به گزارش ایسنل، سیدرضا صالحی امیری که برای حضور در نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) به ارزروم ترکیه رفته است، با اشاره به حجم نامتوازن تبادلات گردشگری میان ایران و ترکیه اظهار کرد: در سال گذشته، بیش از سهونیم میلیون ایرانی به ترکیه سفر کردند اما تنها حدود ۵۸۰ هزار گردشگر از ترکیه به ایران آمدند. این تفاوت معنادار نیازمند بازنگری در سیاستهای تعامل گردشگری دو کشور و تحقق یک توازن راهبردی در چارچوب دیپلماسی فرهنگی است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ظرفیتهای فرهنگی مشترک دو کشور ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: این اشتراکات فرهنگی میتواند زمینهساز همکاریهای گستردهتری در حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و برنامهریزیهای فرهنگی مشترک باشد.
او از برنامهریزی برای برگزاری دو رویداد بزرگ فرهنگی به صورت متقابل در تهران و یکی از شهرهای ترکیه در سال جاری خبر داد و افزود: در سالی که از سوی دو کشور بهعنوان «سال فرهنگی مشترک» نامگذاری شده، تلاش ما این است که با بهرهگیری از ابزار فرهنگ و هنر، نزدیکی میان ملتها را تعمیق ببخشیم. هر گردشگری که از ایران بازدید میکند در واقع به یک سفیر فرهنگی تبدیل میشود که میتواند تصویر واقعی ایران را به جهانیان منتقل کند.
صالحی امیری در آستانه نشست وزرای گردشگری کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) که با میزبانی کشور ترکیه در شهر ارزروم برگزار میشود، در گفتوگو با برخی رسانهها ضمن تبیین اهداف راهبردی جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: هدف ما در این نشست، معرفی ظرفیتها و جذابیتهای گسترده گردشگری ایران به کشورهای عضو اکو است، کشورهایی که همسایگان منطقهای ما و بخش مهمی از قلمرو فرهنگی نوروز را تشکیل میدهند.
او با تأکید بر اینکه ایران یکی از مؤسسان اکو و میزبان دبیرخانه دائمی آن در تهران است، افزود: باید بیش از دیگر اعضا در مسیر تقویت این سازمان و تحقق اهداف منطقهای آن گام برداریم. تعامل مؤثر با کشورهای عضو اکو، تقویت همکاریهای دوجانبه و چندجانبه و ارائه پیشنهادهایی برای فعالسازی ظرفیتهای مشترک گردشگری در دستورکار ما قرار دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: دیپلماسی فعال گردشگری میتواند بستر مناسبی برای جذب سرمایهگذاری خارجی، بهویژه از کشورهای عضو اکو باشد. در این اجلاس همچنین موضوع تعیین متقابل مقاصد گردشگری میان کشورهای عضو و تقویت پیوندهای فرهنگی از جمله موضوعات کلیدی مورد پیگیری ما خواهد بود.
صالحی امیری همچنین گفت: در اجلاس پیشرو تلاش خواهیم کرد تا تصویب کنیم که کشورهای عضو اکو، یکدیگر را بهعنوان مقاصد اصلی گردشگری در برنامههای ملی خود معرفی کنند؛ چراکه در وضعیت حساس منطقهای امروز، گردشگری و فرهنگ میتوانند بسترساز همگرایی پایدار اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی میان ملتهای منطقه باشند.
انتهای پیام
نظرات