آیتالله سیداحمد علمالهدی در مراسم گرامیداشت آیتالله مهدویکنی و اربعین سید مقاومت شهید سیدحسن نصرالله که در پردیس خواهران دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد، با بیان اینکه به طور معمول افکار ما در زندگی مرتبط با یک سری ملکات نفسانی است که انسان را به سمت یک رفتار خاص میکشاند، اظهار کرد: اگر مجموعه حرکتهای زندگی ما را سجایای اخلاقی تنظیم کند، زندگی انسانی و متمدنانهای خواهیم داشت.
وی افزود: اما اگر ملکات زندگی ما بر اساس رذایل نفسانی باشد، زندگی ما از مسیر اخلاقی و انسانی خود خارج خواهد شد؛ این نقطه تمایز زندگی انسانها با یکدیگر است. مرحوم آیتالله مهدوی کنی در آغاز درس اخلاق بیان میکرد که ملکات نقشآفرین در رفتار انسان است؛ بنابراین اگر در مقام تبیین و شناخت آن ملکات از طریق رفتار وارد شویم، آنها نهتنها شناخته خواهند شد، بلکه در رفتار ما نیز اثرگذار خواهند بود.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی با اشاره به اینکه علم به تنهایی ضمانت اجرایی ندارد، ادامه داد: اگر در تبیین ملکات انسانی یا نفسانی تنها به توضیح و تشریح آنها در آموزش اخلاق پرداختیم، موفق نخواهیم بود؛ اما اگر بنا شد رفتارها و عملیات ما مورد توجه قرار بگیرد و رفتار بر اساس یک سلسله آموزههای قرانی و اخلاقی تذهیب شود طبیعتاً به آن واقعیات انسانی دست پیدا خواهیم کرد و ملکات نفسانی که باعث سقوط انسانی میگردد نیز شناخته میشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی امام جمعه مشهد، علمالهدی در ادامه شخصیت شهید حسن نصرالله را پرورشیافته انسانهای فرهیخته و خردمند دانست و گفت: این شهید بزرگوار تنها به عنوان رهبر مقاومت و یک رزمنده در جبهه مقاومت شناخته نمیشود، بلکه نقش اصلی سید حسن نصرالله در رهبری جبهه مقاومت خارج از ایران بود که او را به نقطه اتصال جریان مقاومت در تمام کشورهای اسلامی تبدیل کرده است.
وی با تأکید بر لزوم شناخت مسئله مقاومت بیان کرد: مسئله فلسطین و لبنان تنها یک جریان سیاسی علیه استکبار نیست، بلکه اصل مقاومت که بنیانش توسط امام خمینی پایهریزی شد و با مدیریت داهیانه مقام معظم رهبری تداوم پیدا کرد، جریان مقدسی است که با حرکت اجتماعی بسیار نیرومندی به تشکیل امت واحد اسلامی ختم خواهد شد.
بنیان فکری نخبگان باید مبتنی بر شناخت عمیق مسائل باشد
امام جمعه مشهد احساسات را سرمایه ارزشمندی برای تودههای جامعه و نه نخبگان اجتماعی دانست و عنوان کرد: شما دانشجویان و نخبگان نمیتوانید مبانی فکری خود را بر اساس احساسات بنا کنید بلکه باید اندیشه و باور خود را با شناخت قوی و تبیین صحیحی پایهریزی کنید؛ زیرا برای یک جریان نخبه حرکتهای اجتماعی نمیتواند مبتنی بر احساس باشد بلکه باید مبتنی بر شناخت عمیقی باشد که بتواند بنیان فکری و سیاست سازی را در شما به وجود آورد.
علمالهدی با بیان اینکه جنگ امروز بر سر سیادت و قدرت واحد جهانی است، اظهار کرد: امروز کشورهای غربی و اروپایی به این نتیجه رسیدهاند که قرن ۲۱، قرن جنگ فرهنگها و رویارویی تمدنهاست و برای پیروزی در این جنگ تنها با ابزار فرهنگی میتوان قدرت را حفظ کرد و داشتن زَر و زور فایدهای ندارد. آمریکا و غرب متوجه شدهاند که قویترین ایدئولوژی و فرهنگ متعلق به اسلام است، پس برای دستیابی به قدرت جهانی باید اندیشه و فرهنگ اسلام را از بین ببرند؛ صف مقدم جبهه آنان و استکبار اسرائیل است و صف مقدم جبهه اسلام فلسطین و لبنان میباشند.
وی اضافه کرد: خوشبختانه تا امروز اگرچه سرمایههای ارزشمندی را از دست دادیم اما هیچگاه مستأصل نماندیم؛ امیدواریم بتوانیم جریان مقاومت را با قدرت حفظ کرده و توسعه دهیم تا به زودی ریشه دشمنان ما کنده شود.
انتهای پیام
نظرات