به گزارش ایسنا، پیرحسین کولیوند در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، گفت: سال گذشته بسیار سال سخت و پرکاری برای ما بود، ما به محض اینکه از عملیات نوروزی ۱۴۰۳ و خدمات ماه رمضان را تمام کردیم، حادثه بالگرد رئیس جمهور اتفاق افتاد.
وی افزود: ما به همراه سایر نهادها تمام توان خود را به کار بردیم اما بسیار عملیات سختی بود و شرایط جوی بدی بود؛ اما با وجود اینکه این عزیزان را از دست دادیم توانستیم پیکرها را بازگردانیم.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: بعد از آن، عملیات اعزام حجاج مثل واکسیناسیون انجام شد که میدانید در تمام مسیر حج، همکاران من حضور دارند و تعداد جانباختگان ۳۰ درصد کاهش یافت. یعنی عملیات پزشکی حج بسیار عالی تر انجام شد با اینکه تعداد نیروهای ما کمتر شده بود.
کولیوند گفت: سپس عملیات اربعین انجام شد و بیش از ۸ هزار نفر از داوطلبان ما در این عملیات در عراق شرکت کردند و در هر دو کشور، نیروی های ما خالصانه به زائران خدمت رسانی کردند. ما سعی کردیم دارو و تجهیزات و امکانات درمانی کم نیاید و همه تجهیزات خود را به کار بردیم.
وی افزود: علاوه بر این، کمکهای ارسالی مردم را به غزه ارسال می کردیم. همچنین بعد از انفجار پیجرها تعداد زیادی مجروح به کشور ما آمدند و از خدمات استفاده کردند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: عملیات زمستانی، چهارشنبه آخر سال، عید نوروز، ماه رمضان، شب های قدر و غیره نیز از جمله سایر عملیات های ما بود که در سال ۱۴۰۳ اجرا شد.
کولیوند گفت: همچنین کمکهای معیشتی برای افراد نیازمند نیز در سال گذشته انجام شد.
بی احتیاطی عامل حادثه بندرشهید رجایی بندرعباس
وی درباره حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس افزود: در هفته گذشته نیز حادثه انفجار در بندرعباس را نیز داشتیم که آتش سوزی فاجعهای بود و دنیایی از کانیترها در آنجا وجود داشت که آتش به آنها سرایت می کرد. مهمترین اقدام وزارت کشور، هماهنگی تمام نهادها بود که بسیار خوب انجام شد. سپس در اولین اقدامات کانتیرهای سالم را سریعا جابه جا کردیم که آتش به جای دیگر سرایت نکند.
کولیوند افزود: عامل این حریق بی احتیاطی دستگاههای مربوطه بود که باید عوامل مهم پدافندی را رعایت میکردند؛ اما قطعا علت دقیق اعلام خواهد شد.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: ۵ فروند بالگرد هلال احمر عملیات اطفای حریق را انجام میداد. همچنین هواپیماهای سپاه و ارتش نیز به ما برای اطفای حریق و انتقال بیماران بدحال کمک کردند. بیش از هزار مجروح به بیمارستان ها منتقل شدند که در بیمارستانهای مختلف پذیرش شدند.
کولیوند گفت: ۳۵۰ امدادگر داوطلب و جان بر کف در این حادثه به ما در این عملیات کمک کردند و امر اطفای حریق، انتقال مصدومان و در برقراری نظم منطقه کمک می کردند. همچنین پلیس فورا در محل امنیت برقرار کرد و خوشبختانه هیچ سرقتی نیز انجام نشد.
وی افزود: حدود ۲.۵ روز اطفای کامل حریق زمان برد؛ اما از ۴ هزارو ۴۰۰ کانتینری که در بندر وجود داشت خوشبختانه ۳۰ درصد از آنها سالم ماند.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: به لطف خدا شرایط سخت را گذراندیم و تلخی آن برای ما به جا ماند و تسلیت می گویم به خانوادههای جانباختگان این حادثه.
معیشت کارکنان و نوسازی ناوگان از اهداف سال آینده
کولیوند گفت: سال گذشته هزار دستگاه خودرو امدادی و آمبولانس توزیع شد و سعی کردیم انبارها را کامل کنیم که از میزان نگرانیهای ما کم کرد. ما برای آموزش مردم نیز اقدامات زیادی انجام دادیم و امسال نیز ادامه خواهیم داد.
وی افزود: امسال صدوچهارمین سال تاسیس هلال احمر کشور است و من معتقدم این مسیر دینی و رفتار پیامبری ماست و در اکثر آیههای قرآن، مأموریتهای ما قابل مشاهده است و این کار قدمت زیادی دارد.
رییس جمعیت هلال احمر درباره برنامههای سال ۱۴۰۴ ادامه داد: دغدغه اصلی امسال ما، معیشت کارکنان است و در این راستا تلاش می کنیم.
کولیوند گفت: ارتقای ناوگان زمینی، دریایی و هوایی از جمله سایر اولویتهای ماست که در بودجه ۱۴۰۴ مبلغی برای ما تخصیص دادند. حداقل ۳ بالگرد جدید و مناسب خریداری میشود. همچنین ۱۵۰۰ خودروی نجات و عملیاتی می خواهیم اضافه کنیم. همچنین شناور دریایی نیز برای سواحل خریداری کنیم.
وی افزود: همچنین برای خرید پهپادها و رباتهای نجات غریق نیز اقدام خواهیم کرد.
رییس جمعیت هلال احمر ادامه داد: تجهیزات امدادی فردی و گروهی ما فرسوده شده و باید نوسازی شود. تلاش میکنیم امسال برای حداقل هزار پایگاه، نوسازی انجام دهیم. همچنین ذخیره کالاهای راهبردی در شرایط اضطراری را تا چندماه آینده و تا تیرماه به اندازه مطلوب می رسانیم.
کولیوند گفت: برنامه ریزی میکنیم تعداد داوطلبان را از ۳ میلیون به ۵تا ۷ میلیون برسانیم. همچنین در حوزه توانخبشی نیز ۲۰۰ مرکز داریم و مرکز تولید اعضای مصنوعی نیز در هر استان یک مرکز فعال است. از آنجایی که میانگین سنی جمعیت کشور در حال افزایش است، تلاش میکنیم در این زمینه نیز فعالتر شویم و ۳۰ درصد افزایش ظرفیت خواهیم داد.
پایگاه هلال احمر در حج
رییس جمعیت هلال احمر ادامه داد: در عملیات حج امسال، در منطقه منا پایگاه بزرگی خواهیم داشت و از همان جا عملیات حج را مدیریت و کنترل میکنیم.
کولیوند گفت: بیش از ۳۱۰۰ امدادگر شهید داریم به همین دلیل امسال کنگره شهدای هلال احمر برگزار میشود و در لبنان ۱۵۰ امدادگر شهید شدهاند.
خانواده گمشدگان حادثه بندرعباس به پلیس آگاهی مراجعه کنند
پیرحسین کولیوند همچنین در پاسخ به سوال ایسنا که رسیدگی به گمشدگان حادثه بندرعباس بر عهده کیست؟ گفت: این حادثه حدود ۷۰ کشته برجای گذاشت که تنها پیکر ۲۴ نفر از آنها قابل شناسایی شده بود.
وی افزود: یعنی بقیه اجساد کاملا غیرقابل شناسایی و سوخته بودند که قرار شد خانواده افراد گمشده به مراکز اگاهی پلیس مراجعه کنند تا بررسی دی ان ای آنها صورت گیرد.
رئیس جمعیت هلال احمر ادامه داد: جمعیت هلال احمر در این مسئله وظیفهای ندارد اما ما در کنار خانوادههای این عزیزان هستیم و به سایر نهادها کمک میکنیم.
کولیوند گفت: در روزهای جمعآوری اجساد، ما تمامنشانه هایی که ممکن است به پیدا کردن هویت پیکرهای سوخته کمک کند را جمع آوری کردیم. به عنوان مثال اگر پیکر راننده کامیونی را خارج میکردیم، مشخصات خودرو و پلاک آن را نیز در کنار پیکر مینوشتیم؛ اما این روند باید توسط سازمان پزشکی قانونی کشور مدیریت شود.
انتهای پیام
نظرات