محمدرضا پهلوان در گفتوگو با ایسنا در خصوص مسابقه عکاسی از حاشیههای فراموش شده که روایتی از زندگی در بافتهای مسکونی و مسئلهدار مشهد است، اظهار کرد: انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه فردوسی مشهد مسابقه عکاسی از حاشیههای فراموش شده بافت شهری مشهد را برگزار میکند که بسیار مهم است که چنین دانشکدهای این دغدغه را داشته باشد و به برگزاری چنین رویداری بپردازد. این رویداد نسبت به دیگر مسابقات عمومی عکاسی به صورت تخصصی است، زیرا روایتی از زندگی در بافتهای مسکونی و مسئلهدار حاشیه شهر مشهد است.
وی افزود: در واقع این رویداد روایتی از چگونگی زندگی در حاشیه شهر مشهد را به تصویر میکشد یا اینکه تداخل بافت معماری مدرن و تصرفهایی که صورت گرفته و بعضا محوطههای تاریخی که مورد تعرض قرار گرفته را شامل میشود. همچنین میتوان گفت هویت معماری در بخشهایی قرار میگیرد که حاشیه شهر، محوطهها و بافتهایی که تعرض شده و یا تاریخی هستند چگونه زندگی میکنند و این رویداد روایت گونهای از این اتفاقات بود.
نماینده گروه داوران مسابقه عکاسی از بافت و معماری قدیمی مشهد بیان کرد: عکسهای دریافتی ۱۰ آذرماه داوری شدند و ترکیب داوران بسیار متنوع بود و همه آنها متخصصان تاریخشناس بودند. بیش از ۳۰۰ عکس از ۵۰ عکاس ایرانی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که با توجه به محدودیت زمانی استقبال خوبی از سوی عکاسان صورت گرفت.
وی تصریح کرد: به عقیده من به عنوان فردی که در حوزه عکاسی و تاریخ فعالیت میکنم، توجه تعدادی هنرمند عکاس که نگاههای متفاوتی نسبت به یک رویداد دارند بسیار جالب است و میتواند تاثیرگذار باشد. همچنین قرار است نمایشگاهی در این خصوص برپا شود تا آثار هنرمندان که نگاههای متفاوتی نسبت به حاشیه شهر مشهد داشتند را به نمایش بگذاریم.
پهلوان خاطرنشان کرد: برای برپایی نمایشگاه ۴۰ اثر از ۳۰۰ عکسی که به دست ما رسید به نمایش گذاشته میشود که اگر امکان داشته باشد این تعداد را به ۵۰ اثر افزایش دهیم، چراکه موضوعات بسیار متنوع هستند و ما سعی کردیم از موضوعات مستند، اجتماعی، بافت قدیمی و نیمنگاهی به تعرضهایی که در حاشیه شهر مشهد صورت گرفته را در تمام عکسهای خود داشته باشیم و آنها را به نمایش گذاریم. برای برگزاری نمایشگاه تاکنون تصمیمگیری نشده است که به صورت فیزیکی و یا در فضای مجازی برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات