• دوشنبه / ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1403031309042
  • خبرنگار : 71667

وقتی که هیچ ارزانی بی‌حکمت نمی‌شود!

وقتی که هیچ ارزانی بی‌حکمت نمی‌شود!

ناآگاهی، عدم دقت در نگه‌داری و ارزان بودن سیم‌کارت‌ طی سال‌ها سبب شده افراد چندین سیم‌کارت داشته باشند، بدون اینکه بدانند در کجا یا در دسترس چه کسی قرار دارد و نتیجه این می‌شود که سیم‌کارت در دسترس برخی افرادی قرار می گیرد که به فعالیت مجرمانه اقدام می‌کنند.

به گزارش ایسنا، همزمان با رشد استفاده از سیم‌کارت، کلاهبرداری و تخلفات گوناگونی هم به واسطه آن انجام می‌شود و کاربران بسیاری به دلیل عدم آگاهی‌های لازم علی رغم هشدار مسئولان به دردسر می‌افتند.   

اما مهم‌ترین دلیل برای افزایش این نوع از کلاهبرداری ارزان بودن سیم‌کارت و عدم دقت در نگه‌داری آن است که باعث می‌شود افراد ناآگاهانه چندین سیم کارت بدون آنکه بدانند در کجا و در دسترس چه کسی قرار دارد، داشته باشند و در نهایت فعالیت‌های مجرمانه از طریق این سیم کارت‌ها افزایش می‌یابد. موضوعی که طی ماه‌های اخیر یک مقام مسئول به آن اشاره کرد و گفت که ۷۰ درصد پرونده‌های پلیس فتا مربوط به سیم کارت است.

بر این اساس سهل‌انگاری و غفلت شهروندان در رابطه با سیم کارت‌های تحت مالکیتشان آن‌ها را بدون اینکه آگاه باشند وارد پرونده‌های قضائی می‌کند. در این خصوص عده زیادی از مردم به دلیل ارزانی و سهل‌الوصول بودن دریافت سیم‌کارت اعتباری غافل از مسئولیتی که خرید این سیم کارت‌ها برای آن‌ها ایجاد می‌کند، اقدام به خرید چندین سیم‌کارت کرده و بدون توجه به نقل و انتقال قانونی، آن را در اختیار دیگران قرار می‌دهند؛ برخی نیز سیم‌کارت را دور انداخته و سیم‌کارت جدیدی تهیه می‌کنند بدون اینکه  قبلی را امحاء کنند.

بنابراین موضوع سیم‌کارت‌های جعلی و ناقص یا سیم کارت‌های بدون هویت که منجر به اقدامات خلافکارانه می‌شود، در سال‌های گذشته مشکلات و چالش‌های متعددی را ایجاد کرد و همین امر سبب شد رگولاتوری اقدام مهمی در این زمینه از جمله راه اندازی سامانه استعلام تعداد خطور مشترکین برای جلوگیری از سوءاستفاده احتمالی، انجام دهد.  

البته روش دیگری هم وجود دارد؛ در این روش کاربران می‌توانند کد ملی مالک خط را به یکی از شماره‌های ۳۰۰۰۱۵۰ و ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱ ارسال کنند و با این استعلام به نوعی از تعداد خطوط قبت شده مطلع شوند. نکته مهم این است که هر مشترک در هر دوره ۱۰ روزه فقط یک بار می‌توانند از این روش استفاده کند.

در پایان باید گفت درصورت هرگونه ایجاد مزاحمت از طریق سیم‌کارت و یا ارتکاب اعمال مجرمانه، این مالک سیم‌کارت است که در وهله‌ی اول باید در محاکم قضایی پاسخگو باشد، زیرا قانون وی را دارنده سیم‌کارت می‌شناسد؛ هرچند بعد از بررسی‌های فنی می‌توان مشخص کرد که این تماس از سوی وی انجام نشده است، اما قانون در ابتدا مالک سیم‌کارت را می‌خواهد و وی باید پاسخ‌گوی محاکم قضایی و شاکی باشد تا بعد که مجرم اصلی شناسایی شود. به همین دلیل به دارندگان سیم‌کارت‌ها توصیه می‌شود که در نگهداری سیم‌کارت خود توجه کافی را داشته باشند و به هیچ وجه  آن را در اختیار دیگران قرار ندهند چراکه خلاف قانون است و عواقب آن بر عهده مالک اصلی خواهد بود.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۴ ۱۰:۵۹

روش استعلام از طریق سایت و پیامکی که در خبر آورده شده، خیلی مدت است که غیرفعال است و امکان استعلام وجود ندارد!!!

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۴ ۱۱:۱۹

سلام سایت اعلام شده ت این خبر از دسترس خارج شده.

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۴ ۱۳:۱۷

سایت از کار افتاده و مردم نمی‌تونن استعلام بگیرن

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۴ ۲۰:۱۵

سلام شرایط گرفتم سیم کارت سخت کنید وبه هرکدملی بیشتراز۲سیم کارت ندهیدوبیش از۲سیم مجازنباشدتاخلاف صورت نگیردممنون

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۵ ۰۳:۰۰

کار بازاری ها خراب میشه ندونسته نضرنده صرافی دستگاه کارت خوان ۵تا دارم ۵سیم کارت ۴تام شخصی دارم تو چجور حساب کردی ۲وتا

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۵ ۱۷:۱۵

چرا واس خودت قصه میبافی _ من الان ۵ تا سیمکارت دارم اما یکیش تو گوشیه _ چرا؟؟؟؟ ۴ تا دیگه توی دزدگیر و دوربین وافای اونهاست_ ه قرار بر این باشه محدود کنن که هیچی رو هیچی بند نمیشه

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۵ ۰۱:۲۵

تروخدا این ۲۳ تومن مخابرات رو برا تلفن ثابت که میگیره درست کنید، آخه برا چی ،،ما که کشیدیم از پریز تلفن،همه طرفه میگیره،از شارژ اینترنت ،از تلفن،از سیم کارت،از هرچی بگی ،،،سیم کارت سند اعتباری داره،محضری تند تند پیام میاد شارژ کن

avatar
۱۴۰۳-۰۳-۱۵ ۱۵:۴۴

بله یک را بهتر هم را دارد آن هم وقتی کسی جرم انجام می دهد نصبت به جرم که با سیم کارت می کند داد شود تا مجازات اینکه برای همیشه از سیم کارت محرم بماند داد نشود برای آدمهای مجرم راهکارهای زیادی وجود دارد فقط اینکه قوه قضاییه اجرای کند تا هیچ کسی جرعت چنین کاری را نداشته باشد از مزاحم اورژانس تا فروشندگی مواد مخدر تلفنی وو