• چهارشنبه / ۲۳ آبان ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403082316812
  • خبرنگار : 71263

برآورد اوپک از تقاضای نفتی تحلیل رفت

برآورد اوپک از تقاضای نفتی تحلیل رفت

اوپک با اذعان به کندی تقاضای چین، برآورد خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری و آینده را برای چهارمین ماه متوالی تنزل داد.

به گزارش ایسنا، سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گزارش ماهانه خود، پیش‌بینی کرد مصرف جهانی نفت در سال ۲۰۲۴، به میزان ۱.۸ میلیون بشکه در روز معادل اندکی کمتر از ۲ درصد افزایش می‌یابد. این برآورد ۱۰۷ هزار بشکه در روز  کمتر از پیش‌بینی اوپک در ماه گذشته است زیرا داده‌های کشورهای آسیایی مانند چین و هند و همچنین آفریقا کمتر از حد انتظار شد.

اوپک پیش‌بینی خود از رشد تقاضا برای نفت در سال جاری را از ژوییه، تقریبا یک پنجم کاهش داده است. با این حال، چشم‌انداز این گروه به‌طور قابل‌توجهی در مقایسه با سایر پیش‌بینی‌کنندگان مانند بانک‌های وال استریت و حتی شرکت نفتی آرامکوی عربستان سعودی، خوش بینانه‌تر است و تقریبا ۲ برابر نرخ مورد پیش‌بینی آژانس بین‌المللی انرژی است.

اعضای این گروه نسبت به پیش‌بینی‌های دبیرخانه اوپک در وین، ‌اعتمادی نشان نداده‌اند. اوپک و متحدانش آغاز حذف بخشی از محدودیت عرضه داوطلبانه خود را ۲ بار به تعویق انداخته‌اند و در نشست اول دسامبر خود، این موضوع را مورد بررسی مجدد قرار خواهند داد.

بهای معاملات نفت از اوایل ژوئیه، حدود ۱۸ درصد کاهش یافته است و در بازار لندن نزدیک ۷۲ دلار در هر بشکه معامله می‌شود زیرا نگرانی معامله گران نسبت به تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه کمتر شده است. در عوض، آنها به کندی اقتصاد چین متمرکز شده اند که همزمان با آشکار شدن مجموعه‌ای از مشکلات اقتصادی، شاهد کاهش تقاضا برای سوخت در چندین ماه گذشته بوده است.

این دورنما ممکن است با رسیدن ترامپ به قدرت در ژانویه سال آینده تغییر کند زیرا او تهدید کرده است تعرفه‌های تجاری سنگینی را علیه چین و کشورهای دیگر وضع خواهد کرد. ترامپ در دوره ریاست جمهوری قبلی خود، صادرات نفت برخی از اعضای اوپک شامل ایران را هدف تحریم قرار داد و این گروه را برای بالا ماندن قیمت تحت فشار قرار داد.

در این بین، مدیریت اوپک پلاس ممکن است از بهبود پایبندی برخی از اعضای خود به پیمان نفتی، اندکی آسوده خاطر شود. طبق گزارش اوپک، قزاقستان در اکتبر، تولید خود را ۲۹۲ هزار بشکه در روز کاهش داد و به ۱.۲۹ میلیون بشکه در روز رساند. این رقم کمتر از سهمیه تولید قزاقستان بود و نشان داد این کشور محدودیت‌های اضافی را که برای جبران مازاد تولید قبلی وعده داده بود، آغاز کرده است. اما این کاهش ممکن است صرفا به دلیل تعمیر و نگهداری موقت در میدان نفتی عظیم کاشاگان باشد.

عرضه عراق نیز به تدریج مطابق با سهمیه‌ای که در ابتدای سال با آن توافق کرده بود، کاهش می‌یابد اما تولید این کشور هنوز بالا مانده است و هیچ نشانه‌ای از جبران مازاد تولید قبلی دیده نمی‌شود. این کشور در اکتبر، تولید روزانه خود را با ۶۶ هزار بشکه کاهش، به ۴.۰۶۸ میلیون بشکه رساند که هنوز اندکی بالاتر از تولید چهار میلیون بشکه هدف‌گذاری شده است. گزارش اوپک نشان داد که تولید روسیه کمی بالاتر از سقف توافق شده، مانده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اوپک پیش‌بینی کرد مصرف جهانی نفت در سال جاری، به طور متوسط ‌۱۰۴ میلیون بشکه در روز باشد. تقاضای روزانه، ۱.۵ میلیون بشکه دیگر در سال ۲۰۲۵ افزایش خواهد یافت که ۱۰۳ هزار بشکه کمتر از پیش‌بینی قبلی این گروه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha