به گزارش ایسنا، در ادامه روند توسعه و بهروزرسانی استانداردهای ملی در حوزه فناوری نانو، دو استاندارد جدید با هدف تقویت زیرساختهای علمی و صنعتی این حوزه تدوین و منتشر شدهاند. این اسناد میتوانند به ایجاد درک مشترک، تسهیل ارتباطات تخصصی و بهبود فرآیندهای پژوهشی و صنعتی در این حوزه کمک کنند.
یکی از این دو استاندارد مصوب شده " فناوری نانو- راهنمای اندازهگیری غلظت عددی نانوذرات" است. این استاندارد، مروری بر روشهای مورد استفاده برای تعیین غلظت عددی نانوذرات در پراکنههای مایع و هواسلها ارائه میکند. روشهای توصیفشده شامل مجموعه ترکیبی از روشهای اندازهگیری، از تهنشینی مرکزگریز تفاضلی (DCS)، پراکندگی پویای نور چندزاویهای (MDLS)، پراکندگی پرتو ایکس زاویه کوچک (SAXS) و طیفسنجی فرابنفش–مرئی (UV-Vis) گرفته تا روشهای شمارش ذرات شامل آنالیز ردگیری ذرات (PTA)، حسگر مقاومت تپپی (RPS)، طیفسنجی جرمی پلاسمای جفتشده القایی تکذرهای (spICP-MS)، شمارنده ذرات متراکم (CPC) و سامانه تحلیل تحرک تفاضلی (DMAS) است. این استاندارد اطلاعاتی در مورد استفاده از هر روش، بههمراه ملاحظاتی برای آمادهسازی نمونه، مزایا و محدودیتها ارائه میکند.
به نقل از ستاد نانو، استاندارد دوم "فناوری نانو ـ پوششهای تبدیلی نانومقیاس ـ ویژگیها و روشهای آزمون" است. هدف از تدوین این استاندارد، ارائه روشهای آزمون برای مشخصهیابی و تعیین ویژگیهای عملکردی پوششهای تبدیلی بر پایه فناوری نانو است. این استاندارد برای انواع پوششهای تبدیلی شامل پوششها با ضخامت در مقیاس نانو، پوششهای نانوساختاری و یا پوششهایی با حداقل یک جزء نانومتری که روی سطح فلزات مختلف، برای جلوگیری از خوردگی، سایش، فرسایش و افزایش چسبندگی، بهصورت پوشش نهایی یا میانلایه برای لایه بعدی اعمال میشوند، کاربرد دارد.
انتهای پیام
نظرات