به گزارش ایسنا، در این جلسه، ابعاد گوناگون تأثیرات حادثه بر سلامت عمومی از جمله سلامت روان آسیبدیدگان، بهداشت محیط منطقه آسیبدیده، ضرورت آموزشهای سلامت به جامعه محلی، بهداشت دهان و دندان، آمادگی آزمایشگاههای بهداشتی و نیز برنامهریزی برای اقدامات اجرایی کوتاهمدت و بلندمدت، بهطور جامع مورد بررسی قرار گرفت.
دکتر علیرضا رییسی، در سخنانی ضمن ابراز تأسف از وقوع این حادثه تلخ، بر لزوم مدیریت منسجم بحرانهای بهداشتی تأکید کرد و دستورات لازم برای پیگیری وضعیت سلامت جسمی و روانی آسیبدیدگان، ارتقای پاسخگویی آزمایشگاههای بهداشتی، ارزیابی مستمر بهداشت محیط و آموزش عمومی سلامت به جامعه محلی را صادر کرد.
در ادامه جلسه، مهندس محسن فرهادی، رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با ارائه گزارشی مبسوط، اقدامات انجام شده توسط تیمهای بهداشت محیط در منطقه حادثهدیده را تشریح کرد.
وی از اعزام سریع تیمهای تخصصی به منطقه خبر داد و بر تداوم پایشهای محیطی و اعمال اقدامات اصلاحی به منظور پیشگیری از تبعات ثانویه تأکید کرد.
همچنین دکتر محمدرضا شالبافان، مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت، با تأکید بر اهمیت توجه ویژه به ابعاد روانی حادثه، خواستار برنامهریزی منسجم برای رسیدگی به سلامت روان آسیبدیدگان، خانوادههای آنان و سایر افراد درگیر در حادثه شد.
وی بر ضرورت استقرار تیمهای تخصصی سلامت روان آموزش دیده و ارائه خدمات رواندرمانی و حمایتهای روانی اجتماعی تحت نظر و تایید وزارت بهداشت، در منطقه آسیبدیده، تأکید کرد.
دکتر صابر جباری، رییس مرکز جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت نیز در این جلسه، بر اهمیت مراقبت از گروه های آسیب پذیر به خصوص کودکان و مادران باردار، تاکید کرد.
در پایان جلسه، با جمعبندی مباحث مطرح شده، تصمیماتی اجرایی در راستای تقویت خدمات بهداشتی، روانی و محیطی در منطقه اتخاذ و مقرر شد تیمهای تخصصی وزارت بهداشت به صورت میدانی و روزانه در محل حادثه حضور مستمر داشته باشند و گزارشهای عملکردی به ستاد مرکزی بحران وزارت بهداشت ارسال شود.
انتهای پیام
نظرات