• سه‌شنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403082216652
  • خبرنگار : 71631

راز مومیایی‌ها آشکار می‌شود

راز مومیایی‌ها آشکار می‌شود

موزه «تاریخ طبیعی فیلد شیکاگو» به محققان این فرصت را داده است تا درباره افراد باستانی درون مومیایی‌ها بیشتر بیاموزند، بدون اینکه نیازی به باز کردن پوشش حساس مومیایی‌ها وجود داشته باشد.

به گزارش ایسنا، یک دستگاه سی‌تی‌اسکن سیار در تابستان امسال به مدت چهار روز در خارج از موزه ۱۳۰ ساله قرار داده شد و ۲۶ جسد مومیایی شده از مجموعه «موزه فیلد» اسکن شدند. محققان توانستند بدون نیاز به خطر انداختن وضعیت مومیایی‌ها در مورد ویژگی هر فرد متوفی بیاموزند.

«آرت‌نت» نوشت، مجموعه موزه «فیلد» از ۲۴ میلیون شیء باستانی از سراسر جهان، از جمله چندین جسد مومیایی‌شده انسان و حیوان، تشکیل شده است. شاید مشهورترین فرد مومیایی شده در مجموعه موزه، «هاروا» باشد که حدود ۳۰۰۰ سال پیش به عنوان دربان انبار غله در مصر زندگی می‌کرد. «هاروا» به این دلیل مشهور است که اولین مومیایی شده‌ای بود که در سال ۱۹۳۹ با هواپیما پرواز کرد و اولین مومیایی بود که پس از پرواز اشتباهی به سانفرانسیسکو در اوایل دهه ۴۰ میلادی در چمدان گم شد.

راز مومیایی‌ها آشکار می‌شود

متخصصان با ساختن یک تصویر سه بعدی ساخته شده از هزاران تصویر اشعه ایکس، تحقیقات را انجام می‌دهند. این فناوری هم‌اکنون پاسخ‌هایی درباره معماهای مربوط به یکی از مومیایی‌های «موزه فیلد» را در اختیار محققان قرار داده است.

مومیای بانویی به نام «Chenet-aa» که در دوره‌ای از تاریخ مصر باستان معادل ۱۰۷۰ تا ۶۶۴ پیش از میلاد زندگی می‌کرد، همواره موجب سردرگمی باستان‌شناسان بوده است. با این حال سی‌تی‌اسکن‌ها توانستند درز کوچکی را در پشت جعبه خاکسپاری را تشخیص دهند، که نشان می‌دهد بدن او به صورت عمودی ایستاده قرار داده شده است.

راز مومیایی‌ها آشکار می‌شود

این نوع تجزیه و تحلیل همچنین اطلاعات جدیدی را درباره «هاروا» آشکار کرد. اسکن‌ها نشان داد که او  در زمان مرگ در اوایل یا اواسط دهه چهارم زندگی خود بوده است و در بقایای او هیچ نشانه‌ای وجود نداشت که نشان‌دهنده یک زندگی سخت و فعالیت‌های فیزیکی شدید باشد. دندان‌های بی‌عیب او نیز نشان می‌داد که زندگی آرامی داشته که همچنین نشان‌دهنده موقعیت بالای او و دسترسی به غذای باکیفیت است.

این موزه قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ به تحقیقات خود به کمک سی‌تی‌اسکن ادامه دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha