به گزارش ایسنا، در تقویم رسمی کشور نهم اردیبهشت به عنوان روز شوراها شناخته شده است. شورا یک اصل عقلی است که آموزههای دین اسلام در کتاب و سنت نیز بر آن صحه گذاشته است. انقلاب اسلامی ایران بر مبنای آموزههای اسلامی همواره بر تشکیل شوراها باور داشته است و مطابق اصل هفتم قانون اساسی، شوراهای اسلامی یکی از ارکان تصمیمگیری و اداره امور کشور هستند.
شوراهای شهر و روستا در سال ۷۸ به طور رسمی کار خود را آغاز کردند و اکنون ۲۵ سالگی خود را میگذرانند؛ بر اساس مفاد قانون شهرداریها، شورا یک مرجع تصمیم گیرنده و نظارتی و دارای اختیارات وسیع است.
در سالهای اخیر برگزاری انتخابات شوراهای شهر و روستا با انتخابات ریاست جمهوری برگزار میشد؛ اما با توجه به حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور شهید رئیسی در سال گذشته و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۳، انتخابات دوره هفتم شوراها برای امسال به دلیل شرایط پر هزینه برگزاری انتخابات و غیره مورد بحث قرار گرفت و پیشنهاد تمدید این دوره شوراها مطرح شد که پس از بحث ها و بررسی پیشنهادات، در حالی که ششمین دوره شوراهای شهر به ماههای پایانی این دوره نزدیک میشد، اواسط اسفند سال گذشته سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام اعلام کرد «با تایید مصوبه مجلس در هیئتعالی نظارت مجمع تشخیص، دوره فعلی شوراهای شهر و روستا تا خرداد ۱۴۰۵ تمدید شده است.»
پیش از این هم در تاریخچه ادوار شوراها چنین تصمیمی مبنی بر تغییر مدت زمان برگزاری جلسات اخذ شده بود؛ شوراهای اسلامی شهر طی شش دوره اخیر خود حواشی زیادی از جمله انحلال یا تمدید دو ساله دوره را تجربه کرده بودند.
تمدید این دوره شوراهای شهر میتواند فرصت مجددی برای اعضای شورا باشد تا در این وقت اضافه تصمیماتی که به مرحله اجرا نرسید و یا مصوباتی که به پیشرفت امور پایتخت و حل مسائل تهران کمک میکند، اخذ شود و شاهد شکوفایی هرچه بیشتر تهران و باز شدن گره هایی از مشکلات پایتخت باشیم. در این راستا به سراغ چند عضو شورای شهر تهران رفتیم تا نظراتشان را درباره فرصت مجدد ۱۰ ماهه و اقداماتی که میتواند برای شهر مؤثر باشد، جویا شویم.
افزایش ۳۰۰ روزه مدت این دوره شوراها، فرصت کمی نیست
به تثبیت پروژههای نیمه تمام دوره ششم خواهیم پرداخت
میثم مظفر رئیس کمیته بودجه شورای شهر تهران در گفتوگو با ایسنا با اشاره به روز شوراها اظهار میکند: این فرصت ویژهای است تا شوراها و شهرداریها بتوانند کارهای نیمه تمامشان را به نتیجه برسانند؛ افزایش بیش از ۳۰۰ روزه مدت این دوره شوراها فرصت کمی نیست و امیدوارم در شهر تهران کارهای صورت گرفته در حوزه حمل و نقل عمومی شامل توسعه زیرساختهای برقی، توسعه تاکسیهای برقی، توسعه ناوگان اتوبوسرانی، ورود اتوبوسهای برقی و واگنهای مترو به نتیجه برسد.
وی ادامه میدهد: مدیریت شهری با تمدید این دوره تلاش خواهد کرد اقدامات گذشتهاش به ثمر بنشیند؛ در این فرصت به تثبیت پروژههای نیمه تمام دوره ششم خواهیم پرداخت و نباید بدهی برای آیندگان بگذاریم و باید بدهیهایی که ناشی از عملکرد خودمان و پیمانکاران این دوره بوده را تسویه حساب کنیم. باید لحظه لحظه این فرصت را قدر دانست و از تک تک ساعتهایش استفاده کرد.
پروژههای نیمه تمام پایتخت را در مدت زمان باقی مانده به اتمام برسانیم
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران نیز در این رابطه به ایسنا میگوید: حل مشکلات مردم، آلودگی هوا، مسائل حمل و نقل و ترافیک را باید در دستور کار داشته باشیم و پروژههای نیمه تمام سطح شهر را در مدت زمان باقی مانده به اتمام برسانیم؛ جمع بندی سال جاری بر همین مبناست و باید پروژههای نیمه تمام کامل شود. توجه به محلات و مناطق محروم شهر تهران از جمله مناطق جنوبی شهر و پیگیری بافتهای فرسوده در اولویتهای ماست که در بررسی بودجه هم برایش اعتبار لازم در نظر گرفته شده است.
شورا با جایگاهی که در قانون اساسی برایش پیش بینی شده فاصله بسیار جدی دارد
مهدی اقراریان دیگر عضو شورای شهر تهران هم در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مردمی بودن شورای شهر و روستاها، اظهار میکند: شورای شهر یکی از نهادهای بسیار مهم است که بر اساس قانون اساسی به ویژه ماده ۱۰۰ قانون شکل گرفته است. باور داریم امروز شورا با جایگاهی که در قانون اساسی برایش پیش بینی شده فاصله بسیار جدی دارد و شوراها با چالشهای گوناگونی در سطح کشور مواجه هستند. اصلاح قوانین و مقررات مربوط به شوراها امید را در دل ما زنده کرده بود که شاید نهاد شوراها بتواند به آن جایگاه اصلی خودش برگردد، اما اصلاحات صورت بر اساس نقش آفرینی بیشتر مردم نبود و فکر میکنم در ساختار شوراها باید تجدید نظر جدی داشته باشیم.
چند اولویت اصلی شورای شهر و مدیریت شهری تهران در وقت اضافه
سید احمد علوی، رئیس کمیته گردشگری و میراث فرهنگی شورای شهر تهران هم درباره فرصت ۱۰ ماهه باقی مانده تا پایان دوره ششم مدیریت شهری عنوان میکند: در این مدت زمان باقی مانده باید کارهای نیمه تمامی که شروع کردیم را تکمیل کنیم؛ اولویتمان هم موضوع آلودگی هوا و ترافیک است و تکمیل ناوگان حمل و نقل عمومی و بحث برقیسازی را در دستور کار داریم. تعداد اتوبوسها باید افزایش پیدا کند و در مورد افزایش تعداد واگنها چه از طریق واگنهای داخلی چه قرارداد با چین باید پیگیری لازم صورت بگیرد.
شهرداری باید در این فرصت باقیمانده سرعت برقی سازی را بیشتر کند
لزوم تعیین تکلیف ساختار گردشگری پایتخت در مدت باقیمانده
وی ادامه میدهد: برقی سازی نیز در شهر شروع شده اما خیلی کند پیش میرود و شهرداری بایستی در این فرصت باقیمانده سرعتش را بیشتر کنند؛ نحوه واگذاری تاکسیهای برقی به به تاکسیرانان هم تعیین تکلیف شود. همچنین در حوزه فرهنگی اولویت ما تعیین تکلیف ساختار گردشگری است و شرکت گردشگری تعیین تکلیف و اساسنامهاش مصوب و فعالیتهایش شروع شود.
لزوم پایش منابع آلاینده، اجرای مصوبات حفظ درختان ارزشمند و طرح جامع آب خام
مهدی پیرهادی عضو شورای شهر تهران نیز در گفتگو با ایسنا با اشاره به فرصت ویژه دوره ششم مدیریت شهری به دلیل تمدید مدت زمان شوراها، میگوید: موضوع شناسایی و پایش منابع آلاینده در سطح مناطق، مصوبه حفظ و شناسایی درختان ارزشمند و طرح جامع آب خام از جمله مصوبات سال گذشته بودند که شهرداری باید آنها را اجرایی کند و نتیجه را به شورا ارائه دهد.
امیدواریم اقدامات باقی مانده اثربخش باشد
به گفته وی، آلودگی صوتی هم از جمله مسائلی است که در مدت زمان باقی مانده شورای شهر تهران به آن خواهیم پرداخت و به تصویب میرسانیم. شورای شهر میتواند طی این مدت زمان مواردی که اولویت دارد را به نتیجه برساند و امیدواریم اقدامات باقی مانده اثربخش باشد.
کارهای بر زمین مانده را با هماهنگی همدلی و وحدت به سرانجام برسانیم
سیدجعفر شربیانی دیگر عضو شورای شهر تهران در گفتوگو با ایسنا با اشاره به تمدید ۱۰ ماهه دوره ششم شوراها میافزاید: شوراهای شهر و روستا یکی از برکات بی بدیل انقلاب اسلامی است که با وجود اینکه با فاصلهای از انقلاب اسلامی شروع شد؛ اما وقتی تاریخ انقلاب را میخوانیم از همان روزهای اول بعد از انقلاب بر تشکیل شوراها اصرار بوده است. رجوع به نیازها و نظرات مردم جزو ارکان انقلاب اسلامی بوده که در قانون اساسی هم خیلی محکم و پرملات به آن پرداخته شده است.
وی ادامه داد: شش دوره از شوراها را پشت سر گذاشتیم فراز و نشیبهای بسیار زیادی را این نهاد مردمی داشته که نکات مثبت آن قطعاً در حوزه مدیریت شهری و روستایی باعث برکات بسیاری بوده است. نیازمند این هستیم که نقاط قوت را حفظ و تقویت کنیم و نقاط منفی را برطرف کنیم؛ البته نکات مثبت و آثار مثبت شوراها در خدمت به مردم خیلی بیشتر از نکات منفی آن بوده و بعد از ۶ دوره تجربه دیگر باید نهادهای تصمیم گیرنده و تصمیم ساز مثل مجلس شورای اسلامی به سمت ایجاد مدیریت یکپارچه شهری بروند.
شربیانی اضافه میکند: تمدید ۱۰ ماهه بالاخره یک فرصت استثنایی است و حالا بنا بر شرایطی که در دوره ششم اتفاق افتاد باید تلاش کنیم در این ۱۰ ماه کارهای روی زمین مانده را با هماهنگی همدلی و وحدت به سرانجام برسانیم. برخی از موضوعات به خصوص در حوزه حمل و نقل و ترافیک در شهر تهران است که بسیار اهمیت دارد. مسائل آلودگی هوا دیگر مسئلهای است که باید به آن بپردازیم و از این فرصت استفاده کنیم.
اتمام پروژههای ناتمام به ویژه در حوزه حمل و نقل و افتتاح دو ابر پروژه پایتخت در وقت اضافه
پرویز سروری، نایب رئیس شورای شهر تهران هم با بیان اینکه اولین بار نیست مدت زمان شوراها تمدید میشود و شورای سوم نیز تمدید شده بود، میگوید: اولویتمان در سال پایانی شورای ششم اتمام پروژههای ناتمام به ویژه در حوزه حمل و نقل است. ساماندهی اتوبوسهای تهران شکل کاملتری خواهد گرفت، بسته اتوبوسهای برقی، تاکسیهای برقی تکمیل خواهد شد و ۴۰۰ اتوبوس دو کابین هم اضافه خواهد شد.
وی ادامه میدهد: افتتاح بزرگراههایی مثل شوشتری و یادگار امام که جزو ابر پروژهها هستند هم در این مدت باقیمانده میتواند خدمت بزرگی را برای کاهش ترافیک تهران انجام دهد و دسترسیهای مردم را بهتر کند. در بحث بافت فرسوده سالی بسیار مهم را پیش رو داریم و شهرداری تهران با سیاستگذاری شورای شهر تهران تلاش دارد با مدیریت بودجه بتواند فعالیت پیمانکاران و فعال کردن پروژهها را به جریان بیاندازد. امیدواریم در پایان، سالی استثنایی را رقم بزنیم و نتایج بسیار خوبی را در کارنامه مدیریت شهری ثبت کند.
انتهای پیام
نظرات