جشنواره فجر

  • یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۳:۳۳
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1403112115905
  • خبرنگار : 71219

ساعد سهیلی: «خدای جنگ» یک فیلم ملی است

ساعد سهیلی: «خدای جنگ» یک فیلم ملی است

ساعد سهیلی گفت: فیلم «خدای جنگ» فارغ از ایدئولوژی و چپ و راست، یک‌ فیلم ملی است و من برای بازی در آن احساس دِین می‌کردم.

به گزارش ایسنا، فیلم «خدای جنگ» به کارگردانی حسین دارابی در آخرین روز جشنواره فجر صبح ۲۱ بهمن‌ماه در سینمای رسانه در مرکز همایش‌های برج میلاد به نمایش درآمد و بجز عوامل فیلم، محمدجواد ظریف و سعید سهیلی هم دو مهمان ویژه این اکران بودند.

«خدای جنگ» درباره مقطع مهمی از تاریخ معاصر و جنگ تحمیلی ایران و عراق است که به دوران تاسیس قرارگاه موشکی ایران اشاره می‌شود.

دارابی در نشست مطبوعاتی این فیلم توضیح داد: فیلمنامه برای پنج سال قبل است و برای تحقیق، در کنار چند کتاب، مستنداتی از سوی سازمان هوا و فضا در اختیار گرفتیم. وقتی فیلمنامه را شروع کردیم دنبال رویکردی بودیم که چطور به واقعه آن روزها نگاه کنیم و به دلیل اینکه می‌خواستیم کمی با تخیل نگاه کنیم و چالش‌های بیشتری ایجاد کنیم به همین دلیل اقتباسی آزاد را در نظر گرفتیم تا به واقعیت نزدیک باشد.

او با بیان اینکه داستان قهرمان فیلم (ابراهیم) و زندگی او طراحی شده است، افزود: به نظر من آمد که اگر بخواهیم به شهید حسن طهرانی مقدم بپردازیم ممکن است چالش‌ها و مسائل خود را داشته باشد پس تصمیم گرفتیم فیلم را به این شکل پیش ببریم و آن را به شهید طهرانی مقدم تقدیم کنیم.

دارابی ادامه داد: سینما جای تمثیل است و به نظرمان رسید اگر داستان را با شخصیت فرضیه ابراهیم پیش ببریم بهتر می‌توانیم اصل قصه را روایت کنیم.

احسان ثقفی (نویسنده فیلمنامه) نیز توضیح داد: ما وقتی ماجرای آن مقطع را (پرتاب موشک و ساخت آن) را شنیدیم و مطالعه کردیم به این فکر کردیم که حقیقت این ماجرا را چطور می‌توان در دو ساعت روایت کرد. بخشی از واقعیت را نگه داشتیم اما خواهش می‌کنم درگیر اینکه چقدر از سکانس‌ها واقعی بوده یا غیر واقعی نشوید چون اگر حس لذت بخشی داشتید از بین می‌رود.

ساعد سهیلی بازیگر نقش اصلی این فیلم که نقش همرزم شهید طهرانی مقدم را داشت، گفت: من برای انتخاب کارهایم خیلی دو دوتا چهارتا نمی‌کنم. حسی آنها را انتخاب می‌کنم. ‌حسم به من می‌گوید که باشم یا نباشم و افتخار می‌کنم که در این فیلم بودم.

او افزود: من عمویی داشتم که اسم او را در فیلم (روی موشک) نوشتم. او بازیگر تئاتر بود که در ۲۲ سالگی به جنگ رفت و اسیر شد و بعد زیر شکنجه عراقی‌های بی‌شرف به شهادت رسید. من حس کردم در حد خودم دِینی داشته باشم که ادا کنم و از این بابت واقعاً خوشحالم که این فیلم نتیجه داد.

سهیلی ادامه‌ داد: این فیلم فارغ از ایدئولوژی و چپ و راست، ملی بود و به همین دلیل مردم با آن ارتباط برقرار می‌کنند.

در بخش دیگری از این نشست، داریوش کاردان که نقش کوتاهی در فیلم داشت بیان کرد: از دوران دفاع مقدس خیلی چیزها ناگفته مانده است. من دو سال در خط مقدم در جبهه بودم‌ و وقتی آنجا رفتم لرزیدم از اینکه مسلسل دست بگیرم تا به کسانی حمله کنیم که هم‌ قرآن دارند هم مفاتیح و جانماز، این بدان معناست که جنگ تحمیل شده است پس چاره‌ای نیست جز اینکه دفاع کنیم. اما گاهی با خود فکر می‌کنم‌ که ما چه زمانی در فیلم‌هایمان به همسر شهدا، مادر سه شهید یا بچه‌هایی که از یک شهید باقی ماندند و لطمه دیده‌اند پرداخته‌ایم؟ خرابی‌های جنگ فقط خانه و مسجد و سینما نیست، خرابی‌هایی هست که تا سال‌های سال می‌ماند و کسانی هستند که امتحان سختی را پس دادند. ‌من معتقدم سینما به این بخش از جنگ بدهکار است.

او درباره پذیرش این نقش توضیح داد: پس از پیشنهاد نقش‌ و در جلسه‌ای خصوصی با کارگردان، متوجه شدم که این نقش به همان حسی که الان توضیح دادم و از آن غافل بودیم نزدیک است.  

کاردان ابراز امیدواری کرد که فیلم‌های دیگری ساخته شود که جنبه‌های دیگری از جنگ را هم نشان دهد. در مجموع از بازی‌ در این فیلم با وجود آنکه سکانس‌هایم طولانی نبود بسیار خوشحالم و لذت بردم.

همچنین حسین سلیمانی از دیگر بازیگران این فیلم بیان کرد: با وجود آنکه حدود ۳۰ دقیقه از فیلم کم شده اما هیچ آسیبی به داستان نرسیده است و من از این بابت هیچ گله‌ای ندارم چون وقتی فیلم خوب باشد جایی برای گله نمی‌ماند.

دارابی در بخش دیگری از این نشست به دورانی که به فرانسه سفر کرده بود، اشاره کرد و گفت: فردای روزی که عملیات وعده صادق اتفاق افتاد من به یک رستوران مراکشی رفتم و آنجا از من پرسیدند کجایی هستی؟ گفتم ایرانی هستم. صاحب رستوران مادرش را صدا کرد و گفت دیشب اینها بودند و آن مادر دستش را روی سرش و گفت شما شرافت ما هستید.

محمدرضا شفاه نیز در این نشست بیان کرد: من از همه کسانی که مسئول هستند می‌خواهم با توجه به فرصت‌هایی که در اختیار ماست این فیلم را یک فرصت بین‌المللی بدانند. ما این امکان را داریم که با یک تبلیغ خوب، جدا از اکران داخلی فیلم را به دید مردم جهان برسانیم.  

او تاکید کرد: من خدای جنگ را برای خودم به عنوان پیوست رسانه‌ای عملیات صادق می‌دانم.

در بخشی دیگر ساعد سهیلی درباره عربی صحبت کردنش در فیلم توضیح داد: تمرین زیادی انجام دادم چون بازیگری نیستم که به واسطه استعداد بخواهم کارم را جلو ببرم. من بیشتر معتقدم جزو بازیگران سخت کوشم. البته نصفه و نیمه، انگلیسی و فرانسه و عربی بلدم و پشت صحنه مدام تمرین می‌کردم تا بتوانم لهجه را به خوبی در بیاورم.

به گزارش ایسنا، به دلیل آنکه این فیلم به ساخت پایگاه موشکی ایران اشاره‌ دارد، در حاشیه جشنواره و در بخش بیرونی مرکز همایش‌های برج میلاد ماکتی از یک موشک قرار گرفته بود.

در مراسم فوتوکال «خدای جنگ» همسر ساعد سهیلی؛ گلوریا هاردی بازیگر هم حضور داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۲۳:۵۸

آفرین به این زوج هنری ، ان شاءالله سلامت و تندرست باشند .