به گزارش ایسنا، هشتصد و بیست و نهمین شب از سلسله شبهای بخارا به معرفی شاجهان (شاهجهان) اختصاص یافته است.
در توضیح اهمیت برگزاری چنین رویدادی آمده است: دامنههای شاجهان در بلندای تاریخ میزبان فرهنگهای گوناگون و اقوام مختلف در شهرستانهای اسفراین، شیروان و فاروج و سرچشمههای آن زندگیبخش آبادیهای خود بوده است.
منطقه شاجهان از متنوعترین زیستبومهای گیاهی و جانوری و از جمله پرتراکمترین زیستگاههای پلنگ ایرانی است.
اسفراین شهری کهن و باستانی با پیشینهای پرفراز و نشیب و تاریخی پرآشوب در دامنههای جنوبی است؛ شهری که قباد پادشاه ساسانی به دلیل سرسبزی و آب و هوای خوبش آن را مهرگان (مهرجان) نامیده بود.
این شهر زمانی جولانگاه مقدونیان، در دوران جانشینان اسکندر در تصرف سلوکیان و بعدها در زمان صفویه مورد تاخت و تاز ازبکان بوده و در حدود سیصدسال پیش ـ کمی قبل از روی کار آمدن نادرشاه ـ توسط افغانها ویران شده است. آنچه امروز به نام اسفراین میشناسیم بخشی از ایران کهن است که چون بسیاری از نقاط دیگر آن، تاریخی خونبار را از سر گذرانیده است.
نام اسفراین همواره با شهر بلقیس ـ دومین بنای خشتی ایران ـ همراه است اما در دامنههای جنوبی کوه شاهجهان در محدوده بام و صفیآباد شهری زیرزمینی به نام جهانبان نیز وجود دارد که کمتر مورد توجه بوده است با پیشینه تقریبی ۸۰۰ ساله و دارای از تونلهایی پیچ در پیچ به طول تقریبی ۲۰ کیلومتر که شامل اتاقها و راهروهایی است که چند روستا را به هم وصل میکرده است.
این نشست در ساعت پنج بعدازظهر چهارشنبه دهم اردیبهشت ۱۴۰۴ با سخنرانی محمّدحسین پاپلی یزدی، پروین پروین گنابادی، کمالالدین ناصری، زهرا قلیچیپور و علی دهباشی در آمفی تئاتر دانشکده هنر در دانشگاه بجنورد برگزار میشود.
آمفیتئاتر دانشکده هنر دانشگاه بجنورد در کیلومتر ۵ جاده بجنورد ـ اسفراین قرار دارد.
انتهای پیام
نظرات