• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۲۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1404012311399
  • خبرنگار : 50212

رئیس دادگستری شهرستان ساوه:

ثبات اقتصادی منوط به حرکت نقدینگی به سمت سرمایه‌گذاری برای تولید است

ثبات اقتصادی منوط به حرکت نقدینگی به سمت سرمایه‌گذاری برای تولید است

ایسنا/مرکزی رئیس دادگستری شهرستان ساوه گفت: ثبات اقتصادی منوط به حرکت سرمایه در گردش و نقدینگی به سمت سرمایه‌گذاری برای تولید است که منجر به رشد اقتصادی، بهبود کیفیت زندگی مردم، ارتقای سطح معیشت و توسعه پایدار خواهد شد.

ابوالحسن شریفی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص الزامات تحقق شعار امسال اظهار کرد: این شعار گفتمان غالب در کشور را تعیین می‌کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای هر سال با نامگذاری سال جدید، جهت‌گیری کلی سیاست‌های کشور را مشخص می‌کنند و در طول سال‌های اخیر ریل‌گذاری و جهت‌گیری شعار سال با محوریت تولید، سرمایه‌گذاری و اشتغال است که بیانگر دغدغه‌مندی رهبری در این مقوله بوده و چراغ راهی پیش روی مسئولان برای توسعه و تقویت شعارهای سال قلمداد می‌شود.

وی با یادآوری نامگذاری سال‌جاری با عنوان سرمایه‌گذاری برای تولید گفت: قوای سه‌گانه همراه با بخش خصوصی باید اقدامات و راهبردهای خود را برای تحقق شعار سال اعلام کنند و دستگاه قضائی نیز مستثنی از این قاعده نیست و قطعا با برنامه‌ریزی راهبردی و عملیاتی، از تمام توان خود در راستای حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری بهره خواهد برد.

وی مانع‌زدایی از تولید را نخستین الزام در راستای ایجاد و تقویت سرمایه‌گذاری در تولید دانست و گفت: مانع‌زدایی از تولید یکی از اساسی‌ترین عوامل برای سرمایه‌گذاری، افزایش بهره‌وری و رشد اقتصادی در هر کشور است.  تسهیل صدور مجوزها و فرآیندهای قانونی، کاهش بروکراسی و پیچیدگی‌های اداری می‌تواند به تسریع فرآیند راه‌اندازی کسب‌وکارها و تولیدکنندگان کمک کند.

شریفی در ادامه، حمایت از نوآوری، تامین نقدینگی مورد نیاز از سوی بخش دولتی، ایجاد دسترسی آسان به منابع مالی برای تولیدکنندگان، بویژه کسب‌وکارهای خرد و متوسط را راهکاری موثر در مانع‌زدایی و ایجاد سرمایه‌گذاری دانست که می‌تواند باعث افزایش تولید شود و گفت: بهبود زیرساخت‌های حمل و نقل، انرژی و فناوری اطلاعات می‌تواند به تسهیل سرمایه‌گذاری و فعالیت‌های تولیدی کمک کند. همچنین کاهش تعرفه‌ها و قوانین دست و پاگیر در تجارت می‌تواند به بهبود دسترسی به بازارهای خارجی و افزایش صادرات منجر شود و روند سرمایه‌گذاری را تسهیل کند.

وی در ادامه، برخورد قاطع با مفاسد اقتصادی را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و گفت: دستگاه قضائی با تشکیل پرونده‌های ویژه برای اقدامات احتمالی افراد یا اداراتی که به صورت سازمان‌یافته یا موردی مانع از سرمایه‌گذاری و تولید شوند، با این موارد برخورد قانونی و قاطع خواهد داشت.

رئیس دادگستری ساوه همچنین حل اختلافات بین کارگر و کارفرما در کمترین زمان ممکن را از دیگر الزامات تحقق شعار سال دانست و مخاطب آن را دستگاه قضایی بیان کرد و گفت: دادگستری شهرستان ساوه از ابتدای سال‌جاری اقدام به تاسیس شعبه ویژه اقتصادی کرد تا با تسریع در رسیدگی به دعاوی حوزه تولید و سرمایه‌گذاری بتواند بستر تحقق نامگذاری سال را فراهم کند.

وی با تاکید بر رصد مستمر موانع احتمالی به عنوان الزام دیگر تحقق شعار امسال گفت: دادگستری شهرستان ساوه از طریق تاسیس دفتر و حضور نماینده ویژه رئیس دادگستری اقدام به رصد دقیق موانع احتمالی پیش روی تولید کرده و نسبت به صدور دستورات مقتضی برای رفع موانع اقدام می‌کند.

شریفی به اهم اقدامات کمیته حمایت قضائی از تولید و ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری ساوه اشاره کرد و گفت: در سال گذشته افزون بر ۳۵۰ پرونده واحدهای صنعتی و تولیدی که عمده آنها اختلاف بین کارگر و کارفرما بوده است به شعبه ویژه صنایع شورای حل اختلاف مستقر در شهر صنعتی کاوه ارجاع شد که خوشبختانه با تلاش‌های مستمر اعضای شورا که از بدنه تولید و صنعت شهرستان هستند افزون بر ۸۰ درصد پرونده‌ها ختم به مصالحه و سازش شد.

وی به بازدیدهای مستمر از واحدهای تولیدی و بررسی مشکلات به صورت میدانی اشاره کرد و گفت: در طول سال گذشته ۶ جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی و کمیته حمایت قضائی از تولید دادگستری شهرستان ساوه تشکیل و تصمیمات راهبردی برای برون رفت مشکلات با حضور مدیران دستگاه‌های اجرایی استانی و شهرستانی اتخاذ شد.

او از کاهش ۳۰ درصدی ورودی پرونده‌های قضائی مرتبط با واحدهای تولیدی و صنعتی در سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل در نتیجه اقدامات دادگستری ساوه برای مانع‌زدایی از تولید خبر داد و افزود: احیای یک واحد تولیدی مرغداری راکد در نتیجه پیگیری دستگاه قضائی و نیز تلاش برای افزایش ظرفیت تولیدی چند واحد دیگر، از جمله دستاوردهای جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی و کمیته حمایت قضائی از تولید شهرستان بوده است.

رئیس دادگستری ساوه، در ادامه، برگزاری جلسات مستمر کارشناسی با صاحبان صنایع و مدیران واحدهای تولیدی با هدف پیشگیری از بروز اختلافات بین کارگر و کارفرما و تقویت شعبه ویژه شورای حل اختلاف ویژه صنایع را از جمله برنامه‌های دستگاه قضائی در سال سرمایه‌گذاری برای تولید بیان کرد و گفت: برطرف کردن مشکلات صنایع و واحدهای تولیدی به صورت غیرقضائی، راهبردی‌ترین برنامه دادگستری در سال سرمایه‌گذاری برای تولید خواهد بود تا قبل از اینکه پرونده‌ها به دستگاه قضائی وارد شود رفع مشکل صورت گیرد. رصد عملکرد سیستم بانکی در خصوص نحوه اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان و پیشگیری از هرگونه تبعیض و سوءمدیریت احتمالی، از دیگر برنامه‌های دستگاه قضائی در سال سرمایه‌گذاری برای تولید است.

وی در پاسخ به این پرسش که در ساوه چه مشکلاتی عموما گریبانگیر بخش تولید در حوزه صنعت، کشاورزی و گردشگری است و چه راهکارهایی برای رفع این مشکلات وجود دارد، گفت: کمبود نقدینگی، عدم تخصیص به موقع ارز به واحدهای تولیدی، عدم سرعت در ترخیص کالاها و ماشین آلات در گمرک مستقر در شهر صنعتی کاوه، تاخیر در پرداخت تسهیلات، موانع موجود در تامین مواد اولیه و ناترازی انرژی، از جمله مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی در ساوه به عنوان قطب صنعت کشور است.

شریفی با تاکید بر اینکه رصد سیستم بانکی برای اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان را به طور جد پیگیری خواهیم کرد، افزود: اعطای تسهیلات بانکی از وظایف ذاتی نظام بانکی برای تامین نقدینگی واحدهای تولیدی به عنوان یکی از مشکلات پیش روی تولیدکنندگان است و چنانچه گزارشی مبنی بر ایجاد مانع در اعطای تسهیلات یا بهانه‌های واهی از سوی سیستم بانکی برای تاخیر در اعطای تسهیلات دریافت شود برخورد قضائی صورت خواهد گرفت. سرعت در تخصیص ارز توسط بانک مرکزی نیز موضوعی است که دادگستری شهرستان از طریق اداره کل دادگستری استان مرکزی مکاتباتی درخصوص آن انجام داده است تا روند تخصیص ارز تسریع یابد.

وی گفت: نگاه و نگرش مسئولان باید به حل مسئله و نه تولید مسئله و مشکل، تغییر پیدا کند. تسهیل در بروکراسی اداری، انعطاف در قوانین به نفع تولید و صدور دستورالعمل‌های تسهیل‌کننده چرخه تولید بسیار ضرورت دارد. حمایت از صنایع خرد و کوچک نیز موجب افزایش بهره‌وری و میزان اشتغال خواهد شد.

وی همچنین خواستار رفع مشکل ناترازی انرژی با ایجاد و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر شد و افزود: تنش آبی از دیگر موانع پیش روی تولید است که در این خصوص استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری، رعایت الگوی کشت، پرهیز از کشت محصولات با نیاز آبی بالا، توسعه کشت گلخانه‌ای، ایجاد بازار پایدار عرضه محصولات، توسعه صنایع تبدیلی و سردخانه نگهداری محصولات، مدیریت و نظارت قیمت‌ها، حذف واسطه‌ها، در بخش کشاورزی و بازچرخانی پساب صنایع می‌تواند بخش اعظمی از تنش و بحران آبی را برطرف کند.

شریفی در ادامه به کمبود زیرساخت‌های اقامتی در حوزه صنعت گردشگری اشاره کرد و گفت: نبود زیرساخت اقامتی متناسب با استانداردهای ملی زیبنده شهرستان ویژه ساوه نیست. معرفی دقیق جاذبه‌های تاریخی و گردشگری و تلاش برای ایجاد تاسیسات، زیرساخت‌های گردشگری و هتلداری در سال سرمایه‌گذاری برای تولید در این شهرستان با برخورداری از مزیت صنعتی و کشاورزی می‌تواند منجر به توسعه صنعت گردشگری شود.

وی در پاسخ به این پرسش که عملکرد سیستم بانکی ساوه در اعطای تسهیلات را چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: رکن رکین تحقق شعار امسال ورود جدی نظام بانکی در حوزه اعطای تسهیلات است و سرمایه‌گذاری در تولید با نقدینگی محقق خواهد شد گرچه برخی بانک‌ها همکاری لازم را با تولیدکنندگان داشته‌اند که انتظار می‌رود تمامی بانک‌ها با پرداخت تسهیلات و تسهیل در دریافت وثیقه برابر مقررات و قوانین و پرهیز از سختگیری، از تولید حمایت کنند.

شریفی تصریح کرد: دادگستری ساوه از ابتدای سال‌جاری مکاتباتی را به بانک ها برای اعطای تسهیلات انجام داده است و بدیهی است شکایت تولیدکنندگان از نظام بانکی را پیگیری خواهیم کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha