• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1404020100655
  • خبرنگار : 71664

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران اعلام کرد

«پزشکی خانواده» از برنامه‌های اصلی دولت برای سلامت / آغاز این برنامه از روستاها طی امسال

«پزشکی خانواده» از برنامه‌های اصلی دولت برای سلامت / آغاز این برنامه از روستاها طی امسال

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران، برنامه پزشکی خانواده را جزو برنامه‌های اصلی دولت چهاردهم در حوزه سلامت خواند و گفت: این برنامه در سال جاری از روستاها آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سیدرضا رئیس‌کرمی در نشستی خبری در هفته سلامت اظهار کرد: شعار «سرآغازی سرآمد، آینده‌ای سرآمد» برای هفته سلامت سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است. این شعار به منظور  این است که سلامت را از دوران کودکی پیگیری کنیم تا آینده‌ای سلامت داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران با بیان اینکه توجه به موضوع سلامت در تمام زمینه‌ها مهم است، توضیح داد: تمام جنبه‌های رفتاری چه رفتارهای تغذیه‌ای و چه رفتارهای فردی در سنین مختلف می‌بایست مبتنی بر برنامه‌های سالم و متناسب با زندگی سالم باشد و بر اساس رفتارهای سالم پیش‌ رود. اگر رفتارها بر اساس برنامه‌های سالم باشد، نه تنها نوجوانان و جوانان سالمی در آینده داریم، بلکه سالمندان سالم نیز خواهیم داشت که شرایط زندگی بهتری را طی حیات خود تجربه کرده‌اند.

وی با بیان اینکه سلامت زنان از اهمیت فراوانی برخوردار است، تصریح کرد: سلامت اولیه دختران سبب می‌شود که دختران نوجوانی سالم، بارداری‌های سالم، مادران سالم و در نهایت فرزندان سالم داشته باشیم. توجه به سلامت زنان می‌بایست از دوران نوزادی در کانون توجه قرار گیرد. توجه به سلامت از دوران نوزادی از اهمیت فراوانی برخوردار است و حتی می‌توان گفت که به پیش از دوران لقاح بازمی‌گردد. با توجه به این شرایط، مسائل آموزشی در حوزه سلامت و بهداشت می‌بایست به مردم آموزش داده شود تا بتوانند بارداری خوبی را تجربه کنند و نوزاد سالمی به دنیا آورند.

رئیس‌کرمی درباره ارائه خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که ۳ میلیون مراجعه در حوزه بهداشت و ۱۵ میلیون خدمت بهداشتی و درمانی مانند واکسیناسیون و خدمات مراقبتی ارائه می‌دهیم. ۵۵هزار مراجعه در تعطیلات نوروزی، ۵۸۰۰ بستری در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی تهران و ۲۴۰۰ عمل جراحی داشته‌ایم.

وی درباره نامگذاری روزهای هفته سلامت نیز اظهار کرد: هدف از نامگذاری روزهای هفته سلامت این است که فعالیت‌های خاص و مرتبط با موضوع نامگذاری شده را آغاز کنیم. امروز، اول اردیبهشت ماه مصادف با نخستین روز هفته سلامت است و شعار «عدالت در سلامت با پزشکی خانواده و نظام ارجاع» را برای این روز انتخاب کرده‌ایم. برنامه پزشکی خانواده جزو برنامه‌های اصلی دولت چهاردهم در حوزه سلامت است و این برنامه در سال جاری از روستاها آغاز می‌شود. پیش از این، برنامه پزشکی خانواده در کشور آغاز شده بود و سابقه بسیار زیادی دارد اما وزارت بهداشت در نظر دارد سطوح دوم و سوم مراقبت و پرونده الکترونیک سلامت را در برنامه پزشکی خانواده عملیاتی کند. امیدوارم که جمعیت روستایی ۳۰ میلیون نفری در طرح پزشکی خانواده قرار گیرند و سپس این طرح در شهرهای با کمتر از ۲۰ هزار نفر جمعیت اجرا شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد برنامه پزشکی خانواده اظهار کرد: هدف از اجرای برنامه پزشکی خانواده عدالت در سلامت است تا تمام افراد به یک میزان از خدماتی مشخص برخوردار شوند. سیستم بیمه ملی انگلستان، برنامه نظام ارجاع را حدود ۷۶ سال پیش آغاز کرد و ۱۰ سال زمان برد تا این سیستم در این کشور مستقر شود. اجرای برنامه پزشکی خانواده کمی زمان بر است. ما می‌خواهیم کاری کنیم که افراد خودسرانه به بیمارستان‌ها مراجعه نکنند و در صورت تصمیم یک پزشک عمومی در سطح یک، به متخصص مراجعه کنند. به طور مثال، گاهی اوقات افراد برای یک عفونت ساده از شهر اسلامشهر به مرکز طبی کودکان می‌آیند تا خدمات دریافت کنند ما می‌خواهیم از چنین رفتارهایی جلوگیری کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه شعار «محیط سالم، جامعه سالم، مشارکت مردم» برای دومین روز از هفته سلامت انتخاب شده، خاطرنشان کرد: ما در محیط پیرامونی خود با مشکلاتی در حوزه زیست محیطی مواجه هستیم؛ به طور مثال، مردم تهران با مسائلی مانند آلودگی هوا، کیفیت آب و تغییرات اقلیمی و مسائل مختلف دیگر مواجه هستند. این مسائل می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد.

وی درباره سومین روز از هفته سلامت توضیح داد: شعار «سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت، نسل توانمند» برای شعار سومین روز هفته سلامت در نظر گرفته شده است. افزایش سواد سلامت با استفاده از روش‌های نوین فناوری مانند هوش مصنوعی و اپلیکیشن‌ها می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد. سامانه پژوهشی «فصل بالندگی» که برای دوران نوجوانی طراحی شده، روز گذشته رونمایی شد و شروع به کار می‌کند.

رئیس‌کرمی با بیان اینکه نوجوانی از اهمیت فراوانی برخوردار است، خاطرنشان کرد: اگرچه دوره نوجوانی از اهمیت فراوانی برخوردار است اما در حوزه آموزش سلامت کمتر مورد توجه قرار گرفته است. همچنین با توجه به اینکه به موضوع جوانی جمعیت بسیار تاکید داریم می‌بایست به موضوع سواد سلامت مادر توجه کنیم و این موضوع را جزو وظایف اصلی خود در نظر گیریم. به طور قطع، مادری که اطلاعات کافی در حوزه سلامت داشته باشد، مراقبت خوبی خواهد داشت و همچنین بارداری سالمی را تجربه می‌کند که در نهایت نسلی توانمند را به ارمغان می‌آورد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره چهارمین روز از هفته سلامت گفت: شعار «فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت» برای این روز انتخاب شده است. ما در نظر داریم که آموزش‌های مناسب در حوزه سلامت و بهداشت را با استفاده از روش‌های فرهنگی و هنری برای افزایش سواد سلامت در اختیار مردم قرار دهیم.

رئیس‌کرمی در ارتباط با پنجمین روز از هفته سلامت اظهار کرد: شعار «ورزش همگانی» برای پنجمین روز از هفته سلامت انتخاب شده است. تمام افراد از اهمیت تحرک و سلامت آگاه هستند، اما نکته این است که این موضوع را به مرحله عملی برسانیم. باید باور داشته باشیم که برای حفظ سلامتی به تحرک و ورزش نیاز داریم.

وی درباره نامگذاری ششمین روز هفته سلامت توضیح داد: «مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده امیدبخش» برای ششم روز از هفته سلامت در نظر گرفته شده است. مراقبت در بارداری و آموزش‌های مناسب برای مادران یک موضوع بسیار مهم است و فعالیت‌های خوبی در حوزه بهداشت انجام شده که به باروری مناسب  در نتیجه تولد سالم نوزاد منجر می‌شود.

رئیس کرمی با بیان اینکه هفتمین روز از هفته سلامت با عنوان «نه به تصادفات» نامگذاری شده، خاطرنشان کرد: برنامه پویش نه به تصادف حدود دو ماه پیش آغاز شد و این موضوع با جدیت تمام در سال جاری دنبال می‌شود. پویش نه به تصادف دارای ابعاد مختلفی است که بخشی از آن در ارتباط با آگاهی بخشی و اطلاع رسانی است. مردم باید باور داشته باشند که قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه صحبت‌هایش در پاسخ به سوالی درباره کمبود رزیدنت‌های تخصصی و فوق تخصصی گفت: کمبود رزیدنت‌های تخصصی و فوق تخصصی در برخی رشته‌های مادر مانند اطفال، بی‌هوشی، طب اورژانس و بیماری‌های عفونی در دانشگاه علوم پزشکی تهران محسوس است و با کمبود جدی مواجه هستیم. البته این کمبود در برخی مناطق کشور بسیار زیاد است؛ به طور مثال، فقط یک رزیدنت دوره اطفال در دانشگاه علوم پزشکی اهواز حضور دارد. شرایط آموزشی و رفاهی برای حل این مشکل باید بهبود یابد. اما علت اصلی عدم تمایل به حضور در برخی رشته‌ها ریشه در مسائل مالی دارد و باید در سطح کشور مورد چاره‌اندیشی قرار گیرد.

وی همچنین در پاسخ به سوالی دیگر، با اذعان به شلوغی درمانگاه‌ها و مشکلات نوبت‌دهی در برخی بیمارستان‌ها بیان کرد: شلوغی بیش‌ از اندازه، فرسودگی برخی بیمارستان‌ها با قدمت بیش از 70 سال و گاهی شیوه نادرست برخورد با بیماران، از جمله دلایل نارضایتی بیماران است که در حال پیگیری برای اصلاح آن‌ها هستیم.

در ادامه دکتر علیرضا اولیایی منش، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست خبری در پاسخ به سوالی درباره قانون جوانی جمعیت و اقدامات دانشگاه در این باره، اظهار کرد: بر اساس بررسی‌های کشوری، قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی تهران به خوبی عمل کرده است و به مصوبات قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده به خوبی عمل کرد؛ به نحوی که رتبه اول را در سال گذشته به دست آوردیم. برنامه‌های متعددی برای تاسیس مهد کودک دانشگاه علوم پزشکی تهران داریم. مادران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تهران از ساعت کاری منعطف و مرخصی برخوردار هستند.

وی در پاسخ به سوالی درباره کمبود واکسن نیز گفت: با کمبود جدی واکسن در کشور مواجه نیستیم و گاهی اوقات با کمبودهای مقطعی مواجه بوده‌ایم. نباید تصور کرد که همواره کمبود واکسن در کشور وجود دارد. اگرچه در زمینه تجهیزات نیز با مشکلاتی روبرو هستیم اما کمبودها به نحوی نیست که ارائه خدمت متوقف شود.

اولیایی منش درباره میزان مرگ و میر کودکان کمتر از ۵ سال نیز اظهار کرد: میزان مرگ و میر کودکان کمتر از ۵ سال نیز شیب نزولی داشته است. میزان مرگ و میر کودکان کمتر از ۵ سال در هر هزار تولد زنده معادل ۹.۷۶ بوده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره توزیع بسته‌های تغذیه‌ای در میان گروه‌های هدف گفت: بسته‌های تغذیه‌ای با همکاری کمیته امداد و وزارت رفاه در میان گروه‌های هدف توزیع می‌شود. بررسی‌ها بیانگر این است که میزان بسته‌های توزیع شده طی سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ دو برابر افزایش یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha