• شنبه / ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۸:۵۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403121812114
  • خبرنگار : 71263

پیش‌بینی کاهش ۲.۳ تریلیون دلاری در دارایی‌های نفت و گاز تا ۱۵ سال آینده

پیش‌بینی کاهش ۲.۳ تریلیون دلاری در دارایی‌های نفت و گاز تا ۱۵ سال آینده

یک نهاد در انگلیس هشدار داد کربن زدایی، ممکن است به بی‌ارزش شدن دارایی‌های نفت و گاز به ارزش ۲ تریلیون و ۳۰۰ میلیارد دلار تا سال ۲۰۴۰، منتهی شود.

به گزارش ایسنا، انجمن فاینانس و سرمایه‌گذاری پایدار انگلیس در گزارشی، اعلام کرد انگلیس به حد نامتناسب بالایی، در معرض این ریسک قرار دارد و اگر اقدامات صفر کردن کربن موفقیت آمیز باشد، ممکن است ۱۴۱ میلیارد دلار در این روند، زیان کند.

این گروه اعلام کرد بر اساس سیاست‌های گذار سبز فعلی، برنامه‌های اقدام میان ‌مدت برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و اهداف انتشار صفر کربن در بلندمدت، این گزارش دریافته که زیان اقتصاد جهانی از خطر بی‌ارزش شدن دارایی‌های سوخت فسیلی تا سال ۲۰۴۰، به ۲.۲۸ تریلیون دلار می‌رسد. در سناریوی گرمایش بین ۲.۵ تا ۲.۹ درجه سانتیگراد، بلایای طبیعی تشدید شده به دلیل تغییرات اقلیمی، ممکن است به ۱۲.۵ تریلیون دلار خسارت اقتصادی تا سال ۲۰۵۰ منجر شود.

چنین پیش‌بینی‌هایی از اثرات تغییرات اقلیمی بر بلایای طبیعی، معمولا محصول مدل‌سازی رایانه‌ای است که از اطلاعات محققان بر اساس داده‌هایی استفاده می‌کند که به ندرت از مدل‌های رایانه‌ای به همراه رکوردهای دمایی مشاهده‌ شده، به دست می‌آیند.

تهدید دارایی‌های بی‌ارزش،  سال‌هاست که در فضای عبور به سمت انرژی پاک، مطرح بوده است. با توجه به اینکه دولت‌ها در غرب به حمایت تمام قد از گذار به انرژی پاک برخاسته اند، این ایده که بسیاری از ذخایر نفت، گاز و زغال سنگ که امروزه توسعه می‌یابند ممکن است به دلیل عدم وجود تقاضا، ناخواسته و زیان‌آور باشند، کاملا قابل قبول به نظر می‌رسد.

با این حال، داده‌های واقعی مصرف انرژی، این ایده را رد می‌کند، زیرا مصرف زغال‌سنگ، با وجود تلاش‌های دولت‌ها برای کنار گذاشتن هیدروکربن‌ها به نفع منابع انرژی جایگزین، رکورددار است. مصرف نفت و گاز طبیعی به خصوص گاز طبیعی نیز رو به افزایش است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، واضحترین شواهد دورنمای نه چندان تیره هیدروکربن‌ها، چرخش اخیر شرکت‌های بزرگ نفتی به سمت کسب و کار اصلی خود یعنی تولید همان هیدروکربن‌ها و کنار گذاشتن اهداف گذار انرژی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha