیاهو!
انتهای پیام
نظرات