• شنبه / ۱۹ آبان ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403081913505
  • منبع : وزارت بهداشت و درمان

توصیه‌های طب ایرانی به بیماران دیابت

توصیه‌های طب ایرانی به بیماران دیابت

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با اشاره به شیوع بیماری دیابت و آسیب‌های آن به ارگان‌های حیاتی بدن مانند کلیه‌ها، کبد و چشم، تدابیر طب ایرانی در کنترل بیماری دیابت را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر سید مهدی میرغضنفری - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش با بیان اینکه ریشه بیماری دیابت در طب ایرانی است و در متون کهن طب ایرانی با نام دیابتیس آمده است، اظهار کرد: امروزه سبک زندگی ماشینی باعث شده تا بیماری‌هایی همچون دیابت شیوع پیدا کند که عوارض زیادی را برای فرد ایجاد کرده و به ارگان‌های بدن همچون کلیه‌ ها، کبد، چشم و سایر ارگان‌های بدن ضرر می رساند.

وی افزود: ژنتیک در ابتلا به دیابت تاثیر دارد، اما برخی افراد حتی با وجود زمینه ژنتیکی مبتلا نمی ‌شوند، زیرا سبک زندگی سالمی دارند و برعکس برخی با وجود اینکه زمینه ژنتیک ندارند، به دلیل عدم رعایت اصول سبک زندگی سالم خصوصا غذا، خواب مناسب و ورزش، به این بیماری مبتلا می‌ شوند.

دکتر میرغضنفری ادامه داد: گاهی گفته می ‌شود که دیابت یک بیماری خود ایمنی است، اما باید به این نکته توجه داشت که سیستم ایمنی بدن به تنهایی و به خودی خود تحریک نمی ‌شود، بلکه وجود مواد غیرطبیعی در بدن که خود شخص باعث تجمع آنها می‌شود، باعث تحریک سیستم ایمنی شده، این سیستم حالت افسار گسیخته پیدا می کند و برای دفع این سموم بر علیه بافت ها و سلول های خود نیز فعال شده و باعث تخریب غیرقابل بازگشت بافت های بدن می شود.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل با بیان اینکه حکمای طب ایرانی دیابت را دو نوع دیابت سرد و دیابت گرم می ‌دانند و برای هر کدام درمان‌ ها و توصیه‌های خاصی دارند، تاکید کرد: بسیار اهمیت دارد که هر فرد با مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی مزاج خود را بشناسد تا سبک زندگی متناسب با مزاج فرد به او داده شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش افزود: احتمال اینکه دیابت سرد در افراد با مزاج سرد رخ دهد بسیار بیشتر است و گرم مزاجان اصولا به دیابت گرم مبتلا می شوند.

دکتر میرغضنفری با بیان اینکه سرد مزاجان مبتلا به دیابت باید از غذاهایی با مزاج سرد خصوصا در فصل سرما و اقلیم های سرد پرهیز کنند، گفت: خوراکی‌های رو به گرمی مثل شوید، دارچین، زیره، کنگر، کرفس، شنبلیله، انجیر، سیب گلاب و خوراکی‌های انرژی زا مانند بادام و گردو، که در طب سنتی برای دیابت هم توصیه شده، در صورتی که حساسیت نداشته باشند، برای این افراد مفید است.

وی ادامه داد: مصرف نیلوفر، عناب، تخم هندوانه، گیاه و عرق کاسنی، عرق بید، عرق بیدمشک و یا دم کرده آنها، برای گرم مزاجان مفید است.

دکتر میرغضنفری اظهار کرد: مصرف ماءالجبن ساده و یا ماءالجبن کاسنی برای افراد با مزاج گرم و خشک و  ماءالجبن افتیمونی یا زنجبیلی برای سردمزاجان توصیه می شود.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت یادآور شد: افراد مبتلا به دیابت اگر می خواهند دیابت خود را کنترل کنند و مصرف دارو را به حداقل برسانند، باید در کنار رعایت تدابیر تغذیه ای، ورزش کنند، خواب مطلوبی داشته باشند و از استرس دوری کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش یادآور شد: طب ایرانی هم در استدلال چگونگی بروز دیابت و هم در چگونگی درمان دیابت به صورت اختصاصی و متناسب با مزاج می تواند بسیار کمک کننده باشد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی افزود: شخص دیابتی نباید خودسرانه داروهای شیمیایی و خوراکی و تزریقی خود را قطع و یا دُز آنها را کاهش دهد، بلکه باید تدابیر طب ایرانی را رعایت کرده و همزمان قند خون خود را کنترل کند و اگر قند او در حال کاهش بود، می تواند زیر نظر متخصص، دُز داروهای خود را کاهش دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha