شامگاه ۱۸ فروردین، نشست تخصصی نخبگان و فعالان سیاسی خراسان رضوی با معاون اول رئیسجمهور، استاندار خراسان رضوی و معاونین وی، در استانداری برگزار شد و موضوعات محوری از جمله امید اجتماعی، چالشهای اقتصادی، تمرکززدایی، نقش زنان و اقلیتها و مدیریت بحرانهای منطقهای با صراحت مورد بحث قرار گرفت.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، در ادامه برخی از صحبتهای مطرحشده در این نشست را میخوانید.
محمدصادق جوادی حصار، رئیس ستاد مرکزی پزشکیان در این نشست با اشاره به حضور پرشور مردم در انتخابات اخیر، اظهار کرد: مردم با حضور خود ناامیدی را به امید تبدیل کردند. مردم منت بر سر ما دارند که در این شرایط پای صندوقهای رأی آمدند.
رئیس جبهه اصلاحات خراسان رضوی ادامه داد: انتخاب استاندار جدید خراسان رضوی سبب ایجاد امید در استان شد. بدون امید، چرخ کشور نمیچرخد. جوانان سرمایه اصلی این امید هستند. دیگر نمیتوان برخی وعدههای غیرعملی به مردم داد، باید تغییر واقعی ایجاد شود.
حسین امینی، رئیس بنیاد امید ایرانیان خراسان رضوی نیز در این نشست با توصیف شرایط اقتصادی، عنوان کرد: ایران در شرایط بسیار خاصی قرار دارد که در دوران جنگ نیز این موارد وجود نداشت. قشر محدودی از جامعه با درآمد ۱۰۰ میلیون و اقشار دیگری از مردم با معیشت و درآمد اندک ناراضی هستند.
وی با اشاره به مشکلات ساختاری، اضافه کرد: دخالت برخی نمایندگان مجلس در انتصابات، اجرای اصلاحات در استانها را دچار مشکل کرده است. مافیای خودرو با تولید محصولات بیکیفیت، مردم را به ستوه آوردهاند. یکششم عمر دولت گذشته، اما تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد مدیران استان تغییر کردهاند.»
در ادامه، صدیقه موافق، فعال سیاسی و ستادی اهل سنت نیز با طرح انتقاداتی از عملکرد دولت، بیان کرد: در ایام انتخابات قولهایی به بانوان و اهل تسنن داده شد، اما دست آنان خالی است. تعاونیهای مرزنشینان نیازمند تسهیل قوانین و تصویب آییننامههاست. آیا انتصاب سه نفر از اهل تسنن، به درخواستهای گروههای اقلیت جامه عمل نمیپوشاند؟
حجتالاسلام علیاکبر زنگنه، از فعالین سیاسی اصلاحطلب نیز در بخش دیگری از این نشست با انتقاد از فضای سیاسی استان، عنوان کرد: هزینه اصلاحطلبی در خراسان رضوی بسیار بالاست. مردم به تغییر رأی دادند، اما اگر این تغییر محقق نشود، ناامیدی گسترش مییابد. ۶۰ درصد مردم در انتخابات اخیر مشارکت نکردند که نشانه خطر است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: وفاق باید دوطرفه باشد. امروز روحانیون اصلاحطلب نمیتوانند آزادانه فعالیت کنند. رانتخواران از گفتمان وفاق سوءاستفاده میکنند.
در ادامه، سعیده شکورزاده، فعال سیاسی نیز، با بیان اینکه رتبه ایران در شاخص جهانی شکاف جنسیتی بسیار نامناسب است، گفت: در آموزش و سلامت به برابری نزدیک شدهایم، اما در حوزههای سیاسی و اقتصادی شکاف عمیق است. سیاستگذاریهای نادرست، این شکاف را تعمیق بخشیده است.
وی از دولت خواستار انجام اقدام عینی در این زمینه شد و افزود: دولت چهاردهم وعده برابری داده است. زنان ایرانی لایق اعتماد هستند، اما راهبرد عملیاتی دولت برای تحقق این وعدهها چیست؟
امین نجیب، از فعالان ستاد جوانان اصلاحات نیز، با اشاره به اینکه مهاجرت به وضعیتی تبدیل شده که خطرناک است، ابراز عقیده کرد: برخی اجبارهای اجتماعی، نبایدهای زیست شهروندی و عدم دسترسی به اینترنت آزاد، از دلایل اصلی این مهاجرت است. ضرورت دارد که وعده رئیسجمهور در خصوص رفع فیلترینگ به سرعت پیگیری شود.
وی مذاکره را یک ضرورت ملی دانست و افزود: عدم وجود سرمایهگذار خارجی، باعث عدم امکان بهرهبرداری از منابع کشور میشود. همچنین تغییر مدیران ناکارآمد استانی نیز از دیگر کارهایی است که باید انجام شود. کادرسازیهای لازم در دولت فعلی انجام نشده و در سالهای آتی خلأ مدیران توانمند ایجاد خواهد شد. ضرورت دارد با تعریف کارگروهها و پروژههایی، ظرفیت حضور جوانان فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات