• شنبه / ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1404022014119
  • منبع : قوه قضاییه

تشکیل ۱۵ هزار پرونده قصور پزشکی در سال ۱۴۰۳ / شکایت از دندانپزشکان در صدر

تشکیل ۱۵ هزار پرونده قصور پزشکی در سال ۱۴۰۳ / شکایت از دندانپزشکان در صدر

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور از تشکیل بیش از ۱۵ هزار پرونده قصور پزشکی در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: رشته‌های دندانپزشکی، جراحی پلاستیک و ترمیمی و جراحی عمومی در صدر شکایات مردم در این حوزه هستند.

به گزارش ایسنا، عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی با اشاره به اقدامات انجام شده در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی در سال ۱۴۰۳، گفت: مرکز تحقیقات پزشکی قانونی یکی از جاهایی بود که طی سال گذشته رشد خیلی خوبی داشت و در اوایل مهرماه سال گذشته توسط رئیس محترم قوه قضاییه از دستگاه الکلسنج تنفسی و کیت ژنتیک Y رونمایی شد که این دستگاه‌ها از جمله موارد مورد نیاز ما هستند و به دلیل تحریم‌های ظالمانه برای تهیه آنها دچار مشکل هستیم که با تلاش اندیشمندان جوانمان توانستیم آنها را تولید کنیم. البته این دستگاه‌ها صرفا در پزشکی قانونی کاربرد ندارند و در سایرحوزه‌ها و آزمایشگاه‌ها قابل استفاده است. این دستگاه‌ها هم از طریق روش مهندسی معکوس و هم با بهرهگیری از خلاقیت جوانان ایرانی ساخته شدهاند که قابل رقابت با نمونه خارجی هستند.

سالانه ۴۰۰ هزار بیمار از بافت‌های فرآوری شده استفاده می‌کنند

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه با بیان اینکه سالانه حدود ۴۰۰ هزار بیمار از بافت‌های فرآوری شده مانند ایمپلنت‌های استخوانی استفاده می‌کنند، عنوان کرد: همه این بافت‌ها از مراکز سالن تشریح برداشته می‌شود و توانستیم یک افزایش ۶۲ درصدی را در برداشت این بافت‌ها در کشور شاهد باشیم که نتیجه آن کاهش واردات این اقلام به کشور است.

وی ادامه داد: در راستای آموزش دانشجویان پزشکی نیز، در سال ۱۴۰۳ تعداد ۶ پیکر اهدا شده را پس از آماده‌سازی جهت تشریح به دانشگاه‌ها تحویل دادیم که در روزهای آتی نیز ۲ پیکر دیگر هم به این آمار اضافه می‌شود. در حوزه بانک ژنتیک که افتخار بزرگی برای کشور محسوب می‌شود، در سال ۱۴۰۳ از لحاظ بومی‌سازی کیت‌ها و تجهیز آزمایشگاه‌ها به دستگاه‌های مدرن، در بعضی از مناطق رشد ۴۰۰ درصدی را داشتیم و در حال حاضر ۲۲۰ هزار نمونه ژنیتک را از مجرمان خطرناک و با همکاری سازمان زندان‌ها و فراجا گرفته‌ایم و بیش از ۲۱۰ هزار نمونه در سامانه ثبت شده که فاصله بین نمونه‌ها و پروفایل‌ها به صورت قابل توجهی کاهش یافته و در ضمن حدود ۱۰۰ پرونده نیز با استفاده از بانک ژنتیک منجر به کشف جرم شده است. به تعبیر دیگر بانک ژنتیک به محصولدهی رسیده و میتواند به کشف جرم و اجرای عدالت کمک کند و امیدواریم در سال آینده تعداد تمام نمونه‌ها را به پروفایل‌ها برسانیم.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در رابطه با روند اجرای طرح ذخیره سازی پروفایل ژنتیک مشاغل خطرناک نیز، گفت: جهت ایجاد پروفایل‌ها به صورت کلی اعلام آمادگی کردیم تا در صورت درخواست سازمان‌ها و دستگاه‌ها به آنها کمک کنیم. مطابق با آمار اعلام شده حدود ۸۵ هزار مشکوک‌التابعین داریم و طی تفاهمنام‌های که با وزارت رفاه داریم از تمام استان‌ها برای اخذ نمونه ژنتیک از مراکز قضایی به ما معرفی و ارجاع داده میشوند و ما در کمترین فرصت پروفایل آنها را استخراج و مطابقت میدهیم. برای بعضی از مشاغل مانند خبرنگاران، آتشنشانان، خلبانان و ... نیز اعلام آمادگی کردیم و همکاری‌هایی نیز داشته‌ایم، اما اینکه تمام موارد را پوشش بدهیم در حال حاضر اینگونه نیست.

وی با تاکید بر اینکه حرکت در مسیر خودکفایی سازمان و دستیابی به مرجعیت علمی یکی از اهداف مهم سازمان است، یادآور شد: در حال حاضر در منطقه به این مرجعیت دست یافته‌ایم و از نخبگان جوان و پزشکان باتجربه در این حوزه برخوردار هستیم. از جهت علمی نسبت به کشورهای منطقه و حتی فرامنطقه، کمبودی نداریم و البته تحریم‌ها تا حدودی شرایط را برای ما سخت کرده که این سختی خود باعث افزایش انگیزه شده تا به سمت خودکفایی حرکت کنیم و دستگاه‌ها و تجهیزاتی را در مرحله رونمایی داریم که در سال آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

اجرای طرح دادپزشک

مسجدی اجرای طرح دادپزشک را از دیگر اقدامات انجام شده این سازمان برشمرد و خاطرنشان کرد: دادپزشک در مواردی که فوتی در منزل یا بیمارستان و در غیر از موارد ۱۹ گانه رخ دهد و جنبه جنایی نداشته باشد موضوعیت دارد. در سال گذشته بالغ بر ۸۰ هزار مورد فوتی داشتیم که به پزشکی قانونی ارجاع نشدند که این امر هم باعث تسریع کار مردم میشود، هم هزینه‌های سازمان را کاهش میدهد و هم از اطاله دادرسی‌ها جلوگیری میکند. از طریق شماره تماس ۰۴۱۳۱۶۳ در صورتی که فردی نیاز به دریافت خدمات داشته باشد می‌تواند به صورت هوشمند خواسته خود را بیان کند تا همکاران پزشک بتوانند خدمت‌رسانی را انجام دهند.

وی افزود: دادپزشک در حقیقت به پزشک قانونی و اورژانس ارتباطی ندارد و یک ظرفیتی است که در برنامه توسعه ششم تعریف شده که بیان می‌دارد فوتی‌هایی که غیر از موارد ۱۹ گانه از جمله وقوع قتل، تصادف، مسمومیت، مرگ‌های مشکوک و ... هستند نیاز به انتقال و بررسی در سازمان پزشکی قانونی ندارند و پزشکان معتمد در قالب دادپزشک در محل حاضر می‌شوند و ارزیابی‌های لازم را انجام می‌دهند تا اگر فوت، جنبه جنایی داشته باشد آن را به پزشکی قانونی ارجاع و در غیر اینصورت در همان جا جواز دفن را صادر کنند.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در رابطه با کمبودها و مشکلات این سازمان نیز، بیان کرد: عمده مشکل ما، کمبود فضای فیزیکی است که مسئولین دولت، مجلس و قوه قضاییه در جریان آن قرار دارند و کمک‌های لازم را ارائه می‌دهند. در حال حاضر از ۴۷۰ مرکزی که در اختیار داریم حدود ۵۰ درصد آنها به صورت استیجاری، امانی یا در مطب است و این بدین معنی است که برای خدمت‌رسانی حداقل یک فضای فیزیکی مناسب و یا در شهرهای کم جمعیت به یک پزشک و یک کارمند نیاز داریم.

وی یادآور شد: در این راستا مطالعات اجرای ۳۷ پروژه انجام شده و در سال ۱۴۰۴ مراحل ساخت آن آغاز خواهد شد. ضمن آنکه ۲۰ پروژه ملی نیز هم اکنون در مرحله ساخت قرار دارند که در مجموع ۵۷ پروژه ملی است، البته ۱۵۰ شهرستان داریم که حوزه قضایی دارند ولی پزشکی قانونی ندارند و مردم مجبور هستند مسافت زیادی را جهت دریافت خدمات طی کنند و این برای ما آزار دهنده است و در تلاش هستیم تا از طریق تعاملات مناسب با دولت و مجلس، بتوانیم اعتبارات مورد نیاز را تامین و حداقل‌های مناسب را برای ارائه خدمت به مردم ایجاد کنیم.

رئیس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه از انجام ۱ میلیون و ۸۵۴ هزار و ۶۱۸ مورد معاینه بالینی در سال ۱۴۰۳ و در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور خبر داد و گفت: در این سال همچنین ۳۵ هزار و ۲۹۵ پرونده در کمیسیون‌های ما بررسی شد.

وی اظهار کرد: در سال گذشته ۷۸ هزار و ۲۸۴ جسد به پزشکی قانونی ارجاع و در مجموع ۷۷۹ هزار و ۲۶۵ مورد آزمایش در بخش‌های مختلف انجام گرفته است.

تشکیل بیش از ۱۵ هزار پرونده قصور پزشکی در سال ۱۴۰۳

مسجدی در تشریح آمار پرونده‌های قصور پزشکی نیز گفت: در سال گذشته ۱۵ هزار و ۴۱ پرونده قصور پزشکی در این سازمان تشکیل شد که از این تعداد شش هزار و ۷۶۰ مورد محکوم و هشت هزار و ۲۸۱ تبرئه داشتیم.

بیشترین میزان شکایت از قصور پزشکی مربوط به کدام  حوزه‌ها است؟

وی ادامه داد: در این زمینه بیشترین شکایت مردم در رابطه با قصور پزشکی مربوط به رشته دندانپزشکی با ۲ هزار و ۱۹۰ مورد شکایت، جراحی پلاستیک و ترمیمی با ۸۹۱ مورد و جراحی عمومی با ۷۹۳ مورد شکایت است.

رئیس سازمان پزشکی قانونی در ادامه از فوت ۸۵۷ نفر از هموطنانمان در سال گذشته بر اثر مسمومیت با گاز منوکسید کربن در سال ۱۴۰۳ خبر داد و تصریح کرد: این آمار ۷.۹ درصد بیشتر از سال قبل از آن (سال ۱۴۰۲) است.

وی افزود: همچنین در سال ۱۴۰۳، ۵۸۱ هزار و ۹۴۱ مصدوم نزاع به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲.۹ درصد کمتر شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha