ناصر آملی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به وجود افکار و سلایق مختلف در جامعه ایران، اظهار کرد: در نتیجه وجود چنین فضای متکثری در کشور، طبیعتا دوقطبی نیز به وجود میآید. در حقیقت، هنگامی که تضارب آرای سیاسی در جامعه ایجاد شده و عمق پیدا میکند، قطبهای سیاسی نیز تشکیل میشود و متناسب با فعالیت جامعه، گاه کاهش مییابد و گاه افرایش. لذا از نظر بنده از بین بردن دوقطبی نه ممکن است و نه مطلوب.
وی با بیان اینکه مهم تعامل درست قطبهای سیاسی در فضای مناسب است، عنوان کرد: مهم این است که قطبهای مختلف سیاسی در چارچوب قانون با یکدیگر مواجه شده و گفتوگو کنند. اینکه تلاش کنیم دوقطبیها را کاهش دهیم، بیمعنی است؛ زیرا این فضا محصول طبیعی یک جامعه پویا و آگاه است.
دبیر حزب اتحاد ملت در خراسان رضوی با اشاره به زیرساختهای لازم جهت ایجاد فضای تعامل بین قطبهای مختلف جامعه، بیان کرد: اگر فضای باز و آزاد ایجاد شود و حکومت امکانی برای گفتوگو، تبادل نظر و آزادی رسانهها ایجاد کند، قطبهای سیاسی در چارچوب نهادهای مدنی قانونی شکل میگیرند در این چارچوب با هم رقابت میکنند و به این شکل، مردم بین این قطبها دست به انتخاب میزنند.
آملی ادامه داد: باید در کشور توسعه سیاسی شکل قانونمند پیدا کرده و حاکمان به این قانونمندی پایبند باشند؛ دولت باید دوقطبیهای سیاسی را به رسمیت بشناسد و به وزارتهای کشور و اطلاعات دستور دهد تا بستر لازم برای رقابت سیاسی در کشور در چارچوب نهادهای مدنی و روان را ایجاد کنند.
وی با بیان اینکه هنوز شرایط مناسب برای تعامل بین قطبهای مختلف جامعه فراهم نشده است، افزود: تا کنون گامی عملی برای ایجاد فضای تعامل بین قطبهای مختلف سیاسی برداشته نشده، اما باید توجه داشت که آقای پزشکیان در شرایطی بحرانی رئیسجمهور شد و طی این مدت دولتش هم با بحرانهای مختلف و زیادی دستوپنجه نرم کرده است، لذا تا کنون فرصتی برای رسیدگی به اموری مانند ایجاد فضای تعامل نداشته است. امیدواریم با به ثمر رسیدن مذاکرات و کاهش تحریمها، دولت فرصت یابد که به چنین وظایفی نیز عمل کند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اضافه کرد: اکنون کشور در شرایطی است که سبب میشود دولت به جای توسعه سیاسی، صرفا به فکر انرژی و اقتصاد جامعه باشد. پس از اینکه خطرات کشور با کمک سایر نهادها رفع شود، آنگاه خواهیم دید که دولت انگیزه و توان لازم برای ایجاد زیرساختهای توسعه مدنی را دارد.
انتهای پیام
نظرات