• سه‌شنبه / ۲۲ آبان ۱۴۰۳ / ۱۸:۴۱
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403082216676
  • منبع : روابط عمومی وزارتخانه میراث فرهنگی صنایع…

معاون میراث فرهنگی:

اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند

اماکن تاریخی فرهنگسرا نیستند

قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیشنهاد مدیریت هیأت امنایی و برگزاری نشست‌های علمی و پژوهشی درباره موضوعاتی چون گلسنگ و فرونشست در پایگاه‌های ملی و جهانی میراث فرهنگی را مطرح کرد و گفت: پایگاه‌ها و اماکن تاریخی، فرهنگسرا نیستند که هر رخداد و رویدادی را در آن محل برگزار کنیم.

به‌ گزارش ایسنا، علی دارابی، معاون میراث‌فرهنگی کشور سه‌شنبه ۲۲ آبان در افتتاحیه کارگاه آموزشی ویژه مدیران که در وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، اظهار کرد: همه ما در جریان فعالیت‌ها و از خودگذشتگی‌های مدیران پایگاه‌های ملی و جهانی هستیم و از این رو باید قدردان آن‌ها باشیم.   فعالیت مدیران پایگاه‌های ملی و جهانی در حقیقت یک نوع مجاهدت به حساب می‌آید؛ چرا که با تمام کمبودها و ضعف‌ها و مشکلات با جان و دل از نفایس فرهنگی و تاریخی کشور صیانت می‌کنند.

دارابی افزود: پایگاه‌های ملی و جهانی اماکن مهمی هستند و هر پایگاه در حقیقت محلی برای آموزش، پژوهش، کادرسازی، تربیت نیرو و درکنار آن مرمت، حفاظت و روایتگری است.

معاون میراث‌ فرهنگی در ادامه به موضوعات مهم مرتبط با پایگاه‌ها اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعات مهم، مسئله هیأت‌امنایی اداره کردن پایگاه‌ها است که همکاران عزیز به ما مشورت دهند تا این موضوع بررسی شود.

دارابی گفت: مقوله تفویض اختیار و تمرکززدایی نیز یکی دیگر از موضوعات است. ما در دولت سیزدهم جزء اولین دستگاه‌هایی بودیم که تفویض اختیار انجام شد و ۲۸ موضوع به‌عنوان تفویض اختیار ابلاغ شد. خوشبختانه دولت چهاردهم نیز در این خصوص تاکید دارد.

او همچنین به تدوین برنامه ۵ ساله هر استان اشاره کرد و ادامه داد: از آذرماه، جلساتی درباره برنامه پنج ساله هر استان برگزار خواهد و موضوعات مرتبط با هر استان بررسی خواهد شد. در آن جلسات، برنامه پنج‌ساله هر استان مورد بررسی قرار خواهد گرفت و فرصت‌ها و ظرفیت‌ها را مورد سنجش قرار خواهیم داد.  

معاون میراث فرهنگی اظهار کرد: برنامه ۵ ساله با این هدف است که در پایان دولت چهاردهم مشخص شود هر استان در چه وضعیتی قرار دارد. پایگاه‌های ملی و جهانی نیز باید برنامه‌ها و نظام مسائل خود را در قالب یک کتابچه اعلام کنند.

او یادآور شد: سال گذشته جلسه‌ای با مدیرکل و معاونان استان و جمعی از مدیران ستادی برگزار شد که در آن جلسه وضعیت ۱۱ استان را مورد بررسی قرار دادیم و قرار شد کارهای مرتبط با این استان‌ها پیگیری شود. درخواست من این است که موضوعات مرتبط با آن استان‌ها با قاطعیت و جدیت پیگیری شود.

دارابی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت پژوهش و برگزاری همایش‌های علمی و تحقیقاتی در پایگاه‌ها اشاره کرد و افزود: پایگاه‌های ما باید محل برگزاری نشست‌های علمی و پژوهشی در بخش‌های مختلف باشد. به‌عنوان مثال موضوع گلسنگ‌ها در تخت جمشید یا فرونشست‌ها در برخی از اماکن موضوعاتی است که باید در نشست علمی و پژوهشی مورد بررسی قرار داد.

او ادامه داد: نظام‌نامه پایگاه‌ها بیش از دو سال است که ابلاغ شده است. این دستورالعمل و مبنای کار ما است و بر اساس آن باید کارها پیش برود.  

معاون میراث‌ فرهنگی به برنامه‌ریزی برای برگزاری رویدادهای مختلف در اماکن فرهنگی تاریخی و پایگاه ها اشاره کرد و گفت: پایگاه‌ها و اماکن فرهنگی‌تاریخی، فرهنگسرا نیستند که هر رخداد و رویدادی را در آن محل برگزار کنیم، بلکه باید رویدادهایی را برگزار کنیم که تناسب نزدیک با مأموریت‌ها و اهداف حوزه میراث‌ فرهنگی داشته باشد.

دارابی اظهار کرد: گفتمان و منظومه فکری هر پایگاه باید روشن باشد و برنامه و تقویم زمان‌بندی کارهایش در هر سال مشخص باشد. این‌ها انتظاراتی است که ما از پایگاه‌ها داریم. امروز فناوری‌های نوین به کمک حوزه میراث‌فرهنگی آمده و باید بتوانیم از این فرصت‌ برای معرفی هرچه بهتر اماکن فرهنگی‌تاریخی و روایتگری صحیح استفاده کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha