• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۲
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1403120100034
  • خبرنگار : 71070

رییس سازمان غذا و دارو به ایسنا اعلام کرد

امکان رصد قیمت داروها از سامانه تیتک / احصا لیست داروها برای ذخیره ۶ ماهه

امکان رصد قیمت داروها از سامانه تیتک / احصا لیست داروها برای ذخیره ۶ ماهه

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به اقدامات در دست انجام برای عمل به برنامه هفتم توسعه و ذخیره استراتژیک شش ماهه دارو و تجهیزات پزشکی، در عین حال درباره اصلاح قیمت حدود ۳۰۰ قلم دارو که به تدریج انجام می‌شود، توضیح داد.

دکتر مهدی پیرصالحی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به تکلیف برنامه پنج ساله هفتم توسعه مبنی بر ذخیره استراتژیک ۶ ماهه دارو، عنوان کرد: سال آینده در وظایف سازمان غذا و دارو دیده شده است که ذخایر استراتژیک برای دارو در نظر گرفته شود، لیست داروها و تجهیزاتی که مورد نظر است در حال احصا بوده تا به صورت یکجا خریداری و ذخیره استراتژیک دارو و تجهیزات ایجاد شود.

وی درخصوص وضعیت کمبودهای دارویی بیماران خاص و صعب العلاج نیز گفت: امسال برای بیماران خاص و سرطانی کمبود چندانی را نخواهیم داشت، اما همواره کمبودهایی به صورت موردی در کشور وجود دارد که تلاش می‌کنیم آن کمبودها نیز به حداقل برسد.

معاون وزیر بهداشت  همچنین درمورد تاثیر تحریم‌ها بر تامین دارو و تجهیزات پرشکی گفت: تحریم در حوزه نقل و انتقالات مالی مشکلاتی را برای تامین مواد اولیه و دارو به وجود آورده و به همین دلیل پروسه تامین را با تاخیر مواجه می‌کند، اما با پیش‌بینی‌هایی که از قبل شده است خوشبختانه الان ذخایر مناسبی داریم و کمبود خاصی را در این زمینه نداریم.

معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو همچنین درباره قیمت داروها به ایسنا گفت: امکان رصد قیمت تمامی داروها و جستجوی کمبودهای دارویی در سامانه تیتک وجود دارد.

وی تصریح کرد: سامانه تیتک علاوه بر امکان استعلام اصالت دارو و مواد خوراکی و آرایشی- بهداشتی، قابلیت جستجوی دارو و شیرخشک را نیز دارد. همچنین قیمت داروها از طریق سایت TTAC.IR و اپلیکیشن تیتک مهیاست و افراد می‌توانند از قیمت داروها و یا موجودی آنها مطلع شوند.

وی در مورد اصلاح قیمت دارو طی چندماه اخیر نیز گفت: ۳۸۰۰ قلم دارو در کشور وجود دارد که شامل ۱۲ هزار کد irc می‌شود، از مجموع این تعداد اقلام دارویی با توجه به تغییرات نرخ ارز و نیاز به اصلاح قیمت‌ها، حدود ۳۰۰ قلم برای تغییر قیمت الزام داشتیم که تولید آن با قیمت‌های قبلی برای شرکت‌های تولیدی صرفه اقتصادی نداشت و عملاً باعث بروز کمبود دارویی شده بود.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: داروهایی که نیاز به اصلاح قیمت داشته باشند، این روند به تدریج انجام خواهد شد، هر دارو شرایط خاص خود را دارد و بسته به شرایط دارو قیمت آنها اصلاح خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha