به گزارش ایسنا، در ۱۵ شوال در تقویم اسلامی رویدادها و اتفاقات مهمی به ثبت رسیده است که از جمله آنها میتوان به جنگ احد و شهادت حضرت حمزه(ع)، وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، واقعه ردالشمس و جنگ بنیقینقاع اشاره کرد.
وفات حضرت عبدالعظیم(ع)
حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) مشهور به شاه عبدالعظیم حسنی و سیدالکریم است، ایشان یکی از راویان حدیث بوده و نسب او با ۴ واسطه به امام حسن مجتبی(ع) میرسد. در برخی روایات ثواب زیارت قبر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برابر با زیارت امام حسین(ع) ذکر شده است، بنابر گزارشهای تاریخی او در زمان معتضد خلیفه عباسی زندگی کرده و به دلیل اینکه مورد آزار خلیفه و عاملان آن قرار میگرفت، امام هادی(ع) به او دستور داد تا به ایران هجرت کند.
برخی اعتقاد دارند حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برای زیارت امام رضا(ع) به ایران آمد و در بین راه به زیارت حمزه ابن موسیبن جعفر رفت و همانجا ماند، هماکنون نیز قبر حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و حمزه در کنار یکدیگر و در شهر ری است.
ابوتراب رویانی میگوید شنیدم که ابوحماد رازی میگفت: خدمت امام هادی(ع) در سامرا رسیدم و در مورد مسئلهای راجع به حلال و حرام پرسیدم ایشان پس از پاسخ گفتند هر زمان میان مسئله حلال و حرام مشتبه شدید و شک کردید به عبدالعظیم حسنی رجوع کنید و سلام ما را به ایشان برسانید.
در حدیثی از حضرت عبدالعظیم(ع) که سند آن به حضرت امام سجاد(ع) میرسد آمده است که سه عمل را با توجه به توصیه آیات قرآنی انجام ندهید. اول با هرکسی رفاقت نکنید که خداوند در قرآن میفرماید که بعد از این که یاد خدا را انجام دادید با ستمگر مجالست نکنید، توصیه دوم این است که هر چیزی که به زبانت میآید را بیان نکن چرا که در قرآن آمده است اگر به چیزی علم و آگاهی نداری از آن پیروی نکن. توصیه پایانی هم این است که هر سخنی را گوش نکن؛ چرا که بر اساس آیات قرآن چشم، گوش و قلب ما مسئول است و باید درباره آنها پاسخگو باشیم.
جنگ احد و شهادت حضرت حمزه(ع)
در سال ۳ هـجری در روز جنگ احد، حضرت حمزه سیدالشهدا(ع) و ۶۹ نفر از مسلمانان به شهادت رسیدند. بعضی جنگ احد را در سال ۴۷ هجری قمری و به تاریخ ۱۷ شوال نقل کردهاند. در این جنگ مسلمانان هزار نفر بودند که به نوشته عدهای ۳۰۰ نفر در بین راه برگشتند و تنها ۷۰۰ نفر برای جنگ باقی ماندند. در جبهه مقابل کفار ۳هزار نفر بودند که البته منابع مختلف از ۲هزار تا ۵هزار نفر جمعیت کفار را نقل کردهاند.
آمار تعداد کشتههای کفار از ۲۲ تا ۲۸ نفر و تعداد شهدا مسلمان ۷۰ نفر اعلام شده است. در این جنگ پیشانی مبارک پیامبر(ص) را شکستند.
ردالشمس
در این روز در سال ۷ یا ۸ هجری بازگشت خورشید برای امیرالمومنین(ع) به وقوع پیوسته است. به قولی این واقعه در ۱۷ شوال بوده است. بار دیگر در ۶ شوال سال ۳۶ هجری بازگشت خورشید برای آن حضرت اتفاق افتاده است. لازم به یادآوری است که ردشمس برای امیرالمومنین(ع) دوبار اتفاق افتاده است. یکی در زمان پیامبر(ع) در نزدیکی مسجد قبا، و دیگری پس از رحلت آن حضرت در سرزمین بابل در نزدیکی حله.
علامه امینی به تفصیل احادیث ردالشمس را به طرق مختلف و همچنین کسانی را که درباره ردالشمس کتاب تألیف کردهاند در الغدیر بیان فرموده است.
جنگ بنیقینقاع
در این روز بعد از ۲۰ ماه از هجرت نبوی غزوه بنیقینقاع واقع شد، و بنابر قولی این جنگ در صفر به وقوع پیوسته است.
انتهای پیام
نظرات