به گزارش ایسنا، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ در ششمین اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو اکو که به میزبانی ارزروم ترکیه برگزار شد، برای آسیبدیدگان زلزله اخیر ترکیه آرزوی سلامتی کرد و از میزبانی شایسته و برگزاری موفق این اجلاس از سوی ترکیه در این شرایط قدردانی کرد.
صالحیامیری با اشاره به نقش راهبردی ایران در سازمان همکاری اقتصادی اکو اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بنیانگذاران این سازمان همواره در زمره فعالترین اعضا قرار داشته و برگزاری اولین و پنجمین اجلاس وزرای گردشگری اکو و میزبانی دائمی دبیرخانه این سازمان، شاهدی بر این ادعاست.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سازمان اکو را ظرفیتی ارزشمند برای ایجاد انسجام و یکپارچگی منطقهای دانست و افزود: ما به عنوان اعضا باید از این ظرفیت برای تقویت صلح و ثبات، بهبود رفاه مردم و ترویج ارزشهای مشترک بهره ببریم.
صالحی امیری با اشاره به ویژگیهای ممتاز منطقه اکو همچون وسعت بیش از ۸ میلیون کیلومتر مربع، جمعیتی حدود نیم میلیارد نفر، منابع عظیم انرژی و معدنی و تنوع بینظیر ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری، تاکید کرد: این منطقه میتواند بستر مناسبی برای همکاریهای چندجانبه ملتهای عضو فراهم آورد.
او با اشاره به تدوین «چشمانداز ۲۰۲۵ اکو» گفت: یکی از چالشهای اصلی، فقدان مدلهای منطقهای مناسب برای همکاری بود که با تدوین این سند تا حدودی مرتفع شده است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گردشگری را یکی از محورهای اصلی همکاری در سند چشمانداز ۲۰۲۵ برشمرد و افزود: گردشگری نه تنها از حیث اقتصادی اهمیت دارد، بلکه ابعاد بشردوستانه و معنوی آن نیز، در تقویت تعاملات بینفرهنگی، همبستگی، امنیت و صلح، نقشی مؤثر ایفا میکند.
او ادامه داد: گردشگری منطقه باید در قالب محصولات متنوع همچون گردشگری سلامت، اکولوژیک، تاریخی ـ فرهنگی، مذهبی، ورزشی، دریایی، کوهنوردی و کویرنوردی توسعه یابد و منطقه اکو با زیباییهای طبیعی، ظرفیت آن را دارد که به یکی از مقاصد اصلی گردشگری بومگردی جهان تبدیل شود.
صالحی امیری با اشاره به اهمیت آیینهای نوروزی و جاده ابریشم، توسعه گردشگری سلامت مبتنی بر دانش و توانمندیهای پزشکی منطقه را نیز از جمله مزیتهای رقابتی عنوان کرد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر ضرورت مشارکت جدی تمام اعضا در فعالیتهای اکو اظهار کرد: اقدامات جزیرهای و انفرادی کمکی به توسعه کلی گردشگری منطقه نمیکند و باید با همگرایی جدی، اقداماتی چون ایجاد برند گردشگری اکو، ارتقاء حملونقل منطقهای، تسهیل صدور روادید، تعریف بستههای سفر ترکیبی، شناسایی مسیرهای ریلی، جادهای و دریایی گردشگری و ارتقاء تصویر بینالمللی منطقه از طریق رسانهها و فضای مجازی دنبال شود.
صالحی امیری از دبیرخانه اکو خواست تا این موضوعات را با جدیت بیشتری پیگیری کند و افزود: سرمایهگذاری و مشارکت بخش خصوصی در توسعه گردشگری منطقه، باید در کانون توجه قرار گیرد و خرسندم که بخشی از دستور کار این اجلاس به این موضوع اختصاص یافته است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با قدردانی از انتخاب شهرهای ساری و اردبیل به عنوان پایتختهای گردشگری اکو در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ اظهار کرد: این عناوین با حضور و مشارکت مقامات ملی و بینالمللی جشن گرفته شد و انتخاب شهر ارزروم به عنوان پایتخت گردشگری اکو در سال ۲۰۲۵ را نیز تبریک میگویم.
صالحی امیری بر پایبندی ایران به تعهدات خود در قبال اکو حتی در شرایط سخت ناشی از اقدامات ظالمانه و یکجانبه اقتصادی علیه کشور تاکید کرد و افزود: سیاست جمهوری اسلامی ایران، بهویژه در دولت چهاردهم، بر توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه، بهویژه در حوزه فرهنگ و گردشگری تمرکز دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با ابراز امیدواری نسبت به آینده همکاریهای گردشگری در منطقه اکو، گفت: ما به عنوان نمایندگان ملتهای عضو، میتوانیم با همکاری و همافزایی، شاهد شکوفایی، امنیت، ثبات و رفاه بیشتر در منطقه باشیم.
انتهای پیام
نظرات