به گزارش ایسنا، مهدی رضاییان- دبیر همایش ملی فقیه سالک- در نشست تشریح برنامههای آیین آغازین همایش ملی فقیه سالک بزرگداشت آیت الله آقا مجتبی تهرانی (ره) که پیش از ظهر امروز یکشنبه (۹ دی) در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار شد، گفت: این مراسم روز چهارشنبه (۱۲ دی) در مجموعه حوزوی امام رضا(ع) برگزار خواهد شد. همایش ملی فقیه سالک افتتاحیه همایش ملی است و اصل همایش پس از ارسال آثار دو سال دیگر برگزار خواهد شد و براساس نیازهایی که اقشار مختلف جامعه به این آثار دارند به صورت مکتوب و چندرسانهای منتشر خواهد شد.
دبیر همایش ملی فقیه سالک هدف از برگزاری این همایش را شناسایی و شناساندن علمای انقلابی که با مردم زندگی میکردند و در جامعه تاثیرگذار بودند، جمع آوری آثار، انتخاب شخصیتهای علمی حوزوی و دانشگاهی جهت تدوین آثار، تعیین عناوین استخراج شده از آثار به عنوان پایان نامههای دانشگاهی و رسالههای حوزوی، تکمیل خاطرات، تحلیل محتوا و تحلیل گفتمان آثار ایشان، جستجو و برگزیدن مطالب در موضوعات روز، انتشار مطالب در فضای مجازی با اولویت با توجه به گستردگی و تاثیرگذاری و چاپ و توزیع آثار را از اهداف برگزاری همایش ملی فقیه سالک عنوان کرد و گفت: در همایش ملی فقیه سالک از سایت آقامجتبی تهرانی و برخی از آثار ایشان رونمایی خواهد شد.
رضاییان گفت: درس اخلاق آقامجتبی تهرانی از سال ۵۹ تا ۹۱ چهارشنبه هر هفته برگزار میشد و در برخی جلسات بیش از ۱۵۰۰ نفر شرکت میکردند. شهید صیادی شیرازی یکی از شخصیتهایی بود که در درس های آقامجتبی تهرانی شرکت میکرد. همچنین مراسم شبهای احیای ایشان در مسجد جامع تهران برگزار میشد و گاهی بیش از ۳۰۰ هزار نفر در آن شرکت میکردند.
وی با بیان اینکه اگر علما و روحانیت بخواهند در جامعه تاثیرگذار باشند باید ساده زیست باشند، ادامه داد: آقامجتبی تهرانی بسیار ساده زیست بوده و از شهرت پرهیز داشتند. ایشان بالاترین شاگرد امام خمینی(ره) بودند و تنظیم نهایی رساله امام را انجام دادند. آقامجتبی تهرانی تا آخر عمر خود هیچ سمت رسمی نداشتند و از پذیرفتن مناسب دولتی پرهیز کردند. پس از برگزاری همایش ملی فقیه سالک، همایش هایی با عنوان فقیه سیاستمدار درباره آیت الله مهدوی کنی و فقیه تهران درباره حاج آقا شاه آبادی نیز برگزار خواهد شد.
رضاییان در پاسخ به سوالی درباره تاخیر چند ساله در برگزاری همایش و کنگره درباره آقامجتبی تهرانی ابراز کرد: آقامجتبی تهرانی در سال ۱۳۹۱ فوت کردند و طی این سالها مراسمات بزرگداشت و سالگرد برای ایشان برگزار شده اما همایشی موثر درباره ایشان برگزار نشده و کار اساسی انجام نشده است. برهمین اساس جمعی از شاگردان آقامجتبی تهرانی که شخصیتهای شناخته شدهای هستند تصمیم به برگزاری همایش ملی فقیه سالک گرفتند. آقامجتبی تهرانی مورد مشورت کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری در ادوار مختلف بودند و تمام مجموعههای سیاسی با ایشان در ارتباط بودند و در موارد خاص و حساس با ایشان مشورت میکردند. با توجه به اینکه آثار علمی آقامجتبی تهرانی در سطح حوزه و دانشگاه بوده است، شرکت کنندگان و مهمانان این همایش نیز از اساتید دانشگاه و حوزه هستند. در برگزاری هماشی ملی فقیه سالک با حدود ۱۰ دستگاه و نهاد در ارتباط بودهایم و جلساتی با حضور آنان داشتیم. از آیات عظام و حجج الاسلام استادی، محمدی عراقی، پورمحمدی، تحریری و خاموشی و علی لاریجانی، محسن اسماعیلی و علیرضا زاکانی برای سخنرانی در این همایش دعوت به عمل آمده است.
در ادامه حجت الاسلام احمد شفیعینیا -دبیر علمی همایش ملی فقیه سالک- بیان کرد: امروز جامعه ما به شدت نیازمند الگو و اسوه است، آن هم الگویی که دیده شده باشد. از خصوصیات الگو و اسوه این است که بتواند جامعیت و اعتدال داشته باشد. جامعیت ایشان را باید در تسلطی که در علوم منقول و معقول دارند پیگیری کنیم و اعتدال ایشان هم در همان عنوان همایش است. فقیه سالک یعنی شریعت طریقت. عنوان همایش بیانگر اعتدال شخصیتی آقامجتبی تهرانی است. حاج آقامجتبی از سلسله جلیله علما بوده است. میزرا غلامحسین کلهری پدربزرگ ایشان یکی از هشت نفری است که در حرم حضرت عبدالعظیم به شهادت رسیده است. جد بزرگتر ایشان هم از علمایی بودند که در زمان تسلط روسها بر ایران، ملت را بر علیه متجاوزان میشوراند. ایشان از سمت مادر نوه حاج روح الله دانایی از علمای اهل قزوین هستند که عموما در مقابل حکومت رضا شاه می ایستاد و توسط عمال رضا شاه به شهادت رسید. شخصیت آقامجتبی جامعیتی دارد که این جامعیت از او شخصیت پاسخگو و اعتدالی و شخصیت راهبر درست می کند.
حجت الاسلام داوودی- رئیس پژوهشکده فقه و علوم انسانی- در ادامه گفت: سلسله همایش های بزرگداشت علمای تهران بخشی از فرایند جامعی است که مجتمع حوزوی امام رضا(ع) از نقطه ایجاد فرهنگ پردازی در جامعه نخبگانی کشور و تربیت نیروی متخصص متعهد تا پیشبرد مرزهای دانش در حوزه دانش های زیرساختی تمدنی به عهده گرفته است.
انتهای پیام
نظرات