به گزارش ایسنا، سفر توریستی از اروپا و سایر مناطق جهان به آمریکا درحالی روند نزولی چشمگیری پیدا کرده است که تنها در ماه مارس، ورود گردشگران اروپای غربی به آمریکا بیش از ۱۷ درصد کاهش یافته که بسیاری آن را نشانهای از اعتراض به سیاستهای مهاجرتی و خارجی دولت ترامپ میدانند.
بیشترین افت مربوط به مسافران اروپای غربی، آمریکای مرکزی و حوزه کارائیب است.
در مقایسه با سال ۲۰۲۴، مجموع مسافران جهانی آمریکا که از راه هوایی، دریایی و زمینی در سال ۲۰۲۵ به این کشور وارد شدهاند، حدود ۳.۳ درصد کاهش یافته است. ماه مارس کاهش قابلتوجهی را ثبت کرد که حاکی از افت ۱۱.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
آمارها نشان میدهند ترافیک سفر از تقریباً همه مناطق جهان کاهش یافته است. بدترین نتایج از اروپای غربی (منفی ۱۷.۲ درصد)، حوزه کارائیب (منفی ۲۶ درصد)، آمریکای مرکزی (منفی ۲۶ درصد) و آفریقا (منفی ۱۲.۴ درصد) گزارش شده است.
تنها استثناها، خاورمیانه با رشد ۱۷.۷ درصد و اروپای شرقی با رشد ۱.۵ درصد بودهاند.
کاهش چشمگیر از سوی کشورهای کلیدی اروپا
تمرکز بر سفرهای هوایی نشان میدهد که بازارهای بزرگ اروپایی دچار کاهشهای قابل توجهی شدهاند. در ماه مارس، ۴۵ هزار و ۸۰۰ نفر کمتر از بریتانیا به آمریکا سفر کردند (کاهش ۱۴.۸ درصدی) و آلمان با افت ۵۲ هزار و ۲۰۰ نفر (کاهش ۲۸.۵ درصدی) بیشترین کاهش را تجربه کرده است.
اسپانیا، که از جمله کشورهای پرمسافر اروپایی به ایالات متحده در ماه مارس ۲۰۲۵ بود، نزدیک به ۲۰ هزار کاهش را ثبت کرده است (کاهشی در حدود ۲۴.۵ درصد). مجموعاً، این سه کشور اروپایی در یک ماه، بیش از ۱۱۸ هزار مسافر کمتر به آمریکا فرستادهاند.
چرا اروپاییها عقبنشینی کردهاند؟
استفان گوسلینگ، استاد دانشگاه لینئوس در سوئد، میگوید که نگرانیها درباره سختگیریهای مهاجرتی و سیاستهای جدید تجاری دولت ترامپ میتواند برخی گردشگران را از سفر به آمریکا باز داشته باشد.
او میگوید: مدارک قابلتوجهی وجود دارد که نشان میدهد دولت جدید آمریکا، مهاجران، دانشجویان خارجی و حتی دارندگان گرین کارت را تحت نظارت بیشتری قرار داده است. این تصویر تازهای از آمریکا به نمایش میگذارد؛ کشوری که دیگر مهماننواز نیست و همین باعث دلسردی گردشگران شده است.
گوسلینگ همچنین معتقد است: این کاهش میتواند بخشی از یک بایکوت آگاهانه باشد.
به گفته این استاد دانشگاه، بسیاری از مردم احساس میکنند دولت فعلی در حال تخریب دموکراسی است و با شرکای قدیمی مانند دشمن رفتار میکند، درحالیکه از دولتهای مستبد حمایت میکند. این رفتار باعث بایکوت محصولات و خدمات آمریکایی در بسیاری از کشورهای اروپایی شده است و شاید گردشگری نیز بهعنوان ابزاری برای ضربه زدن به اقتصاد آمریکا تلقی شود.
پاسخ مستقیم به سیاستهای ترامپ
ریچارد باتلر، استاد مدیریت گردشگری در مدرسه کسبوکار استراتکلاید، معتقد است که کاهش سفر به آمریکا مستقیما با سیاستهای ترامپ مرتبط است. او میگوید: تغییرات در الگوی سفرهای بینالمللی به آمریکا با سیاستهای ریاستجمهوری ترامپ ارتباط مستقیمی دارد.
او همچنین به کاهش سفر از کانادا اشاره میکند و میگوید که بسیاری از کاناداییها که دارای خانههای زمستانی در جنوب آمریکا هستند، در حال فروش یا برنامهریزی برای بازنگشتن به آنها هستند؛ واکنشی به اظهارات رئیسجمهور درباره کانادا و تعرفههای تنبیهی تجاری.
هشدارهای رسمی از سوی دولتهای اروپایی
در ماه گذشته، دولتهایی مانند آلمان و بریتانیا هشدارهایی رسمی درباره قوانین مهاجرتی سختگیرانه آمریکا صادر کردند. وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که حتی داشتن تأییدیه الکترونیکی سفر (ESTA) نیز تضمین ورود به خاک آمریکا نیست.
این هشدار پس از آن صادر شد که سه گردشگر آلمانی از ورود به آمریکا منع شدند و به مراکز بازداشت منتقل شدند. همچنین در ۱۸ مارس، دو نوجوان آلمانی در فرودگاه هونولولو بازداشت شدند، چون نتوانستند مدرکی دال بر محل اقامت کامل خود ارائه دهند.
آیندهای مبهم
کارشناسان معتقدند ممکن است کاهش سفر به آمریکا در ماههای آینده بیشتر شود، بهویژه اگر بیثباتی سیاسی در ایالات متحده ادامه یابد.
استفان گوسلینگ میگوید: به نظر من اوضاع پیش از آنکه بهتر شود، بدتر خواهد شد. پرسش اصلی این است که آیا برند آمریکا بهطور دائمی آسیب خواهد دید یا نه؟ که بهنظر من پاسخ مثبت است.
با این حال، نوئل سالازار، استاد مردمشناسی اجتماعی و فرهنگی در دانشگاه لون بلژیک، با این یادآوری که «مارس ماه پرگردشگر سال نیست»، میگوید: نمیتوان با قطعیت از یک روند پایدار سخن گفت. او اضافه میکند: کاهش سفر در مارس در سایه شرایط ژئوپولیتیکی فعلی قابلتوجه است، اما هنوز زود است که بگوییم مردم سفر به آمریکا را کاملا لغو کردهاند یا فقط آن را به تعویق انداختهاند.
منبع: یورونیوز
انتهای پیام
نظرات