• چهارشنبه / ۱۱ مهر ۱۴۰۳ / ۰۷:۳۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1403071108598
  • خبرنگار : 71451

راز رمز «یا رسول‌الله» علیه صهیونیست‌ها در چیست؟

راز رمز «یا رسول‌الله» علیه صهیونیست‌ها در چیست؟

با توجه به اطلاعاتی که در دسترس قرار دارد نام مبارک «رسوال الله (ص)» در ۱۲ عملیات در دوران دفاع مقدس به عنوان رمز عملیات انتخاب شده است.

به گزارش ایسنا، عملیات «وعده صادق۲» در حالی با توان دو برابری نسبت به «وعده صادق۱» اجرا شد که به رمز مبارک «یا رسول‌الله (ص)» مزین بود.

هشت سال دفاع‌مقدس سرآغاز مسیری برای پیشرفت، خودکفایی و اتکا به نیروهای بومی بود که در دهه‌های بعد به اوج خود رسید. در روزگاری که جنگی همه‌جانبه علیه مردم ایران شکل و شدت گرفته بود، تحریم‌های نظامی و اقتصادی لطمه‌های جبران‌ناپذیری به سازمان دفاعی کشور وارد کرد، اما متخصصان جوان این مرز و بوم دست به ابداعات و ساخت تجهیزات جنگی زدند که اکنون به ثمر نشسته و گفتمان ویژه خود را در منطقه ایجاد کرده است.

صنعت موشکی کشورمان یکی از دستاوردهای دوران هشت سال دفاع مقدس است که با همان الگوی اعتقادی و متناسب با پیشرفت‌هی فناورانه روز دنیا به روز رسانی شده است. یکی وجه‌های مشابه عملیات وعده صادق۲ با دوران جنگ تحمیلی، نامگذاری رمز این عملیات است.

با توجه به اطلاعاتی که در دسترس قرار دارد نام مبارک «رسوال الله (ص)» در ۱۲ عملیات به عنوان رمز انتخاب شده  است.

 مهمترین این عملیات‌ها شامل: «خیبر» و «کربلای ۴»، «محمد رسوالله»، «قدس۴، ۲»، «فتح۸»، «ظفر۳، ۴، ۷»، «نصر۸»، «والفجر۱۰» بودند.

«خیبر» پیش از آنکه نام عملیاتی در دوران هشت سال دفاع مقدس باشد، عنوان یکی از غزوات پیامبر اسلام در برابر یهودیان است که در ماه محرم سال ۷ هجری قمری آغاز شد.

بیشتر بخوانید:
جنگ شهرها و یک پیام خاص
دو شاهکار هوایی ایران در تنبیه متجاوز
پیشرفت موشکی چگونه گفتمان‌ساز شد؟
وقتی تحریم‌ها به زانو درآمدند/ به بهانه یک دستاورد موشکی

عملیات خیبر هم در دوران دفاع مقدس عملیات مهم آبی خاکی بوده که ۱۳۶۲/۱۲/۳ با رمز «یا رسول الله» آغاز شد. در مرحله اول نیروهای قرارگاه نجف با تهاجم سراسری در مناطقی همچون تنگه و شهر القرنه، جاده بصره ٓ العماره و نیز جزایر شمالی و جنوبی مجنون استقرار یافتند. در این میان، قرارگاه کربلا که در محور زید وارد عمل شده بود، با به دست آوردن کمترین موفقیت موجب بازگشت یگان های ارتش به مواضع قبلی خود شد.

۲. عملیات «قدس ۱» که باهدف نزدیکی به اهداف عملیات بدر در ساعت ۲۱ و ۲۵ دقیقه شامگاه ۲۴ خردادماه ۱۳۶۴ توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رمز «یا محمد رسول الله (ص)» در منطقه عملیاتی «هورالهویزه» شرق رودخانه «دجله» عراق، برای انهدام نیروها و بر هم زدن انسجام ماشین جنگی ارتش عراق، در منطقه ای به وسعت ۱۸۰ کیلومترمربع آغاز کردند.


۳. عملیات «قدس ۲» ده روز پس از انجام عملیات قدس ۱ در همان منطقه عملیاتی «هورالهویزه» به اجرا گذاشته شد. این عملیات نیز با رمز «یا محمد رسول الله (ص)» و در ساعت ۲ بامداد ۴ تیرماه ۱۳۶۴ باهدف خنثی کردن پاتک دشمن در اطراف منطقه «البیضه» انجام گرفت. نیروهای خودی در مناطق نیزار و آب گرفته شرق رودخانه «دجله» توانستند طی یک روز، از حمله احتمالی عراقی ها جلوگیری کرده و به مرتفع نمودن نقاط ضعف خطوط خودی بپردازند.

۴. عملیات «قدس ۴» به منظور آزادی دریاچه «ام النعاج» با همکاری نیروی زمینی سپاه پاسداران و مجاهدان و پناهندگان عراقی که در قالب تیپ ۹ بدر گرد هم آمده بودند، صورت گرفت. حمله ساعت ۲۴ روز ۱ مردادماه ۱۳۶۴ با رمز «یا محمد رسول الله (ص) الله اکبر» در حالی آغاز شد که هواپیماهای «پی. سی. ۷» عراق روزی یکی دو بار سطح منطقه و دریاچه ام النعاج را بمباران ایذایی می کردند، ولی دشمن در زمان عملیات کاملاً غافلگیر گردید، به گونه ای که بی سیم چی فرمانده عراق تسلیم نیروهای ایران شد.


۵. عملیات «کربلای ۴» در ساعت ۲۲:۳۰ مورخ ۱۳۶۵/۱۰/۳ آغاز شد. به همین خاطر غواص های خودی ساعاتی قبل به درون آب رفته و به سمت خط دشمن حرکت کردند. در این میان، نیروهای دشمن که کاملاً آماده و هوشیار بودند ضمن پرتاب منور، با تیربار و خمپاره به طرف نیروهای خودی شلیک می کردند. درمجموع، عملیات خارج از کنترل و هدایت فرماندهی قرارگرفته بود و قبل از هر دستوری یگان ها با توجه به نوع وضعیت و هوشیاری و عکس العمل دشمن به محض رسیدن به ساحل، درگیری را آغاز می کردند. در این حال، رمز عملیات «یا محمد (ص)» حدود ساعت ۲۲:۴۵ اعلام شد و نیروهای عمل کننده فقط توانستند در جزایر سهیل، قطعه، ام الرصاص، ام البابی و بلجانیه نفوذ کنند و در بعضی مناطق نیز به صورت موضعی رخنه کنند.

۶. عملیات نامنظم «فتح ۸» در منطقه شمالی استان موصل عراق و حوالی شهر «اتروش» بود. این حمله با رمز «یا رسول الله» در شامگاه ۲۸ تیرماه ۱۳۶۶ باهدف انهدام تأسیسات نظامی- اقتصادی دشمن و حمایت از مبارزان عراقی آغاز شد.

۷. عملیات «فتح ۹» (نامنظم)، اشراف بر راه شهرهای حلبچه، سید صادق و خرمال عراق باهدف انهدام یگان های دشمن در عمق خاک کردستان عراق بود. این طرح با هدایت و برنامه ریزی قرارگاه عملیاتی و برون مرزی «رمضان» از نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و همکاری معارضان کرد عراقی طی پنج روز در منطقه شهر «خرمال» عراق به انجام رسید. عملیات فتح ۹ در شامگاه ۱۸ مردادماه ۱۳۶۶ و با رمز «یا رسول الله (ص)» آغاز شد.

۸. عملیات «ظفر ۳» (نامنظم)، همکاری بزرگ با معارضان کرد عراقی: قرارگاه «رمضان» نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تاریخ ۲۵ آبان ماه سال ۶۶ بود که به منظور انهدام مراکز نظامی و تأسیسات اقتصادی دشمن در عمق جبهه شمالی دشمن طرح ریزی و اجرا کرد. این عملیات در منطقه عملیاتی «دربندیخان» واقع در جنوب استان «سلیمانیه» و بخش «سنگاو» از استان کرکوک و با رمز «یا رسول الله» آغاز شد.

۹.  عملیات نامنظم «ظفر ۴» در روز ۲۸ آبان ماه ۱۳۶۶ را قرارگاه عملیاتی و برون مرزی «رمضان» نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری معارضان کرد عراقی، در استان «دهوک» کردستان عراق ترتیب داد. در این عملیات نیروهای خودی با رمز «یا رسول الله (ص)» به مقر لشکر ۱۱۹ پیاده ارتش عراق مستقر در شهر دهوک حمله برده و ضمن انهدام آن، به تخریب تأسیسات انتقال برق سد این شهر به میزان ۶۰ درصد و مرکز پست و تلگراف، پمپ بنزین، مقر پلیس و مخابرات به میزان ۴۰ درصد پرداختند.

۱۰. عملیات «نصر ۸» نیروها با حرکت از محورهای مختلف پس از ۵ الی ۸ ساعت راهپیمایی، در نزدیکی مواضع دشمن استقراریافته و به انتظار فرمان آغاز عملیات نشستند. سرانجام عملیات در ساعت ۰۱:۱۶ بامداد ۲۹/۸/۱۳۶۶ با رمز مبارک «یا محمد بن عبدالله، ادرکنی» آغاز شد و یگان های عملیاتی به طور هماهنگ و هم زمان به مواضع دشمن یورش بردند و پس از یک ساعت موفق شدند قلل ۱۴۲۴، ۱۴۲۶ (قله اول)، ۱۴۱۸ (قله دوم) و ۱۳۹۱ (قله سوم) و قرارگاه تاکتیکی تیپ ۳۹ را تصرف کنند. از ساعت ۵ صبح، دشمن با به کارگیری عناصر باقیمانده از تیپ ۳۹ پاتک کرده و توانست یکی از یگان های خودی را حدود ۳۰۰ متر عقب براند.

۱۱. عملیات «ظفر ۷» (نامنظم)، گامی دیگر تا شروع عملیات بزرگ والفجر ۱۰ بود. نیروهای قرارگاه رمضان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با همکاری معرضان کرد عراقی در روز ۲۳ اسفندماه ۱۳۶۶، عملیاتی را بانام ظفر ۷ با رمز یا محمد رسول الله (ص) در منطقه شرق استان «سلیمانیه» مرکز کردستان عراق ٓ عقبه شمالی جبهه دشمن ٓ به انجام رساندند. این یورش که در منطقه ای به گستردگی ۴۰ کیلومترمربع صورت گرفت، باهدف آزادسازی بلندی های منطقه شهر «خرمال» و انهدام نیروی دشمن پیگیری شد.

۱۲. همچنین  عملیات«والفجر ۱۰» عملیات گسترده ای در غرب کشور هم زمان با مبعث رسول اکرم (ص) آغاز شد. این عملیات در روز سه شنبه ۱۳۶۶/۱۲/۲۵، شروع و در ۵ مرحله به اجرا درآمد که رمز آن «یا رسول الله (ص)» بود.

 علاوه بر این، عملیات «محمد رسول الله» که با رمز و ذکر «لا اله الا الله، محمد رسول الله» در روز ۱۲ دی ماه سال ۶۰ به مدت دو روز در منطقه بیاره و طویله عراق در غرب شهر نوسود ایران صورت پذیرفت، یکی از آزمون‌های سخت و بزرگ چنین فرماندهانی بود. این عملیات به منظور پس زدن قوای عراق و ضدانقلاب از غرب پاوه و جنوب مریوان به پشت مرزهای بین‌المللی طرح ریزی شده بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha