• یکشنبه / ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ / ۱۳:۵۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1403032718484
  • خبرنگار : 30189

اقامه نماز عید قربان به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری

اقامه نماز عید قربان به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری

نماز عید قربان به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری در دانشگاه تهران اقامه می‌شود.

به گزارش ایسنا، نماز عید سعید قربان به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجواد حاج علی اکبری -رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور- در روز دوشنبه(۲۸خردادماه) در دانشگاه تهران اقامه خواهد شد.

بنابر اعلام این خبر درب‌های ورودی دانشگاه تهران از ساعت ۶صبح بر روی نمازگذاران باز خواهد بود و ساعت ۸صبح نماز اقامه می‌شود.

نحوه خواندن نماز عید قربان و دعای قنوت و احکام مربوط به آن

نحوه خواندن نماز عید قربان به مانند نماز عید فطر است و  در حالت کلی به نماز عید یا عیدین معروف است. این نماز مانند نماز صبح دارای دو رکعت است که در رکعت اول بعد از اینکه حمد و سوره را خواندیم باید ۵ تکبیر بگوییم و بعد از هر تکبیر یک قنوت گرفته و ذکر قنوت را میگوییم سپس بعد از قنوت پنجم، تکبیر گفته و به رکوع و سجود (دو سجده) میرویم. رکعت دوم نیز به همین روال است با این تفاوت که در رکعت دوم ۴ تکبیر و ۴ قنوت داریم و پس از قنوت چهارم به رکوع میرویم و تا سلام نماز ادامه میدهیم تا نماز تمام شود.

بهتر است در رکعت اول پس از حمد، سوره شمس و در رکعت دوم سوره غاشیه خوانده شود. و یا اینکه در رکعت اول پس از حمد سوره اعلی و در رکعت دوم سوره شمس خوانده شود. هر چند خواندن این سوره ها مستحب بوده و میتوان سوره های دلخواه مانند توحید و … را خواند.

دعای قنوت نماز عید قربان

در قنوت نماز عید قربان میتوانید هر دعایی از دعاهایی که در قنوت گفته میشود مانند «ربنا آتنا فی الدنیا….» و … را بگویید اما مستحب است که این دعا در قنوت گفته شود.

‌اللهمَّ اَهلَ الکِبرِیاءِ وَ العَظَمَهِ وَ اَهلَ الجُودِ وَ الجَبَروتِ وَ اَهلَ العَفوِ وَ الرَّحمَهِ وَ‌اَهلَ التَّقوی وَ المَغفِرَهِ اَسالُکَ بِحَقِّ هذَا الیَومِ الَّذِی جَعَلتَهُ لِلمُسلِمینَ عیداً وَ لِمُحَمَّدٍ‌صَلَّی الله عَلَیهِ وَ آلِهِ ذُخراً وَ شَرَفاً وَ کَرامَهً وَ مَزیداً اَن تُصَلِّیَ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ‌وَ اَن تُدخِلَنی فی کُلِّ خَیرٍ اَدخَلتَ فیهِ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ وَ اَن تُخرِجَنِی مِن کُلِّ سُوءٍ ‌اَخرَجتَ مِنهُ مُحَمَّداً وَ آلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُکَ عَلَیهِ وَ عَلَیهِم اَللهمَّ اِنّی اَساَلُکَ خَیرَ مَاسَالَکَ بِهِ عِبادُکَ الصَّالِحُونَ وَ اَعُوذُبِکَ مِمَّا استَعاذَ مِنهُ عِبادُکَ المُخلَصُونَ. ‌

زمان مناسب برای خواندن

زمان مناسب برای اقامه این نماز از زمان طلوع خورشید تا قبل از اذان ظهر است. البته معمولا بزرگان دین زمانی که خورشید مقداری بالا آمده و دیده میشود شروع به خواندن آن میکنند.

نماز عید قربان چند رکعت است؟

همانطور که در بندهای قبل به تعداد رکعات نماز قربان اشاره شد. این نماز دو رکعت دارد و مانند نماز فطر خوانده می‌شود.

سایر مستحبات و احکام

برای ثواب بیشتر بهتر است در صورت توان، مستحبات زیر به جا آورده شود و آداب آن رعایت شود.

خواندن نماز عید قربان در فضای باز و همچنین خواندن دو رکعت نماز مستحبی قبل از رفتن به نماز عید، مستحب است.

انجام غسل، پوشیدن لباس تمیز و معطر کردن خود

خواندن نماز بعد از بلند شدن آفتاب

مستحب است که در نماز عید بر زمین سجده نمایند و در حال گفتن تکبیرها دست‌ها را بلند کنند، و حمد و سوره را بلند بخوانند.

اگر نمازگزار در نماز عید موقعی برسد که امام در رکوع است، می‌تواند نیت کند و تکبیر اوّل نماز را بگوید و به رکوع رود.

اگر نماز عید به نیت رجاءً به جماعت خوانده شود(یعنی بنا برفتوای مرجع خود نماز را مستحب میخواند و به امید اینکه ثواب نماز جماعت بر او نوشته شود همراه با جماعت است)، دو خطبه بعد از آن رجاءً به جا آورده می‌شود و ترک این خطبه‌ها در زمان غیبت امام زمان جایز است.

اگر در تعداد تکبیرها یا قنوت‌ها شک کند و در محل آن باشد، باید بنا را بر کمتر بگذارد و ادامه دهد.

اگر عملی که موجب سجده سهو می‌شود در این نماز رخ دهد، احتیاط آن است که سجده سهو را به قصد رجاء به جا آورد، اگر چه واجب نبودن آن در صورت مستحب بودن نماز عید نیز مطرح است. همچنین حکم قضای تشهد و سجده‌ای که فراموش شده باشد نیز همین است.

نماز عید قربان، اذان و اقامه ندارد و مستحب است مؤذن سه مرتبه «الصلاه» بگوید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha