حسن قوامی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به چگونگی پذیرش دانشجویان بینالملل و حضور دانشجویانی از تاجیکستان، اندونزی، سوریه، کانادا، انگلیس، بلژیک، ترکیه و ترکمنستان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: دانشجویان بینالملل یا از طریق معرفی وزارتخانه (به صورت بورسیه) پذیرش میشوند یا از کشورهایی مانند افغانستان و عراق که در ایران زندگی میکنند، ملزم به شرکت در کنکور نیز هستند. اگر پدر یا مادر این افراد ایرانی باشند، دانشگاههای دیگر پذیرش میکنند، اما دانشگاه علوم پزشکی مشهد این افراد را نمیپذیرد.
مدیر امور آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: اخیرا دانشگاه علوم پزشکی مشهد شرط گذاشته است که متقاضیان اتباع باید ۸۵ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده منطقه یک را کسب کنند تا پذیرش شوند. همچنین افرادی که مستقیماً از کشورهایی مانند عراق و افغانستان میآیند، در مصاحبههای دانشکدهها پذیرش میشوند و با پرداخت شهریه تحصیل میکنند.
قوامی با بیان اینکه بیشتر دانشجویان بینالملل از افغانستان، لبنان و یمن هستند، یادآور شد: همچنین تعدادی دانشجو از انگلیس و تاجیکستان حضور دارند. برای مثال یک گروه ۱۵ نفره از تاجیکستان فارغالتحصیل شدهاند و در حال تلاش برای برقراری ارتباط مجدد هستیم.
عباس حیدری -مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد- نیز در این خصوص گفت: برای اولین بار سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۵۰ دانشجو از عراق را طبق شرایطِ دانشگاه پذیرش کرد. همچنین در مورد دورههای تخصص، سیاست آموزش عالی بر افزایش ظرفیتها استوار است.
وی با بیان اینکه دانشجویان بینالملل معمولاً از طریق کنکور وارد میشوند، گفت: در حال حاضر سختگیریها برای ورود اتباع به دانشگاه بیشتر شده است.
انتهای پیام
نظرات