خدیجه رستگار که امسال به عنوان معاون پرورشی نمونه استانی انتخاب شده است، در گفت و گو با ایسنا درباره اینکه یک مربی پرورشی برای ارتباط بهتر با نسل امروز دارای چه ویژگیهایی باید باشد، گفت: مهمترین ویژگی، داشتن صبر و حوصله است. چون نسل حاضر با وجود آسیبهای اجتماعی و مشکلات خانوادگی چندین ساعت را در مدرسه با افکار مختلف سپری میکند. از این رو وظیفه معاونت پرورشی و مربی تربیتی این است که با وجود تمام این مشکلات و پیچیدگیهای رفتاری، بتواند یک دانش آموز را در مسیر درست تربیت و راهنمایی کند.
وی که به مدت ۱۳ سال به عنوان مربی تربیتی و معاون پرورشی در آموزش و پرورش در حال فعالیت بوده و در حال حاضر مربی پرورشی یکی از دبستانهای کرج است، افزود: نسل امروز روحیات و تفکرات متفاوتی دارد. بنابراین اولین عامل برای اینکه یک مربی پرورشی و تربیتی بتواند خود را با این روحیات همسو و هماهنگ کند؛ ایجاد حس دوستی و اعتماد بین خود و دانش آموز است.
رستگار ادامه داد: این حس دوستی بین دانش آموز با مربی تربیتی و پرورشی نسبت به سایر آموزگاران باید بیشتر باشد و وقتی این احساس ایجاد شد، مربی با جلب اعتماد دانش آموز میتواند اهداف تربیتی خود را اجرا و محقق کند.
این مربی تربیتی درباره مهمترین چالش در مواجهه به نسل امروز، بیان کرد: از دانش آموزان و نسل امروزی با عنوان زد و آلفا یاد میشود. نسلی که در دوران گسترش اینترنت و شبکههای اجتماعی رشد کرده و در جهانی مملو از فناوریهای پیشرفته زندگی میکند و وابستگی زیادی به دنیا و ابزار دیجیتالی هم دارد.
وی ادامه داد: بنابراین با دسترسی به محتواهای مجازی و تکنولوژی دیجیتال در بسیاری از موارد پیشروتر از نسل قبل خود هستند و از این نظر لازم است که آموزگاران و مربیان تربیتی و پرورشی از این نظر خود را همگام با آنها و تغییرات به روزرسانی کنند.
رستگار مطرح کرد: ظاهر نسل امروز ظاهر نفوذناپذیری نشان داده میشود اما اگر آنها را درک کنیم خیلی راحتر میتوان با آنها ارتباط گرفت و در آنها نفوذ کرد و باعث ایجاد تغییر و تحول در آنها شد.
وی افزود: یکی از چالشهای پیش روی مربیان تربیتی و پرورشی خانوادهها هستند. اگر خانواده دانش آموز با مدرسه و مسائل تربیتی همراه باشد؛ کار تربیتی راحتتر انجام شده و مشکلات دانش آموزانشان را خیلی بهتر میتوان حل کرد.
وی با اشاره به کمبود مربی تربیتی و پرورشی افزود: در حال حاضر نسبت به تعداد دانش آموزان، در مدارس مربی تربیتی و پرورشی کمی داریم و حتی برخی از مدارس مربی تربیتی ندارند. اما وقتی عنوان شغلی یک مربی در آموزش و پرورش بر مبنای تربیت و پرورش تعریف شده، وجود او در مدارس یک ضرورت است.
رستگار درباره چالشهای رفتاری و تربیتی دانش آموز امروزی گفت: دانشآموزان امروزی شبهاتی در مورد مسائل اعتقادی دارند که با آگاهی و ایجاد ارتباط موثر با آنها میتوان این شبهات را توجیه و پاسخ های منطقی به آنها ارائه کرد.
وی بیان کرد: با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه امروز و دریافت اطلاعات اشتباه از فضای مجازی، نسل امروز درگیر شبهاتی هستند که باعث اختلاف نظر و سلیقه با دیگران میشوند.
وی افزود: بنابراین نزدیکترین فرد در مدرسه به دانش آموز مربی تربیتی و پرورشی است که میتواند مشکلات خود را با او در میان بگذارند. با این کارکرد خوشبختانه جایگاه مربیان تربیتی و پرورشی در مدارس نسبت به سالهای گذشته خیلی بهتر نشان داده شده است.
وی با اشاره به مشکلات حوزه تربیتی و پرورشی گفت: یکی از مشکلات این حوزه افزایش و گستردگی بخشنامههای صادره است. گاهی اوقات این بخشنامهها آنقدر زیاد است که پاسخ دادن به آن زمان زیادی میبرد و مربی از کار اصلی خود که پرورش و تربیت است، باز میماند.
این مربی تربیتی ادامه داد: اگر این بخشنامهها کمتر شود و یا اینکه بخشنامههای مشابه در یک قالب فرستاده و فعالیتهای اداری کمتر شود، مربی بیشتر میتواند به امور تربیتی و پرورشی دانش آموز خود بپردازد.
انتهای پیام
نظرات