حسین مسگرانی در گفتوگو با ایسنا در خصوص چشمانداز بلندمدت برای توسعه و رشد صنایع خلاق در خراسان رضوی طی یک دوره پنج ساله و اهداف مورد نظر در این راستا اظهار کرد: چشمانداز توسعه صنایع خلاق در استان طی پنج سال آینده، میتواند بسیار روشن، پرامید و اثرگذار باشد؛ به شرط آنکه استراتژیهای مناسب، زیرساختهای اساسی، حمایتهای مالی و فرهنگی و پیوستهای فرهنگی-اجتماعی به درستی طراحی و اجرا شوند.
وی اضافه کرد: این چشمانداز باید در قالب یک نقشهراه منسجم و جامع تعریف شود که اهداف بلندمدت، مراحل تحقق و شاخصهای ارزیابی عملکرد را در بر گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: در این مسیر، توسعه صنایع خلاق در خراسان رضوی میتواند به عنوان یک عامل کلیدی در ارتقاء شاخصهای اقتصادی، فرهنگی و هنری استان عمل و نقش برتر و مثالزدنی در سطح ملی و منطقهای ایفا کند.
مسگرانی در خصوص اهداف و امکانات در نظر گرفته شده برای تحقق چشمانداز گفت: جانبخشی به خراسان رضوی به عنوان قطب ملی و منطقهای در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق یکی از اهداف ما است؛ این استان با تکیه بر پیشینه فرهنگی عظیم، میراث تاریخی غنی، میراث دینی و مذهبی و ویژگیهای فرهنگی منحصر بهفرد میتواند در قالب یک مرکز نوآوریهای فرهنگی و هنری، جایگاه ویژهای در کشور پیدا کند.
وی اضافه کرد: از جمله اهداف در این راستا، جذب گردشگران فرهنگی و هنری، توسعه مراکز فرهنگی و هنری مدرن و بهرهگیری از امکانات و ظرفیتهای بومی در راستای رونق اقتصادی، اشتغالزایی و ارتقاء سطح هنر و فرهنگ است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: گسترش صادرات محصولات و تولیدات خلاقانه در حوزههای مختلف همچون انیمیشن، صنایع دستی، طراحی بازیهای دیجیتال، اپلیکیشنهای فرهنگی، تولید محتواهای دیجیتال و چندین حوزه مرتبط دیگر از اهداف است، لذا این محصولات باید بتوانند وارد بازارهای منطقهای و بینالمللی شوند و با بهرهگیری از فناوریهای نوین و استانداردهای جهانی، زمینهساز رشد صادرات غیرنفتی و ارزآوری برای استان باشند.
وی ایجاد اشتغالهای گسترده، پایدار و تخصصی برای جوانان خلاق و هنرمند در قالب استارتاپهای فرهنگی، شرکتهای دانشبنیان هنری، مراکز تولید محتوا و کسبوکارهای خلاق را از جمله اهداف عنوان و اظهار کرد: کاهش بیکاری، تقویت کارآفرینی و توسعه توانمندیهای انسانی در حوزه صنایع فرهنگی و هنری از اهداف اصلی این برنامهها است.
مسگرانی گفت: تشکیل و تقویت شبکههای خلاق در سطوح مختلف استانی، منطقهای و ملی از اهمیت بالایی برخوردار است. این شبکهها باید شامل هنرمندان، کارآفرینان، مراکز آموزش فنی و حرفهای، دانشگاهها و مراکز پژوهشی، سرمایهگذاران و نهادهای حمایتی باشند تا امکان همافزایی، همکاریهای موثر و توسعه بازارهای داخلی و خارجی فراهم شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: از نیازهای کلیدی و راهکارهای عملیاتی برای تحقق چشمانداز و رسیدن به اهداف بلندمدت، این است است که سیاستها و برنامهریزیهای لازم در حوزههای مختلف بهشکل جامع و مستمر پیگیری شود.
وی در خصوص حمایتهای ساختاری، مالی و سیاستگذاری گفت: تسهیل روند دریافت مجوزهای لازم، ارائه تسهیلات و وامهای کمبهره، راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر در حوزه فرهنگ، هنر و فناوریهای خلاقانه و اجرای سیاستهای تشویقی برای جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی در بخش حمایتی باید صورت گیرد.
مسگرانی در تشریح توسعه زیرساختهای فنی و فناورانه افزود: ایجاد فضاهای کاری مشترک، شتابدهندههای تخصصی، استودیوهای پیشرفته و مراکز آموزش فنی و حرفهای مجهز به تجهیزات روز دنیا در زمینههای مختلف مانند انیمیشن، طراحی صنعتی، چاپ دیجیتال، هنرهای تجسمی و دیگر حوزههای خلاق ضرورت دارد.
وی در ادامه به آموزش و تربیت نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: توسعه آموزشهای کاربردی و دورههای مهارتی باید انجام شود در این راستا طراحی و اجرای رشتههای دانشگاهی و دورههای میانرشتهای مرتبط با صنایع خلاق، برگزاری کارگاهها و دورههای پروژهمحور، حمایت از پایاننامهها و طرحهای پژوهشی در حوزه فرهنگ و هنر و بهرهگیری از فناوریهای نوین در فرآیند آموزش لازم است.
ایجاد ظرفیتهای آموزشی و فرهنگی متناسب با نیازهای روز
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی عنوان کرد: مدیریت و توسعه فضاهای آموزشی و فرهنگی برای نیروی انسانی ماهر و خلاق و تربیت نیروی متخصص در حوزههای مورد نیاز بازارهای داخلی و خارجی از دیگر برنامههای حمایتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در حوزه صنایع خلاق است.
وی گفت: تقویت فرهنگسازی، تقاضای داخلی و توسعه بازارهای جهانی، حمایت از تولید و مصرف محصولات بومی و فرهنگی داخلی، ارتقای سواد فرهنگی و رسانهای در جامعه، ترویج فرهنگ مصرف کالاهای بومی و ارزشآفرین و ایجاد بسترهای توسعه بازارهای داخلی و خارجی، ارتقاء جایگاه بینالمللی و توسعه برندینگ فرهنگی خراسان رضوی باید دنبال شود.
مسگرانی اظهار کرد: حضور فعال و مستمر در نمایشگاهها، جشنوارهها، و رویدادهای بینالمللی، همکاری با شرکتها و مؤسسات جهانی، و ترویج فرهنگ و هنر استان در سطح جهانی بهمنظور جذب گردشگر، سرمایهگذار و توسعه همکاریهای فرهنگی باید صورت گیرد.
سیاستهای حمایتی و برنامههای توسعهای
مسگرانی عنوان کرد: در راستای تحقق این چشمانداز، اقدامات اجرایی و برنامهریزیهای استراتژیک در حال پیگیری و اجرا قرار دارند که شامل توسعه و پویایی مجتمعهای فرهنگی و هنری است، در این راستا برنامهریزی و توسعه مجتمع فرهنگی و هنری امام رضا(ع) و راهاندازی مراکز نوآوریهای فرهنگی و خلاق در قالب مأموریتهای ویژه ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در دستور کار قرار گرفته است. دومین مورد برگزاری رویدادهای ملی و منطقهای است، در این خصوص برگزاری کنگرهها، همایشها، نمایشگاهها، مسابقات و رویدادهای تخصصی در حوزه صنایع خلاق با تمرکز بر پویایی، همافزایی و انتقال تجارب برتر در استان و کشور و ایجاد فرصتهای کاری و تجاری برای فعالان این حوزهها پیشبینی میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به همکاریهای گسترده و کلیدی با دانشگاهها و مراکز علمی افزود: همکاری با دانشگاههای بزرگ و معتبر همچون دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی، دانشگاه حکیم سبزواری و سایر مراکز آموزشی در حوزههای فرهنگی، هنری، فناوری و پژوهشی در دستور کار است. همچنین در راستای توسعه فضای فرهنگی و هنری، برپایه اندیشه نخبگان و جامعه علمی، برگزاری دورهها، کارگاههای مشترک، همایشهای علمی-فرهنگی و حمایت از طرحها و پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در حوزههای مرتبط با هدف تربیت نیروی متخصص و توسعه پژوهشهای کاربردی و نوآورانه انجام میشود.
وی در خصوص اهداف و دستاوردهای قابل انتظار از این همکاریها گفت: تربیت نیروی انسانی ماهر، متخصص و برخوردار از دانش کاربردی، کارآمد و سازگار با نیازهای بازارهای جهانی و داخلی، توسعه پژوهشهای بنیادین و کاربردی در حوزه فرهنگ، هنر، فناوری و نوآوری، حمایت گسترده و مؤثر از ایدههای نوآورانه و فناوریهای جدید در قالب طرحهای پژوهشی و عملیاتی، تقویت زیرساختهای فرهنگی و هنری، توسعه شبکههای همکاری و همافزایی در سطح ملی و بینالمللی اهداف این دستاوردها است.
مسگرانی در خصوص حوزه فرصتهای سرمایهگذاری گفت: خراسان رضوی در چندین حوزه مختلف، همچون انیمیشن، تولید بازیهای رایانهای و موبایلی، تولید محتواهای دیجیتال، هنرهای دیجیتال، گردشگری فرهنگی و صنایع دستی در حال حاضر شاهد رشد قابل توجه و چشمگیری است.
انیمیشن یکی از بهترین فرصتهای سرمایهگذاری در خراسان رضوی است
وی عنوان کرد: به راحتی میتوان گفت که یکی از بهترین فرصتهای سرمایهگذاری در این منطقه حوزه تولید انیمیشن و محتوای دیجیتال است، چراکه زیرساختهای فنی و فناوری، منابع انسانی ماهر و حمایتهای دولتی و خصوصی، این حوزه را به یکی از درخشانترین بخشهای اقتصاد فرهنگی و خلاق در استان بدل کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی به عنوان یکی از قطبهای تولید انیمیشن در کشور شناخته میشود و با توجه به رشد روزافزون جهانی صنعت انیمیشن، بازارهای صادراتی و ارزآوری این حوزه بسیار جذاب و چشماندازهای بسیار روشنی برای توسعه و گسترش آن وجود دارد. ورود سرمایهگذاران خارجی به صنعت انیمیشن ایران، نشاندهنده جذابیت و پتانسیل بالای این بازار است و در کنار آن، حوزه بازیهای رایانهای و موبایل نیز با امکانات حمایتی و تسهیلات مالی در حال رشد و توسعه است .
تأثیر سرمایهگذاری در صنایع خلاق بر اقتصاد و اشتغال استان
مسگرانی بیان کرد: صنایع خلاق با تکیه بر نوآوری، فناوری و سرمایه فکری، فرصتهای شغلی متنوعی برای جوانان، هنرمندان، کارآفرینان و فعالان فرهنگی و هنری ایجاد میکند و این امر منجر به رشد اقتصادی، ارزآوری و ارتقای جایگاه منطقهای و ملی ایران میشود.
وی تصریح کرد: این سرمایهگذاریها نه تنها به افزایش درآمدهای استان و توسعه اقتصادی کمک میکنند، بلکه نقش مهمی در ارتقاء هویت ملی، تقویت فرهنگ عمومی و نفوذ فرهنگی و منطقهای ایران در سطح جهانی دارند.
مسگرانی گفت: خراسان رضوی با داشتن منابع انسانی متخصص، زیرساختهای مناسب و حمایتهای دولتی ظرفیت بسیار بالایی برای جذب سرمایهگذاریهای کلان و توسعه فعالیتهای حوزه صنایع فرهنگی و خلاق دارد و با توجه به روند رو به رشد این صنایع در سطح جهانی و داخلی و همچنین تقاضای بازارهای خارجی، فرصتهای مطلوبی برای کسب سود و بازدهی اقتصادی در انتظار سرمایهگذاران است.
انتهای پیام
نظرات