به گزارش ایسنا، احمد رحمانیان در نشست خبری چهارمین مجمع آمبودزمانهای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی درباره برگزاری این اجلاس گفت: سازمان بازرسی کل کشور تمهیدات گسترده ای برای میزبانی شایسته و حرفهای این اجلاس اندیشیده است. در این راستا به دستور ریاست عالی سازمان ، ستاد برگزاری چهارمین اجلاس به ریاست قائم مقام محترم سازمان تشکیل شده و شش کمیته تخصصی مسئولیت برنامه ریزی و اجرای این رویداد را بر عهده دارند.
وی افزود: کمیته امور بین الملل و تشریفات این کمیته وظیفه هماهنگیهای دیپلماتیک دعوت از میهمانان خارجی، تنظیم پروتکلهای رسمی و ارتباط با سفارتخانهها را بر عهده دارد. کمیته پشتیبانی و تدارکات وظیفه تامین و پشتیبانی نیازهای اجرایی، محل برگزاری، پذیرایی و اقامت میهمانان و مسائل مربوط به بدافند غیر عامل را بر عهده دارد. کمیته علمی و پژوهشی این کمیته به عنوان بازوی پژوهشی سازمان تدوین محورهای علمی اجلاس، تهیه گزارشها و مجلدات پژوهشی و تنظیم مستندات علمی را بر عهده دارد. کمیته حفاظت و اطلاعات، تأمین امنیت اجلاس و هماهنگی های حفاظتی با نهادهای امنیتی را بر عهده دارد.
رحمانیان گفت: به موجب اصل ۱۷۴ قانون اساسی دو وظیفه مهم یعنی نظارت بر حسن جریان امور و اجرای صحیح قوانین در دستگاههای اداری، برعهده سازمان بازرسی گذاشته شده است. علاوه بر این دو وظیفه، وطیفه آمبودزمانی نیز برعهده سازمان بازرسی است. آمبودزمان نهادی برای افرایش شفافیت است و یکی از ابزارهای کلیدی نظارت برعملکرد دولتها و حاکمیت است.
رحمانیان در ادامه حادثه انفجار در بندر شهید رجایی را تسلیت و فرا رسیدن ۱۱ اردیبهشت ماه روز کارگر که در تحقق شعار سال نقش ارزنده ای دارند و ۱۲ اردیبهشت ماه روز معلم را تبریک گفت.
رحمانیان درباره شعار آمبودزمان گفت: شعار آمبودزمان پاسخگویی فراگیر، حکمرانی عادلانه و همگرایی امت اسلامی است.
وی در پاسخ به ایسنا درباره اینکه مدت زمان انتظار برای دریافت وام ازدواج خیلی طولانی است. حداقل شش الی هفت ماه و بلکه بیشتر، آیا سازمان بازرسی در این زمینه نظارتی دارد؟ گفت: سازمان بازرسی اولین تشکیلاتی که بر اساس تاکیدات ریاست قوه قضاییه تشکیل داد، قرارگاه نظارتی بود و مطالبه گری و راستی آزمایی را انجام داد. تسهیلاتی برای وام ها اعم از ازدواج و فرزندآوری در نظر گرفته شد. در اثر پیگیری سازمان بازرسی، تمام عددی که قانونگذار برای این امر در نظر گرفت، صدرصد و بیشتر از صدرصد محقق شد.
وی افزود: علت اینکه متقاضیان در صف وام هستند، این است که مجلس میزان وام را افزایش داد اما در عین حال سقف تسهیلات را افزایش نداد. طبیعتا کسانی که در نوبت بودند و کسانی که جدیدا ملحق می شوند نمیتوانند در سال جاری آن را دریافت کنند. راهکار این است که مجلس سقف دریافت تسهیلات را افزایش دهد و حداقل باید ۴۰۰ همت را افزایش دهد.
رحمانیان در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا برنامهای برای انتقال و معرفی تجاری آمبودزمانی جمهوری اسلامی ایران به مدعوین اجلاس در نظر گرفته شده است، گفت: برای انتقال تجارب سه اقدام ویژه را انجام دادهایم؛ در وهله اول سایت آمبودزمان است که به تازگی فعال شده و از این طریق دستاوردها به زبان فارسی و انگلیسی به نمایش گذاشته شده است. همچنین ١۴ کتب در این خصوص به نشر رسیده است. اقدام سوم نمایشگاهی است که در کنار برگزاری اجلاس در پیش داریم که تمام دستاوردهای به دست آمده را در این نمایشگاه به عرضه خواهیم گذاشت. این اجلاس زمینه ای را برای انعقاد تفاهم نامه های همکاری میان نهادهای نظارتی کشورهای اسلامی فراهم می کند که می تواند به تقویت شبکه های ارتباطی تبادل تجربیات و بهره گیری از الگوهای موفق جهانی منجر شود.
وی درباره جایگاه سازمان بازرسی کل کشور به عنوان مرجع اصلی نهاد آمبودزمانی در میان آمبودزمان ها چیست؟، گفت: سازمان بازرسی کل کشور در تأسیس سه نهاد منطقهای آمبودزمانی نقش بسیار موثر و غیر قابل انکاری داشته است در مرحله اول اتحادیه آمبودزمان اوراسیا در مرحله دوم مرکز منطقهای دستگاههای مبارزه با فساد نهادهای آمبودزمانی کشورهای عضو اکو و نهایتاً آمبودزمان کشورهای اسلامی که نشست آن در همین راستا برگزار میشود.
رئیس ستاد برگزاری چهارمین مجمع عمومی آمبودزمان های کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اظهار کرد: سازمان بازرسی کل کشور دیپلماسی آمبودزمانی مختلف را در طول سالهای اخیر دنبال کرده و توانسته جایگاه اساسی و قدرتمندی را در نهادهای آمبودزمانی ایجاد کند در طول این سال ها بیش از ۱۰ یادداشت تفاهم میان آمبودزمان جمهوری اسلامی و سایر کشورها منعقد شده که از جمله آن ها میتوان به کمیسیون مبارزه با فساد اندونزی، آمبودزمان پارلمانی دانمارک، آمبودزمان جمهوری ترکیه، وزارت نظارت چین، هیئت النظاره عراق، آمبودزمان جمهوری پاکستان، دیوان نظارت و ارزیابی ژاپن، کمیته ارمنستان، کمیسیون حقوق بشر فدراسیون روسیه و .... اشاره کرد. سازمان بازرسی کل کشور تا به امروز در ۷ نهاد آمبودزمانی بینالمللی و منطقهای عضو است که شامل انجمن آمبودزمان آسیایی، انجمن بینالمللی مسئول مبارزه با فساد، موسسه آمبودزمان بین المللی، انجمن آمبودزمان کشورهای اسلامی، مرکز همکاری های منطقهای دستگاههای مبارزه با فساد و نهادهای آمبودزمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه آمبودزمانهای اوراسیا و نهایتاً شبکه جهانی عملیاتی نهادهای مجری مقابله با فساد است.
انتهای پیام
نظرات