• شنبه / ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۵:۱۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1404020603747
  • منبع : روابط عمومی وزارتخانه میراث فرهنگی صنایع…

در دیدار وزرای گردشگری ایران و ترکیه چه گفته شد

ایران در رتبه سوم گردشگران ترکیه قرار گرفت/ کارت بانکی مشترک بین ایران و ترکیه طراحی شود

ایران در رتبه سوم گردشگران ترکیه قرار گرفت/ کارت بانکی مشترک بین ایران و ترکیه طراحی شود

وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در دیدار با وزیر میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی اعلام کرد ایران در رتبه سوم گردشگران ورودی به ترکیه قرار دارد و صالحی امیری هم پیشنهاد کرد کارت بانکی مشترکی طراحی شود تا گردشگران ایرانی بدون حمل پول نقد از خدمات گردشگری در ترکیه بهره‌مند شوند.

به گزارش ایسنا، در حاشیه اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو، سیدرضا صالحی‌امیری ـ وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ـ شنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با مهمت نوری ارسوی ـ وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه ـ دیدار کرد. طرفین بر ضرورت بازنگری در سیاست‌های فرهنگی و توسعه همکاری‌های گردشگری میان دو کشور تأکید کردند.

صالحی‌امیری در این دیدار با اشاره به پیوندهای تاریخی و فرهنگی عمیق ایران و ترکیه یادآور شد: روابط دو کشور ریشه‌ای عمیق در تاریخ دارند و سیاست‌های فرهنگی، همواره یکی از ارکان این روابط بوده است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت همکاری‌های گردشگری، گفت: در سال ۲۰۲۴، بیش از سه میلیون و پانصد هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سفر کرده‌اند و ترکیه مقصد نخست ایرانیان در میان ۱۵۰ کشور دنیا است. این امر نشان‌دهنده پیوندهای عمیق فرهنگی، زیرساختی و جغرافیایی دو ملت است.

صالحی امیری اظهار کرد: برای تسهیل سفر گردشگران، پیشنهاد می‌کنم کارت بانکی مشترکی طراحی شود تا گردشگران ایرانی بدون حمل پول نقد بتوانند از خدمات گردشگری در ترکیه بهره‌مند شوند. همچنین تشکیل مجدد کمیته مشترک فرهنگی در تبریز و سایر شهرها و تدوین مانیفستی جدید برای توسعه گردشگری میان دو کشور، ضرورت دارد.

صالحی‌امیری گفت: ایران آماده جذب سرمایه‌گذاری‌های گردشگری به‌ویژه از ترکیه است. در این راستا بسته‌های ویژه سرمایه‌گذاری با مشوق‌های متعدد و معافیت‌های مالیاتی در حوزه هتل‌سازی و زیرساخت‌های گردشگری آماده شده است. همچنین با توجه به انتخاب ۲۲۴ نقطه ساحلی برای توسعه گردشگری، فرصت‌های بی‌نظیری برای سرمایه‌گذاری فراهم شده است.

وی در ادامه بر لزوم همکاری‌های رسانه‌ای میان دو کشور تأکید کرد و گفت: برای تحکیم بیشتر روابط فرهنگی و گردشگری، ضروری است که دو کشور از ظرفیت‌های رسانه‌ای و فضای مجازی بهره‌برداری کنند. معرفی متقابل جاذبه‌های گردشگری از طریق رسانه‌های ملی و شبکه‌های اجتماعی، می‌تواند شناخت عمیق‌تری را میان ملت‌ها ایجاد کند و پل‌های ارتباطی بیشتری در راستای توسعه گردشگری مشترک بسازد.

صالحی‌امیری از وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه برای سفر رسمی به ایران و حضور در نشست‌های تخصصی گردشگری و نمایشگاه‌های مشترک گردشگری و سرمایه‌گذاری در تهران، تبریز، شیراز و اصفهان دعوت کرد و گفت: ما به دنبال ساخت پلی مستحکم‌تر میان فرهنگ و گردشگری دو کشور هستیم.

مهمت نوری ارسوی، وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه نیز در این دیدار گفت: ایران و ترکیه دارای اشتراکات فرهنگی و اقتصادی عمیقی هستند و تعمیق این همکاری‌ها به نفع دو ملت خواهد بود.

وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه افزود: در چهارماه نخست سال ۲۰۲۵ میلادی، بسیاری از گردشگران ایرانی وارد ترکیه شده‌اند و ایران در رتبه سوم گردشگران ورودی به ترکیه قرار دارد.

ارسوی با استقبال از پیشنهادهای مطرح شده از سوی وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران، اظهار کرد: آماده‌ایم نشست‌های تخصصی گردشگری و فرهنگی را در شهر تبریز برگزار کنیم و همچنین با معرفی متقابل جاذبه‌های گردشگری دو کشور در رسانه‌های ملی و شبکه‌های اجتماعی، شناخت متقابل را افزایش دهیم.

او ادامه داد: یکی از آرزوهای ما، توسعه سرمایه‌گذاری‌های مشترک در حوزه گردشگری است. همچنین برگزاری دو نمایشگاه بزرگ گردشگری و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در تهران و استانبول، گامی بلند برای تحکیم روابط فرهنگی و اقتصادی میان ایران و ترکیه خواهد بود.

وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه برای سفر به ایران در آینده نزدیک، تمایل نشان داد و گفت: برای برگزاری نشست‌های سرمایه‌گذاری و توسعه پروژه‌های مشترک آماده هستیم و امیدواریم این روند به شکل عملیاتی پیگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha