• یکشنبه / ۷ مرداد ۱۴۰۳ / ۰۷:۰۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403050704020
  • خبرنگار : 50663

رئیس مرکز توسعه اقتصادی زنان کشور:

مدیران خانم کمتر مرتکب فساد اداری می‌شوند

مدیران خانم کمتر مرتکب فساد اداری می‌شوند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس مرکز توسعه اقتصادی زنان کشور با بیان اینکه تجربه نشان داده خانم‌ها کمتر دچار فساد اداری می‌شوند، گفت: در این سال‌ها شاهد بودیم که کمتر پیش آمده خانمی پست مدیریتی داشته باشد و درگیر فساد شود.

نسرین یوسفی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به جایگاه زنان در سیاست، اظهار کرد: مسائل حوزه زنان مربوط به امروز یا دیروز نیست. ۵۰ درصد جمعیت کشور را زنان تشکیل می‌دهند و در طی ۴۰ سال گذشته بانوان توانسته‌اند مدارج خیلی خوبی در کشور و حتی دنیا کسب کنند و امروز اکثر ورودی‌های دانشگاه‌های ما را دختران تشکیل می‌دهند. زمانی که تحصیلات و آگاهی بالا رود، مطالبه‌گری هم افزایش پیدا می‌کند. 

وی افزود: دختران ما در عرصه‌های مختلف علمی همانند پسران در یک فرآیند کاملا یکسان خود را حفظ کرده و در رشته‌ای پذیرفته شده‌اند و حال انتظار می‌رود همان‌ طور که در مرحله کنکور هیچ تبعیضی بین دختر و پسر وجود ندارد، در حوزه کسب‌وکار هم همین نگاه نسبت به آنان وجود داشته باشد.  

رئیس مرکز توسعه اقتصادی زنان کشور اضافه کرد: هرچند که ما در کشور محدودیت‌هایی برای حضور زنان در زمینه‌های مختلف داریم، اما من فکر می‌کنم زنان ما خیلی از این سقف‌های شیشه‌ای را جابه‌جا کرده‌اند. اکنون باید حضور زنان در جامعه پررنگ‌تر شود و از امکاناتی مانند آموزش و پرورش رایگان که کشور در اختیار آنان قرار داده، استفاده کنیم. 

یوسفی با اشاره به حمایت دکتر پزشکیان از بانوان، عنوان کرد: تمام دولت‌ها به صورت شعاری موضوع حضور زنان در ترکیب کابینه دولت را اعلام کرده‌اند. دکتر پزشکیان هم این موضوع را قبل از انتخابات مطرح و بعد از انتخابات هم دکتر ظریف را به‌ عنوان رئیس شورای راهبری انتخاب وزرا انتخاب کرد که به دنبال عدالت جنسیتی است، کما اینکه از سمت این شورا اعلام شده در هنگام بررسی گزینه‌های کابینه، برای زنان امتیاز قائل خواهند شد. امیدواریم در دولت دکتر پزشکیان حضور بانوان توانمند در وزارتخانه‌های مختلف را شاهد باشیم. 

وی ادامه داد: در دولت آقای روحانی مصوبه خوبی تصویب شد مبنی بر اینکه ۳۰ درصد پست‌های مدیریتی به خانم‌ها تخصیص داده شود و سالانه افزایش یابد. در همان دولت، تا حدی این مصوبه در استان‌ها اجرا شد و حضور زنان در مناصب مدیریتی رشد یافت. اکنون نیز امیدواریم در دولت چهاردهم علاوه‌ بر اینکه ان‌شاءالله زنان متخصصی در سطح وزارتخانه‌ها منصوب می‌شوند، برای انتخاب مدیران استانی نیز این نگاه باشد و بتوانیم حضور بیشتر بانوان در پست‌های مدیریتی را بر اساس شایستگی آنان داشته باشیم و عدالت جنسیتی در کشور رعایت شود. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه تجربه نشان داده خانم‌ها کمتر دچار فساد اداری می‌شوند، گفت: به هر حال رفع فساد در کشور موضوع اساسی است و تمام روسای جمهور در ایام انتخابات اعلام می‌کردند که دنبال رفع فساد هستند. در این سال‌ها شاهد بودیم که کمتر پیش آمده خانمی پست مدیریتی داشته باشد و درگیر فساد شود. اما چون فضای حضور در مناصب مدیریتی را به خانم‌ها نداده‌ایم، اعتماد به نفس هم برای آنان ایجاد نشده و شاید به همین دلیل خیلی از خانم‌های توانمند جرات اینکه خود را نامزد کنند و مورد ارزیابی قرار گیرند، ندارند.  

یوسفی افزود: بانوانی هستند که در سال‌های گذشته در وزارتخانه‌های مختلف در سطح معاونت وزیر توانسته‌اند کار کنند و اکنون کاملا این توانمندی را دارند که با نگاهی مبتنی بر عدالت جنسیتی، برای منصب وزرات انتخاب شوند. امیدوارم از جوانان و زنان در کابینه چهاردهم بیشتر استفاده شود و افراد باتجربه و مسن، در نقش مشاوره این افراد حضور داشته باشند. 

وی با بیان اینکه متأسفانه در کشور ما کمتر به نقش مشاوره و کمیته‌های راهبری توجه می‌شود، اظهار کرد: ما همیشه قائم به فرد هستیم. پیشنهاد من این است که افراد باتجربه در کنار خانم‌های توانمند قرار گیرند تا خانم‌ها و جوانان بتوانند بهتر تصمیم‌گیری و از دانشی که کسب کرده‌اند، بهتر استفاده کنند. چهره‌های تکراری و افراد مسن که سال‌ها مناصبی را داشته‌اند، قطعا در طول این سال‌ها همه توان خود را به منصه ظهور رسانده‌اند و اکنون نوبت به بهره‌گیری از توان زنان و جوانان است. 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به بلوغ جامعه در پذیرش حضور زنان در کابینه دولت، بیان کرد: حضور خانم‌ها در شرکت‌های خصوصی و دولتی نشان‌ می‌دهد که خانم‌ها توانسته‌اند اثبات کنند که توانایی لازم برای قرارگیری در مناصب کلان را دارند و تا کنون حضور آنان در پست‌های مدیریتی، محدودیت‌های فرهنگی و سیاسی را تا حدودی از بین برده است. لازم است به بانوان اعتماد کنیم و امور بزرگ را به آنان بسپاریم. 

رئیس مرکز توسعه اقتصادی زنان کشور با اشاره به حضور سیاسی پررنگ زنان در برخی از کشورها، عنوان کرد: در خیلی از کشورهای دنیا خانم‌ها در سطح نخست‌وزیر و رئیس‌جمهور در حال فعالیت هستند و در همه این کشورها شاخصه‌های اقتصادی و توسعه کشور در زمانی که خانم‌ها مسئولیت را دارا بودند، خیلی بهتر از دوره‌ای است که آقایان مسئولیت داشتند. در امارات اخیرا دیدیم که خانمی ایرانی‌تبار وزیر آموزش‌وپرورش شد. ما چرا در این حوزه از خانم‌های توانمند خود استفاده نکنیم؟ 

یوسفی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی دکتر پزشکیان در استفاده از زنان در کابینه دولت، اظهار کرد: متاسفانه چون نگاه دنیا مردانه است، قطعا کار سختی پیش‌روی رئیس‌جمهور برای انتصاب زنان در کابینه است. امیدواریم دکتر پزشکیان ریسک حضور زنان در دولت را بپذیرند. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha