• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۴۰۴ / ۰۹:۰۶
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404061810580
  • خبرنگار : 71573

محمدرضا صفدری مطرح کرد

هشداری درباره مخاطبان داستان

هشداری درباره مخاطبان داستان

محمدرضا صفدری با بیان اینکه مخاطبان داستان روز به‌روز کمتر می‌شوند می‌گوید: بسیاری از نویسنده‌های جوان به این دلیل کار نوشتن را رها می‌کنند.

این داستان‌نویس که به‌تازگی مجموعه‌ای از داستان‌های شاگردانش در کارگاه‌های نویسندگی را با عنوان «همچنان داستان» در نشر عینک منتشر کرده است، در گفت‌وگو با ایسنا درباره این کتاب گفت: این کتاب بخشی از داستان‌هایی است که بچه‌ها نوشته بودند، البته چند نفر هم دوست نداشتند داستان‌شان در این مجموعه باشد و  داستانی ندادند. در واقع  این کتاب تجربه‌ بچه‌ها در کارگاه است که با هماهنگی آن‌ها چاپ شد. خوشحالی‌اش برایم این بود که کتاب انگیزه‌ای باشد که بچه‌ها نوشتن را رها نکنند. بیشتر نویسنده‌های جوان بعد از نوشتن چند کار، زمانی که می‌بینند خواننده‌ای نیست و بازخوردی ندارد و دیده نمی‌شوند، نوشتن را رها می‌کنند. خوشحالم این اتفاق افتاد و هرکدام از این‌ها می‌تواند بهتر و بهتر شود. مجموعه دوم این کتاب نیز درحال آماده‌سازی است.

 او درباره دیدگاه‌های متفاوتی که درباره کارگاه‌های داستان‌نویسی وجود دارد، درباره این کارگاه‌ها گفت: نمی‌توانم یک حکم کلی بدهم و بگویم کارگاه داستان‌نویسی خوب است یا بد؛ برخی آن‌ها را نفی می‌کنند و می‌گویند داستان‌نویسی نیاز به کارگاه ندارند و برخی آن را برای نویسنده‌های جوان مفید می‌دانند. به‌نظرم اتفاق خوبی که در این کارگاه‌های داستان‌نویسی می‌افتد این است که بچه‌ها از راه دور و نزدیک یکدیگر را می‌شناسند و گفت‌وگو می‌کنند و شناخت بیشتری از داستان پیدا می‌کنند. خود من در این گفت‌وگوها چیزهایی از داستان یاد گرفتم که پیش از آن نمی‌دانستم. برداشت‌های متفاوتی از داستان شکل می‌گیرد و این اتفاق خوبی است. 

 صفدری درباره اینکه پنج‌ سالی می‌شود که کتاب تازه‌ای منتشر نکرده است، درباره اینکه‌ آیا کتابی در دست دارد، گفت: چند کار نیمه‌تمام دارم که نیاز به بازخوانی دارند. گاه موقعیت‌هایی پیش می‌آید که نمی‌شود کتاب منتشر کرد.

او درباره اینکه آیا کمبود مخاطب از دلایل این موضوع می‌تواند باشد، گفت: متأسفانه خواننده‌ها روزبه‌روز کمتر می‌شوند، کسانی هستند که داستان جایگاهی در زندگی‌شان ندارد و شاید به سینما گرایش داشته باشند. این موضوع شاید نیاز به تحقیق روان‌شناسی و  جامعه‌شناسی دارد که چرا گرایش به داستان‌ دارد کمتر می‌شود. شاید اگر کتاب‌ها را بخوانند نگاه‌شان تغییر کند. البته یکی از فایده‌های کارگاه‌های داستان‌نویسی این است که دست‌کم افراد  را با ادبیات آشنا می‌کنند و داستان‌نویسان ما هرکدام به اندازه توان خود دارند این‌ کار را انجام می‌دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha