به گزارش ایسنا، شورای برنامهریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت، دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت در مدینه به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و علیرضا بیات، رئیس سازمان حج و زیارت تشکیل شد.
مشکلات برخی زائران در زیارت روضه رضوان (مزار پیامبر (ص)) در مسجدالنبی از جمله مسائل مهمی بود که در این جلسه به صورت تفصیلی مورد بررسی قرار گرفت.
عربستان در چند سال اخیر ترتیبی اتخاذ کرده که زائران فقط میتوانند از طریق نرمافزار موبایلی نسک (NUSUK) به این بخش از مسجدالنبی بروند. این موضوع زیارت فردی و جمعی برخی زائران را با مشکلاتی مواجه کرده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس سازمان حج و زیارت در این جلسه تاکید کردند که هم موضوع آموزش و هم کمک به زائران برای ثبتنام برای زیارت روضه از طریق نرمافزار نسک و هم رایزنی با مسئولان حج عربستان برای رفع برخی مشکلات در این زمینه، در دستور کار قرار بگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به زیارت و خدمت به زائران در مدینه و مکه تاکید کرد که همه مسئولان فرهنگی و اجرایی باید تلاش کنند تا نقص و کاستی در خدمات وجود نداشته باشد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه با اشاره به مصادف شدن سالگرد شهادت آیتالله رئیسی، رئیس جمهور پیشین با روز زیارتی مخصوص امام رضا (ع)، از همه عوامل اجرایی و فرهنگی بعثه در مکه و مدینه خواست که از برنامههایی که به صورت مردمی در هتلها به مناسبت این روز برگزار میشود، پشتیبانی کنند.
مهدی حیدری، نماینده ستاد مدینه سازمان حج و زیارت در این جلسه گفت که تا آخر وقت یکشنبه شب، ۱۰۱ کاروان از زائران ایرانی با ۵۲ پرواز هواپیمایی جمهوری اسلامی و ۱۴ پرواز شرکت هوایی ناس عربستان وارد مدینه شدهاند. به این ترتیب، روزانه حدوداً ۲۰۰۰ زائر ایرانی وارد مدینه میشوند.
او افزود: ۱۹ هتل در مدینه پذیرای زائران ایرانی هستند و تا این لحظه حدود ۱۰ هزار زائر ایرانی در قالب ۷۳ کاروان در زیارتهای دوره در مدینه شرکت کردهاند.
سیدهادی جلالی، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد و امور حقوقی سازمان حج و زیارت هم با ارائه گزارشی از وضعیت نظارت بر خدمترسانی به زائران گفت که تا این لحظه مشکل خاصی درباره حوزههای مختلف خدمتگزاری نداشتهایم و امسال با تمهیدی که درباره اینترنت زائران صورت گرفت نیز رضایتمندی خوبی حاصل شده است و هیچیک از زائران تا این لحظه شکایتی از این بابت نداشته است.
محمدرضا بهبودیفر، نماینده بازرسی بعثه در جلسه نیز به ارائه یک گزارش مقایسهای درباره روند خدمترسانی به زائران در امسال و سالهای قبل پرداخت و گفت که امسال در بخشهای مختلفی مانند فراخوان ثبتنام و نحوه اطلاعرسانی و انجام معاینات پزشکی قبل از اعزام و حل مسئله اینترنت و رفع مشکل ارزی زائران و ... بهبودهای خوبی صورت گرفته است.
او ادامه داد: امسال ۷ هتل جدید در مدینه برای زائران ایرانی به کار گرفته شده و اشکالات هتلها هم نسبت به سالهای قبل کمتر شده است.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن رکنالدینی، معاون فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری نیز در بخشی از این جلسه به اقدامات جدید این معاونت در حوزه فرهنگی حج اشاره کرد و گفت که محافل انس و معرفت و روایتگری و انس با قرآن در حال اجراست ولی امسال کار جدیدی نیز صورت گرفته و آن اینکه سامانه هوشمند و جامعی برای راهنمایی زائران ایجاد شده است که میتواند با تکمیل در آینده بسیار کاربردی باشد.
دکتر سیدعلی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت سازمان هلال احمر نیز در این جلسه گفت که تا ساعات آخر روز یکشنبه مجموعاً ۱۱۷۰ ویزیت توسط پزشکان حج و زیارت هلال احمر انجام شده است که از این تعداد، ۹۳۰ ویزیت عمومی و مابقی ویزیتهای تخصصی بوده است.
او اظهار کرد خوشبختانه مشکل خاصی درباره سلامتی زائران تا این لحظه گزارش نشده است.
نماینده کنسولگری ایران در جده نیز در این جلسه گزارش داد که تا این لحظه هیچ موردی از بازداشت شدن ایرانیها نداشتهایم.
معصومی، مدیر هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در مدینه نیز در به ارائه گزاشی از وضعیت پروازهای حج پرداخت و گفت که با وجود برخی تاخیرهای موردی، متوسط تاخیرها بسیار کم بوده است و روند اعزام زائران به خوبی پیش میرود.
او گفت که میانگین تاخیر پروازهای حج تا کنون، ۷ دقیقه بوده است.
انتهای پیام
نظرات