• چهارشنبه / ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404012009918
  • خبرنگار : 50212

معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی:

بیش از نیمی از کشاورزان استان مرکزی با مزایای کشت گیاهان دارویی آشنایی کامل ندارند

بیش از نیمی از کشاورزان استان مرکزی با مزایای کشت گیاهان دارویی آشنایی کامل ندارند

ایسنا/مرکزی معاون مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: توسعه گیاهان دارویی چند سالی است در دستور کار جدی وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است، درخصوص گل محمدی و زعفران اقدامات توسعه‌ای مناسب بوده اما در زمینه سایر گیاهان دارویی بیش از نیمی از کشاورزان استان مرکزی هنوز با مزایای این گیاهان آشنایی کامل ندارند.

احمد اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر استان مرکزی دارای ۵۰۰ هکتار زعفران، ۱۵۰۰هکتار گل محمدی و ۱۸۰۰ هکتار سایر گیاهان دارویی شامل زیره سبز، آویشن و.. با مجموع تولید حدود هفت هزار تن از این گیاهان دارویی است.

وی با بیان اینکه واحدهای فرآوری گیاهان دارویی به صورت صنعتی یا سنتی در داخل استان فعال هستند، افزود: فرآوری گیاهان دارویی موجب افزایش ارزش افزوده محصولات گیاهی، حفظ ترکیبات موثره و کیفیت محصول، افزایش ماندگاری و بهبود ایمنی محصول و بهینه‌سازی هزینه‌های تولید و کاهش ضایعات خواهد شد، از این رو ایجاد و توسعه واحدهای فرآوری گیاهان دارویی یک ضرورت برای افزایش سطح زیرکشت و مزایای آن است.

این متخصص در حوزه گیاهان دارویی با بیان اینکه حدود نیمی از کشاورزان به مزایای کشت سایر گیاهان دارویی اشراف دارند، گفت: برای مابقی کشاورزان می‌بایست با بکارگیری نیروهای متخصص اقدامات ترویجی و آموزشی موثرتری صورت گیرد. در حوزه تولید بذر و نشا نیز یک واحد تولید نشا و بذر در شهرستان شازند و واحد تولید نشای کشت بافت گل محمدی در محلات وجود دارد.

وی گفت: متولی تولید گیاهان دارویی جهاد کشاورزی است و مرکز تحقیقات کشاورزی متولی تحقیقات و دانشگاه‌ها متولی مباحث علمی هستند و در سایه هم‌افزایی و تبادل نظر آنها می‌توان سطح زیرکشت تولیدات گیاهان دارویی را افزایش داد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سرمایه‌گذاری در آموزش، تولید، فرآوری و صادرات گیاهان دارویی مقرون به صرفه است، گفت: سرمایه گذاری در صورت مشخص بودن بازار خرید، مقرون به صرفه است. بازار گیاهان دارویی به دلیل تغییرات اقلیمی در سراسر دنیا در حال رشد است و باید تلاش کرد با تولید کیفی متناسب با نیاز بازارهای جهانی، سهم خود را در عرضه محصول به جهان افزایش دهیم.

اسدی بیان کرد: در صورت ورود گیاهان دارویی به بازار بورس، ایجاد بارگاه‌های خرید، تامین نیروی انسانی متخصص، امکانات، خودرو و نمایندگی در سطوح شهرستان، واگذاری متولی‌گری تولیدات گیاهان دارویی به جهاد دانشگاهی با همکاری و مشارکت جهاد کشاورزی قطعا موثرتر خواهد بود و دستاوردهای خوبی خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: ایران به دلیل تنوع اقلیمی و آب وهوایی و دارا بودن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان شرایط بسیار مناسبی برای رشد انواع گیاهان دارویی دارد و  بیش از ۲۵۰۰ گونه گیاهان دارویی در ایران شناخته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha