حسین امینی مشهدی امروز ۲۴ بهمن در نشست اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که با حضور رئیس سازمان جهاد دانشگاهی کشور به میزبانی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: حضور در جوار بارگاه ملکوتی امام رئوف علیبن موسیالرضا(ع) و آن هم در ایام با سعادت نیمه شعبان توفیقی مضاعف میخواهد که شما سروران از آن بهرهمند بوده و خواهید بود.
وی خاطرنشان کرد: صبح امروز فرصتی دست داد تا با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، چند مرکز درمانی و پژوهشی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی را در مشهد بازدید کنیم و با بخشهایی از فعالیتهای این نهاد آشنایی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در استانی زندگی میکنیم که قله آن وجود بارگاه منور رضوی است که سالانه مقصد و مقصود میلیون ها زائر داخلی، خارجی و مجاورین است. نقش خطه خراسان در فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی بینظیر است. از فردوسی گرفته تا عطار و خیام و بسیاری از عالمان و مشاهیر و مفاخر که در این خطه زیستهاند و سهم وافری در غنای هویت ملی و دینی کشور ایفا کردهاند. نقش این استان در بعد انقلاب هم که نیازی به گفتن ندارد، بسیاری از بزرگان، مسئولان، نام آوران ملی در این خطه زیست کرده و یا میکنند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: با وجود این نقشآفرینی در تمدنسازی و سرمایهسازی، این استان از جهات مختلف و به لحاظ بهرهمندی و برخورداری از منابع و امکانات در سطح مطلوب و شایسته این مقام و پیشینه قرار ندارد. مانند بهرهمندی نامناسب از بودجههای ملی، برخورداری از زیرساختهای توسعه، حمل و نقل و راهها، یکی از بزرگترین شهرها به لحاظ حاشیهنشینی، توسعه نامتوازن و موارد متعدد دیگری که زیر پوست این شهر جریان دارد که از ذکر آن میگذرم.
وی با بیان اینکه در حوزه سلامت، علیرغم خدمات گسترده این خطه به زائرین و مجاورین از محرومیتها، کمبودها و کاستیهای متعددی رنج برده و میبرد، عنوان کرد: در این حال جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با نقشآفرینی در حوزههای مختلف بویژه سلامت سعی کرده است به عنوان بازوی قدرتمند نظام سلامت در استان عمل کند و یک نهاد قابل اتکا برای نظام سلامت علیالخصوص در مواقع بحرانی مانند کرونا یا موارد مشابهه باشد. همچنین تنها روزانه ۳۵۰۰ نفر از خدمات تخصصی پزشکی ما بهرهمند میشوند.
امینیمشهدی در رابطه با جایگاه ویژه سلامت در فعالیت پژوهشی این سازمان گفت: در شبکه پژوهشی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، مبحث سلامت جایگاه ویژهای دارد. به عنوان مثال در پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی، غذای سالم به عنوان یک رکن اساسی امنیت غذایی مورد توجه ما است و بر روی آن متمرکز شدهایم.
وی افزود: در پژوهشکده گردشگری، گردشگری سلامت به عنوان یک فرصت بیبدیل در خراسان رضوی و مشهد مقدس در اولویت پژوهشی ما قرار دارد و در مجتمع فنی و مهندسی تامین برخی نیازهای نظام سلامت همچون ایمپلنتهای دندانی، زخمپوشها و برخی موارد دیگر تا سطوح قابل توجهی از فناوری پیش برده و یا عرضه کرده شده است.
امینی مشهدی اظهار کرد: رویکردی در گروه پژوهشی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی و یا مرکز تحقیقات عفونتهای منتقله از خون در پیش گرفتهایم و خاصه اینکه سلامت از ارکان اصلی پژوهشهای این سازمان است.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد: نکته بعدی تعهد ما برای انجام صحیح کارها و یا درستکاری است، لذا از بهترین و به روزترین تجهیزات و مجربترین نیروهای انسانی در انجام خدمات برخوردار هستیم و سعی میکنیم دقیق، سریع، صحیح و به روز عمل کنیم.
وی با بیان اینکه نقطه آسیب صنعت پزشکی ما وابستگی است، گفت: این صنعت از دو آسیب مهم یعنی وابستگی تجهیزاتی و فناورانه به خارج و تاثیرپذیری شدید از نوسانان قیمت ارز رنج میبرد و علیرغم تلاشهای امیدبخش، نیازمند همتی بیشتر و گسترده تر در این حوزه است. این سازمان علیرغم همه این آسیبها و فشارها به عنوان یک نهاد انقلابی سعی کرده است این آسیب را به مردم منتقل نکند، اما این رویه، رویهای با دوام و قابل استمرار نمیتواند باشد.
وی افزود: ما در جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برنامههای بسیار خوبی برای توسعه خدمات پزشکی در استان داریم و برای تحقق این برنامهها و توسعه خدمات عزم خود را جزم کرده و قدمهای مهم را نیز برداشتهایم و امیدواریم این نشست زمینه پیشرفت این برنامهها را فراهم کند.
انتهای پیام
نظرات